• Haberler
  • Güncel
  • TBMM Başlanı Kurtulmuş'tan Tarihi Yasal Düzenleme Çıkışı

TBMM Başlanı Kurtulmuş'tan Tarihi Yasal Düzenleme Çıkışı

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, parlamentoda grubu bulunan altı siyasi partinin liderleri ve grup yönetimleriyle gerçekleştirdiği yoğun istişare maratonunun ardından kameraların karşısına geçti. Geçtiğimiz yıl kurulan Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonunun titiz çalışmaları sonucunda uzlaşmayla hazırlanan ortak raporun geleceğe dair güçlü bir yol haritası çizdiğini belirten Kurtulmuş, gelinen noktada yasal bir düzenlemenin zaruri hale geldiğini ifade etti. Sürecin tamamen milli imkanlar ve yerli iradeyle yürütüldüğünün altını çizen Meclis Başkanı, herhangi bir dış müdahaleye ihtiyaç duyulmadan Meclis çatısı altında tarihi bir ivme yakalandığını kaydetti.

Haberin Özeti

  • TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis'teki siyasi parti temsilcileriyle yaptığı görüşmelerin ardından terörün sona erdirilmesine yönelik yasal bir düzenlemenin kaçınılmaz hale geldiğini bildirdi.
  • Hazırlanacak teklifin kesinlikle bir genel af niteliği taşımayacağını belirten Kurtulmuş, örgütün feshedildiğini teyit edecek müstakil bir mekanizmanın kurulacağını vurguladı.
  • Siyasi partilerin ortak anlayış birliğiyle yürütülen çalışmanın, Meclis tatile girmeden önce yasalaşmasının hedeflendiği aktarıldı.

Gündemdeki yasal altyapı çalışmalarının niteliğine dair önemli detaylar paylaşan Kurtulmuş, hazırlanacak çerçevenin kesinlikle genel af ya da kişiye özel bir af niteliği taşımayacağını kesin bir dille vurguladı. Kanuni düzenlemenin temel amacının örgütün tamamen feshedildiğini ve silahların bırakıldığını teyit edecek resmi bir mekanizma oluşturmak olduğunu aktardı. Hazırlanacak metnin geçici ve müstakil bir nitelik taşıyacağını belirten Kurtulmuş, siyasi partilerin bu süreçte ortak bir paydada buluşmasının toplumsal mutabakat açısından hayati önem taşıdığına dikkat çekti.

Aşama aşama ilerleyen görüşmelerde siyasi partilerin grup başkanvekilleri teknik detayları olgunlaştırmak üzere bir araya gelecek. Yaz aylarında örgütsel unsurların faaliyetlerini tamamen sonlandırmalarını ve silah bırakmalarını teşvik edecek kapsayıcı bir çerçevenin önemine değinen TBMM Başkanı, geniş bir konsensüs hedeflediklerini dile getirdi. Meclis yaz tatiline girmeden evvel tasarının kanunlaşmasını umut ettiklerini belirten Kurtulmuş, bu adımın ülkenin huzur ortamı için yeni bir dönemi başlatacağını belirtti.

ERTV Malatya - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme

WhatsApp İhbar Hattı
05443281444
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!