banner13

Umut Bulut Türk spor tarihine geçti... Süper Ligin en çok forma giyen oyuncusu!

Yeni Malatyaspor-Konyaspor müsabakasıyla birlikte ligde 504. maçına çıkan Umut Bulut, ‘Süper Lig’de en çok forma giyen oyuncu’ rekorunu kırdı. 

20 Şubat 2021 Cumartesi 16:46
Umut Bulut Türk spor tarihine geçti... Süper Ligin en çok forma giyen oyuncusu!

2001 yılında başladığı profesyonel futbol hayatında geçtiğimiz hafta Süper Lig’de 503 maça çıkarak en çok forma giyen Oğuz Çetin’i yakalayan Yeni Malatyaspor'un başarılı forveti Umut Bulut, bugün oynanan Konyaspor karşısında da ilk on birde yer alarak müsabaka sayısını 504 yaptı. Böylelikle ‘Süper Lig’de en çok forma giyen oyuncu’ unvanını hak eden golcü isme karşılaşma öncesi de plaket verildi.
Kulüp Başkanı Adil Gevrek, Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu ve futbolcular, rekora imza atan Umut Bulut’a çiçek ve plaket takdim etti.
1999-2000 yıllarında Petrol Ofisi takımında amatörde futbola başlayan ve 2001 yılında MKE Ankaragücü ile profesyonelliğe geçen Umut Bulut, Trabzonspor, Galatasaray ve Kayserispor’da da forma giydikten sonra 2019-2020 sezonundan beri Yeni Malatyaspor’da top koşturuyor.
Süper Lig'de 5. kez 'dalya' diyen 37 yaşındaki Bulut, 100 gol barajını geçen futbolcular arasında da yer alıyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.