banner13

Yeni Malatyaspor puan silme cezasına itiraz edecek

Spor Toto 1.Lig ekibi Yeni Malatyaspor, Türkiye Futbol Federasyonu’nun puan silme cezasına itiraz edecek. Puan silme cezası verilen diğer takımlarla birlikte koordine içerisinde hazırlayacağı itiraz dosyasını federasyona sunacak.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
26 Aralık 2022 Pazartesi 16:46
Yeni Malatyaspor puan silme cezasına itiraz edecek

Spor Toto 1.Lig ekibi Yeni Malatyaspor, Türkiye Futbol Federasyonu’nun puan silme cezasına itiraz edecek. Puan silme cezası verilen diğer takımlarla birlikte koordine içerisinde hazırlayacağı itiraz dosyasını federasyona sunacak.

TFF Kulüp Lisans Kurulu, Ulusal Kulüp Lisans Sistemi kapsamında son değerlendirmelerde bulunarak; en üst 3 lig olan Spor Toto Süper Lig, Spor Toto 1. Lig ve TFF 2. Lig'deki kulüplerin yapmış olduğu başvuruları, Sportif, Altyapı, Personel-İdari, Hukuki ve Mali Kriterlere göre inceledi.

TFF Kulüp Lisans Kurulu, Ulusal Kulüp Lisans Sistemi kapsamında son değerlendirmeler sonucu verilen süreler içerisinde eksikliklerini tamamlayamayan Yeni Malatyaspor’a 3 puan silme cezası verdi.

Yeni Malatyaspor kulüp basın sözcüsü Ramazan Yeşilova, “31 Mart 2022 öncesine ait olan borçlarla ilgili tahakkuk etmiş bütün maliye, SGK ve futbolcu alacaklarının tamamını kapsayan bir durumdu. Göreve geldikten sonra bununla ilgili hızlı bir şekilde girişimde bulunduk. Bunun içerisinde ciddiyetle üzerine durulması gereken Hibernian, Sparta Prag, Wadi Degla ve Dijon kulüpleri  vardı. Bunlara ödenecek rakamlar yüksekti. Hibernian Stephan Mallan’ın, Sparta Prag Benjamin Tetteh,Wadi Degla Karim Hafes, Dijon Mounir Chouiar’ın transfer edildiği kulüpler. Bu kulüplerle yapmış olduğumuz görüşmelerde bir türlü sonuca varamadık. Çok keskin bir şekilde alacaklarının tamamının ödenmesini istediler” dedi.

Yeşilova, puan silme cezasının normalde 30 Temmuz’da olacağını ancak bugüne kadar süreci taşıdıklarını kaydederek, “Emsal kulüplerin çoğunluğuyla ilgili federasyona başvuru yaptık. Birebir görüşmeler gerçekleştirdik. Kulübün durumunu anlatınca bu ertelendi ama bu karar artık netleşti. Bu zamana kadar artık erteleyebildik. Yapacak bir şey yok. Bütün inancımızla en iyi şekilde ligdeki mücadelemizi göstererek, yolumuza devam edeceğiz. Rakiplerimizde de aynı sıkıntı var. Bu kadar krizin içerisinde bizi rahatlatan tek şey oldu” diye konuştu.

Artık her puanın kendileri için çok önemli bir hale geldiğini dile getiren Yeşilova, “İşimiz kolay değil. Allah yardımcımız olsun. Bu sene borçlarla ilgili puan silme olmayacak. Bu sene kesilen ceza bu 3 puanla bitmiş oldu. Bu borçları kulüpler ödeyemez. Yarış devam ediyor. Hiçbir şey olmamış gibi önümüzdeki maçları kazanmaktan başka bir şansımız yok” dedi.

FERDİ DURDU/ ERTV

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.