banner13

Yaman iddialara yanıt verdi...

Yeni Malatyaspor’da ortaya çıkan denetleme raporu ile yönetimin yaptığı açıklama arasında büyük bir fark olduğu, yönetimin bugüne kadar 23 milyon TL para harcadığı, denetleme raporuna göre bu rakamın 3 milyon TL olduğu, maaşları ödenmeyen futbolcuların federasyona başvuruda bulunduğu, cuma gününe kadar para bulunamaması halinde takımın dağılma tehlikesiyle karşı karşıya kalabileceği iddiaları ve daha fazlasına Yeni Malatyaspor Kulüp Başkanı Hacı Ahmet Yaman, Kulübün Mali İşler Sorumlusu ve As Başkan Faruk Günbay birlikte ERTV’de yanıt verdi.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
28 Aralık 2022 Çarşamba 19:17
Yaman iddialara yanıt verdi...

Yeni Malatyaspor’da ortaya çıkan denetleme raporu ile yönetimin yaptığı açıklama arasında büyük bir fark olduğu, yönetimin bugüne kadar 23 milyon TL para harcadığı, denetleme raporuna göre bu rakamın 3 milyon TL olduğu, maaşları ödenmeyen futbolcuların federasyona başvuruda bulunduğu, cuma gününe kadar para bulunamaması halinde takımın dağılma tehlikesiyle karşı karşıya kalabileceği iddiaları ve daha fazlasına Yeni Malatyaspor Kulüp Başkanı Hacı Ahmet Yaman, Kulübün Mali İşler Sorumlusu ve As Başkan Faruk Günbay birlikte ERTV’de yanıt verdi.

Yeni Malatyaspor’un eski başkanı Adil Gevrek’ in 2014 ile 2021 yılları arasında şehrin mülki amirlerine ve kamuoyuna hesap vermeden, yönetip 420 Milyon TL borç ile bir alt lige düşürdüğü sarı siyahlı kulüp dağılma tehlikesiyle karşı karşıya.

Kadrodaki 14 futbolcunun alacakları için kulübe protesto çektikleri, Cuma gününe kadar ödeme yapılmaması halinde serbest kalacakları bildiriliyor. Yönetimin kulübe ödediği ve valiliğin raporla açıkladığı rakamların arasında fark olması da gündemdeki yerini korurken, takım ile ilgili iddiaların da ardı arkası kesilmiyor.

Yeni Malatyaspor Kulüp Başkanı Hacı Ahmet Yaman ve Yeni Malatyaspor Mali İşler Sorumlusu ve As Başkan Faruk Günbay, kamuoyunda yanıt bekleyen iddialara ERTV’de Futbol Akşamı Programı’nda yanıt verdi.

Kulüp Başkanlığı görevine geldiği günden bu yana eski başkan Adil Gevrek’ten hesap sormayan bir yönetim anlayışı ile hareket ettiği iddialarına yanıt veren Yeni Malatyaspor Kulüp Başkanı Hacı Ahmet Yaman, “Hiçbir şekilde Adil’i aklamak, hesap sormamak gibi bir yaklaşımımız da hesabımız da olmadı. Biz takımı alırken sadece bir kez Adil Gevrek ile kulüpte görüştük. Kendisi yorulduğunu ve bırakmak istediğini söyledi. Ondan icazet almak yada onu aklamak için göreve gelmedik. Görevimizin de bilincindeyiz. Şimdiye kadar Adil Gevrek ile sadece bir kez görüştük, onun dışında hiçbir şekilde bir araya gelmedik. Kongre kararı alındı, Tetteh olayları vardı, bu geçiş sürecinde Tetteh’i de kaybettik. Gelinen süreçte iyi bir şekilde deva ediyoruz. Bizim hiçbir şekilde Adil’i aklamak, hesap sormamak gibi bir yaklaşımımız da hesabımız da olmadı. Biz enerjimizi kulübümüzün hayatta kalması için verdik. Bunun yanı sıra gerekli incelemeleri de yaptık, devam eden incelemelerimiz de var. Dosyayı biz vali beye sunacağız. Artık takdir onların araştırırlar, gereğini yaparlar. Biz spor için geldik, biz birilerini yargılamaya gelmedik. Bu görev bize düşüyorsa, gereğini yaparız. Takım sürdürülebilir olduktan sonra, rahatladıktan sonra biz Adil’i gerektiği gibi yargılarız. Takımı ilk aldığımız aylarda İstanbul’da Adil Gevrek ile bir görüşmem oldu. Borç ne zaman yapıldı, biz transfer tahtasını nasıl açabiliriz diye sordum. 160 milyon gibi bir para ile tahta açılır dedi. Bende biz bunu 3’e böleceğiz, bir bölümünü ben, bir bölümünü Malatya’daki siyasilerimiz ve iş adamlarımız, bir bölümünü de siz çözeceksiniz” dedim. Kendisi de bunun sözünü bana verdi. Ben 80 milyon vermem demedi. Bana 3 tane futbolcudan bahsetti, bende bu 3 futbolcuyu kendisinin karşılayacağını söyledim. Kendisi de bunu kabul edip, karşılayacağını söyledi.” İfadelerini kullandı.

