Türk Eximbank ve ICIEC'ten Stratejik Ortaklık!

Türk Eximbank, uluslararası finans piyasalarındaki güçlü konumunu pekiştirecek yeni bir hamleye imza attı. İslam Yatırım Sigortası ve İhracat Kredisi Şirketi (ICIEC) ile gerçekleştirilen iş birliği neticesinde, Türk ihracatçılarının kullanımına sunulmak üzere 100 milyon euroluk yeni bir finansman kaynağı temin edildi.

Haberin Özeti

  • Türk Eximbank ve ICIEC iş birliğiyle, ihracatçıların işletme sermayesi ve yatırım ihtiyaçları için 10 yıl vadeli 100 milyon euroluk bir kredi sağlandı.
  • Katılım finans esaslarına göre temin edilen bu yeni kaynakla birlikte, bankanın sağladığı toplam uzun vadeli finansman miktarı 500 milyon euro seviyesini geçti.
  • Genel Müdür Ali Güney, bu kaynağın özellikle katma değerli üretimi artırmak ve firmaların küresel pazarlardaki rekabet gücünü yükseltmek amacıyla kullanılacağını belirtti.

Bankadan yapılan resmi açıklamaya göre, sağlanan bu kredi 10 yıl gibi uzun bir vadeye yayılıyor. Bu stratejik kaynağın temel kullanım alanı, ihracatçı firmaların işletme sermayesi ihtiyaçlarını karşılamak ve yeni yatırımlarını finanse etmek olacak. Özellikle üretim kapasitesini artırmayı hedefleyen ve küresel pazarda yerini sağlamlaştırmak isteyen firmalar için bu kaynağın kritik bir öneme sahip olduğu belirtiliyor.

Katılım Finans İlkeleriyle Uyumlu Çeşitlilik

Son yapılan işlemle birlikte Türk Eximbank'ın uluslararası piyasalardan sağladığı uzun vadeli finansman toplamı 500 milyon euro barajını aşmış durumda. Katılım finans ilkelerine uygun şekilde temin edilen bu kaynak, Türkiye ekonomisine yönelik yatırımcı gruplarının çeşitlendirilmesi açısından da stratejik bir adım olarak değerlendiriliyor. Bu adım, Türkiye'nin uluslararası finansal mimarideki derinliğini artırmayı hedefliyor.

Genel Müdür Ali Güney: Türkiye'ye Duyulan Güvenin Yansıması

Anlaşmaya dair görüşlerini paylaşan Türk Eximbank Genel Müdürü Ali Güney, ihracatın sürdürülebilir artışının uygun maliyetli finansmana erişimle mümkün olduğunu vurguladı. ICIEC ile köklü bir geçmişe sahip olduklarını hatırlatan Güney, "Bu işlem hem kurumsal iş birliklerimizin derinliğini hem de Türkiye'ye duyulan güveni ortaya koymaktadır" dedi. Güney, sağlanan kaynağın katma değerli ihracatı geliştirmek ve firmaların uluslararası rekabet gücünü kalıcı olarak yükseltmek için etkin bir şekilde kullanılacağını ifade etti.
 

ERTV Malatya - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme

WhatsApp İhbar Hattı
05443281444
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!