• Haberler
  • Güncel
  • Türkiye Otizm İçin Kenetlendi: 2 Nisan'da Kamu Binaları Mavi ve Kırmızıya Bürünecek!

Türkiye Otizm İçin Kenetlendi: 2 Nisan'da Kamu Binaları Mavi ve Kırmızıya Bürünecek!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü münasebetiyle, ülke genelinde farkındalığı artırmaya yönelik kapsamlı bir faaliyet planını yürürlüğe koyuyor. Otizm spektrum bozukluğu olan bireylerin toplumsal yaşama tam ve etkin katılımını desteklemek amacıyla hazırlanan programlar, Nisan ayı boyunca devam edecek. Farkındalık çalışmalarının en dikkat çekici ayağını ise simge yapıların ışıklandırılması oluşturacak.

Bakanlık tarafından planlanan etkinlikler çerçevesinde, 2 Nisan gecesi Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlükleri hizmet binalarının yanı sıra Türkiye’nin birçok ilindeki tarihi ve sembolik yapılar, otizmi temsilen mavi veya kırmızı ışıkla aydınlatılacak. Bu görsel farkındalık çalışmasına eş zamanlı olarak; kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşların katılımıyla merkezi noktalarda farkındalık yürüyüşleri gerçekleştirilecek.

Sosyal Etkinliklerden Bilimsel Panellere Geniş Yelpaze

Farkındalık ayı boyunca sadece görsel etkinliklerle yetinilmeyecek. Otizm konusunda toplumsal bilinci artırmak amacıyla seminerler, söyleşiler, paneller, çalıştaylar ve konferanslar düzenlenecek. Şehir merkezlerinde kurulacak tanıtım stantlarında bakanlık personeli tarafından vatandaşlara bilgilendirme faaliyetleri yürütülecek. Ayrıca el baskısı atölyeleri, otizm şenlikleri, piknikler, sinema ve tiyatro gösterimleri gibi sosyal aktivitelerle bireylerin sosyalleşmesi desteklenecek.

Spor Müsabakaları ve Medyada Farkındalık Mesajları

Etkinliklerin etkisi saha dışına da taşacak. Spor karşılaşmalarında açılacak özel pankartlarla tribünlere mesaj verilirken; kamu spotları, kısa filmler, afiş ve broşürler aracılığıyla geniş kitlelere ulaşılacak. Yerel basın ve yayın organlarında düzenlenecek söyleşilerin yanı sıra, radyo programları ve farkındalık videoları kamuoyuna sunulacak. Bakanlık ayrıca otizme yönelik bilgi yarışmaları düzenleyerek konunun her kesim tarafından doğru anlaşılmasını hedefliyor.
 

ERTV Malatya - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme

WhatsApp İhbar Hattı
05443281444
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!