Yönetimin kulübe ödediği ve valiliğin raporla açıkladığı rakamlar arasında fark olması iddialarına yanıt veren Yaman, “Biz ilk göreve geldiğimizde kulübümüze 2 milyon 700 bin TL para aktardık. Mustafa Eskihellaç’ın parası ile birlikte. Valiliğimiz ve Büyükşehir Belediye Başkanımız da konudan haberdarlar. Bu 3 ay önce verilen para, ama şimdiye kadar sadece 2 milyon 700 bin TL para verilmiş gibi bir algı yaratılıyor.  Biz göreve geldiğimiz zaman sattığımız futbolcunun parasını kullandık. Futbolcunun parası bittikten sonra biz 2 milyon 700 bin TL’yi kasamıza aktardık. Bu bizim ilk yatırdığımız para. 3 ay önce ödediğimiz para bugün gibi lanse edildi. Bizi itibarsızlaştırmak için bir algı operasyonu yapıldı. Bizde bu yüzden Faruk Günbay ile gelip canlı yayına katıldık. Her şeyi teker teker açıklayacağız. 2 milyon 700 bin TL ile 5 ay boyunca nasıl bir takım idare edilir? Bizim sadece TEDAŞ’a ödediğimiz rakam 2.5 milyon TL. 3 milyon 100 bin TL de eski yönetimin TEDAŞ’a borcu var. Buna rağmen elektrikler kesik. Her ay 500 bin TL’ye yakın elektrik masrafı geliyor.” dedi.

Devre arasında bazı futbolcuların Arguvanspor’a geçirilip, Arguvanspor’un yeni bir isimle şehrin takımı olması sağlanıp, Yeni Malatyaspor’un kademeli olarak küme düşmesine göz yumulup, sıfırdan borçsuz bir takımı seneye ikinci ligde mücadele ettirme gibi plan yapıldığı iddialarına da yanıt veren Yaman, “ Gücümün sonuna kadar Yeni Malatyaspor ile mücadele edeceğim. Çaresiz kaldığım zaman da ikinci bir takım düşünmem istifa eder çıkarım. Biz Arguvan’a yardım ettik. 3-4 tane futbolcumuzu gönderdik. Onlarda şehrimizin takımı, onlara da yardımcı olalım istedik. Hiçbir zaman ikinci bir takımı düşünmem. Yeni Malatyaspor’a ihanet etmem. Sonuna kadar mücadele ederim. Oldu oldu, olmadı çıkar gideriz.  Tüzük değişikliğine gidileceğini de açıklayan Yaman, Şeffaf ve hakkaniyetli bir değişiklik olacak. Yani biz tüzüğü değiştirip kendi delegelerimizi getirmeyeceğiz. Yaptığımız her şeyi de kamuoyu ile paylaşacağız. Kulübü ele geçirmek için değil mevcut sorunlarından kurtarmak için bir tüzük tadilatı yapılacak. Biz neden kulübü ele geçirelim, bu kulüp Malatyalıların.” şeklinde konuştu.

