Türkiye Yeni Yıla Dondurucu Soğuklarla Girdi

Yurdun büyük kısmını etkisi altına alan yoğun kar yağışları batı ve iç bölgelerde yerini dondurucu soğuklara bıraktı.

Yurdun büyük kısmını etkisi altına alan yoğun kar yağışları batı ve iç bölgelerde yerini dondurucu soğuklara bıraktı. 2025 yılının son günlerinde Rusya ve İzlanda üzerinden gelen aşırı soğuk hava dalgası, yeni yılın ilk günlerinde de Türkiye genelinde etkili oluyor. Meteoroloji uzmanları, özellikle iç ve doğu bölgelerde sıcaklıkların sıfırın altında seyretmeye devam edeceğini açıkladı. MGM’nin verilerine göre batı kesimlerde kar yağışı etkisini kaybederken, iç ve doğu illerde sert hava koşulları yaşamı olumsuz etkiliyor.

Yoğun Kar Yağışı Ve Çığ Tehlikesi Devam Ediyor

Doğu Anadolu ve Karadeniz’in yüksek kesimlerinde kar yağışı halen şiddetini koruyor. Ordu, Erzurum, Kars ve Siirt çevresinde karın yer yer yoğun olacağı belirtiliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bu bölgelerde çığ riskine karşı vatandaşları uyardı. Kar yağışı ve düşük sıcaklıklar nedeniyle yolların kaygan olabileceği, araç ve yayaların dikkatli olması gerektiği vurgulandı. Özellikle dağlık bölgelerde yaşayanlar için çığ tehlikesi alarm seviyesinde.

Hava Sıcaklıkları Dondurucu Seviyelerde

Batı illerinde sıcaklıklar kısmen artış gösterirken iç ve doğu bölgelerde dondurucu soğuklar sürüyor. Niğde’de termometreler eksi 18 dereceyi gösterirken Kayseri’de eksi 16, Yozgat’ta ise eksi 15 dereceye kadar düştü. Meteoroloji uzmanları, gece ve sabah saatlerinde sıcaklıkların daha da düşebileceğini belirtiyor. Özellikle doğu illerinde yaşayan vatandaşlar, don ve soğuk nedeniyle evlerinde ek önlem almaya devam ediyor.

Fırtına Ve Kuvvetli Rüzgar Uyarısı

Akdeniz, Orta Karadeniz, İç Anadolu, Doğu Anadolu ve Marmara bölgelerinde saatteki hızı 60 kilometreyi bulan kuvvetli rüzgar ve fırtına bekleniyor. MGM yetkilileri, çatı uçması, ağaç devrilmesi ve soba ile doğalgaz kaynaklı zehirlenmelere karşı dikkatli olunması gerektiğini açıkladı. Fırtınanın, ulaşım ve enerji hatlarında aksamaya yol açabileceği, vatandaşların mümkün olduğunca zorunlu olmadıkça dışarı çıkmaması gerektiği bildirildi.

Hafta Sonu Hava Durumu Tahminleri

Aşırı soğuklar hafta sonu boyunca da etkisini sürdürecek. Özellikle iç ve doğu bölgelerde gece sıcaklıkları sıfırın altında kalmaya devam edecek. Batı kesimlerde ise pazartesiden itibaren yağmur bekleniyor. Doğu illerinde dondurucu soğuklar yeni haftanın başına kadar hissedilecek. Meteoroloji uzmanları, soğuk hava nedeniyle ani hastalık risklerinin artabileceğine dikkat çekerek, vatandaşların giyimde ve ev ısınmasında önlem almasını önerdi.

Yurdun genelinde kar ve soğuk hava yaşamı zorlaştırsa da yetkililer, vatandaşları tedbirli olmaları konusunda sürekli bilgilendiriyor. Özellikle dağlık ve yüksek kesimlerde yaşayanlar, olumsuz hava koşullarına karşı hazırlıklı olmalı. Meteoroloji verileri, soğuk hava dalgasının kısa süreliğine hafifleyeceğini ancak kışın ikinci haftasında yeniden etkili olabileceğini gösteriyor. 

ERTV Malatya - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme

WhatsApp İhbar Hattı
05443281444
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!