banner13

Yeşilyurt Belediyespor’dan kritik puan

TFF 3.Lig 2.Grup’ta kümede kalma mücadelesi veren Malatya Yeşilyurt Belediyespor, 22.haftanın erteleme maçında sahasında Kocaeli ekibi Darıca Gençlerbirliği ile 0-0 berabere kaldı ve puanını 30’a yükselterek, 15’inci sırada yer aldı.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
31 Mart 2022 Perşembe 14:06
Yeşilyurt Belediyespor’dan kritik puan

TFF 3.Lig 2.Grup’ta kümede kalma mücadelesi veren Malatya Yeşilyurt Belediyespor, 22.haftanın erteleme maçında sahasında Kocaeli ekibi Darıca Gençlerbirliği ile 0-0 berabere kaldı ve puanını 30’a yükselterek, 15’inci sırada yer aldı.

Sezona iyi bir başlangıç yapmasına karşın, teknik direktör Hayati Palancı ile yollarını ayırdıktan sonra istediği sonuçları alamayan Malatya Yeşilyurt Belediyespor, Play-off hedefinden uzaklaşarak, küme düşme hattının içerisine kadar geriledi. Grup’taki son galibiyetini 14’üncü haftada sahasında İskenderunspor’a karşı 3-1’lik skorla alan turuncu yeşilliler, 16 maçlık periyotta hanesine 3 puan yazdırmayı başaramadı. 14’üncü haftadaki galibiyetin ardından 16 maça çıkan Doğu Anadolu ekibi, bu karşılaşmalarda 9 beraberlik, 7’de mağlubiyet yaşadı.

14 Haftada 21, 31 Haftada 30 Puan
Sezon hazırlıklarına geç başlamasına karşın teknik direktör Hayati Palancı yönetiminde iyi bir gidişat yakalayan Yeşilyurt Belediyespor, 13 maçlık periyotta 5 galibiyet, 3 beraberlik, 5’te mağlubiyet yaşarken, hanesine 18 puan yazdırmayı başardı.

Ligin 13’üncü haftasında deplasmanda Elazığ Karakoçan Futbol Kulübü’ne karşı 3-0’lık skorla alınan mağlubiyetin ardından Palancı ile yollarını ayıran eski yönetim, 18.haftada takımın başına teknik direktör Mustafa Ceviz’i getirdi. Ceviz yönetiminde 9 maça çıkan turuncu yeşilliler, bu karşılaşmalarda 5 beraberlik, 4’te mağlubiyet yaşarken, hanesine sadece 5 puan yazdırabildi. Ceviz ile birlikte yönetimde de değişiklik yaşanırken, yeni yönetim takımın başına Yusuf Tokaç’ı getirdi. Malatya ekibi, Tokaç yönetiminde şu ana kadar çıktığı 3 maçta 3 beraberlik yaşadı.

Doğu Derbisi Oynanacak
Malatya Yeşilyurt Belediyespor, grupta 32.haftada evinde Elazığ Karakoçan Futbol Kulübü ile karşı karşıya gelecek. 3 Nisan Pazar günü Yeşiltepe Spor Kompleksi 1 Nolu Sahada oynanacak olan karşılaşma saat 14.00’te başlayacak. İki takım arasında sezonun ilk yarısında Elazığ’da oynanan karşılaşmayı Elazığ Karakoçan Futbol Kulübü 3-0 kazanmıştı.

İki takım bugüne kadar 2’si Bölgesel Amatör Futbol Ligi, 1’i Ziraat Türkiye Kupası, 1’i de TFF 3.Lig olmak üzere 4 maçta karşı karşıya geldi. Bu karşılaşmaların 2’sini Elazığ Karakoçan Futbol Kulübü, 1’ini ise Yeşilyurt Belediyespor kazanırken, 1 karşılaşmada berabere sonuçlandı.

FERDİ DURDU / ERTV

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.