Yeni Malatyaspor’da oyuncu satılacak mı yada satılmayacak mı sorusuna da yanıt veren Ahmet Yaman, “Biz vali bey ve belediye başkanımız ile bir toplantı yaptık. Toplantımız da olumlu geçti. Valimiz ve belediye başkanımız iş adamlarından bu parayı tedarik etmeye çalışacaklarını belirttiler. Bu para 13 milyon gibi bir rakam. TFF’ye başvuran 14 futbolcumuz var. Cuma gününe kadar Cengizhan Akgün’ün ödemesini yatıracağız ve bütün futbolcularımızın ödemesini yatıracağız. Hiç biri de boşa çıkmayacak, herkes takımda kalacak” dedi. Biz iş adamlarımızın, gerekirse herkesin kapısını çalarak, bir şekilde bu parayı temin ederiz. Yeter ki takımımıza ve kulübümüze sahip çıkalım. Biz bu parayı bir şekilde bulup kulübümüze vereceğiz. Şubat ödemelerinde ise biz devreye gireceğiz." ifadelerini kullandı.

Yeni Malatyaspor Mali İşler Sorumlusu ve As Başkan Faruk Günbay da kulübün harcamaları ve kulübe ödenen parayı canlı yayında teker teker açıkladı. Günbay, “Bu sızılan belge bizi hiç bağlamıyor. Bu belge birebir doğru. Biz derneğimizin 27.08.2022’de banka hesapları açtırabildik. Bu tarihlerde valilik tarafından 860 bin TL para geldi. Bu tarihten yaklaşık 1 ay sonra Ahmet Yaman 2 milyon 500 bin TL para gönderdi. Ondan önce yapılan bütün masraflar Mustafa Eskihellaç ve yönetimin kasaya koyduğu para ve Sayın başkanı yaptığı masraflar. Bütün hesaplarımızın dökümanları da elimizde var. Hepsinin dekontları da var. İsteyen gelip tüm hesaplarımızı inceleyebilir. Bu belgenin doğruluk payı var fakat eksikliği var. Gelen görevli arkadaşlarımız resmi evrağa bakıyor. Futbolculara 2 maaş verildi ama biz bu futbolcuları getirirken hepsinin eksi alacakları vardı. Bu alacaklar ve peşinatları ödendi. Bugüne kadar futbolculara ödenen para 24 milyon 349 bin 323.67 kuruş. Bunun 14 milyonu Mustafa Eskihellaçtan gelen para. Şu ana kadar Ahmet Yaman’ın kendi öz bütçesinden ödediği para 26 milyon 305 bin 485 lira. Maç, güvenlik, uçak, otel, otobüs yakıtı, yemek, iç saha dış saha gibi diğer kalemlere harcanan para ise 4 milyon 159 bin 496.61 kuruş. Teknik heyete ödenen para, 2 milyon 843 bin 180 lira. İlk etapta 1 buçuk ay kadar gıda aldık ondan sonra kulübün bütün gıda ihtiyacını Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan karşılıyor. Bu gibi giderler için 4 milyon 826 bin 495.39 kuruş para harcandı.” diye konuştu.

TFF’ye başvuran futbolcuların alacaklarını da Yeni Malatyaspor Mali İşler Sorumlusu ve As Başkan Faruk Günbay açıkladı. Günbay, “Cengizhan Akgün, 249 bin TL 1 Ocak 2023’e kadar ödenmesi gerekiyor. Abdulsamet Damlu 775 bin TL 6 Ocak 2023 tarihine kadar süresi var. Yakup Alkan 97 bin TL, 6 Ocak 2023’de bitiyor. Burak Kavrak 538 bin TL, 6 Ocak’ta süresi bitiyor. Mehmet Nuri Fatih 458 bin TL, 8 Ocak’ta bitiyor. Rahman Buğra Çağıran 318 bin TL, 11 Ocak’ta bitiyor. Doğukan Emeksiz 480 bin TL, 11 Ocak, Hüseyin Ekici 282 bin TL, 20 Ocak. Yani özetle 10 Ocak 2023 tarihine kadar Yeni Malatyaspor Kulübünün futbolculara 11 milyon 224 bin TL ödemesi gerekiyor.” diye konuştu.

ERTV HABER MERKEZİ

Son Güncelleme: 28.12.2022 20:05
Anahtar Kelimeler:
YönetimYeni Malatyaspor
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.