banner13

Suç hep teknik direktörlerde mi? YMS'de 4 sezonda 7'inci teknik direktör değişikliği!

Süper Ligde 4. sezonunu yaşayan Yeni Malatyaspor'da 7. kez teknik direktör değişikliği yaşandı. Yaşanan başarısızlıkların ardından fatura hep teknik direktörlere kesildi peki suç hep teknik direktörlerde miydi? Kulübü maddi açıdan darboğaza sokan ve özellikle son 2 sezondur yanlış transfer ve kadro planlaması yapan yönetimde hiç mi suç yok?

22 Şubat 2021 Pazartesi 14:08
Suç hep teknik direktörlerde mi? YMS'de 4 sezonda 7'inci teknik direktör değişikliği!

Süper Ligde 4. sezonunu yaşayan Yeni Malatyaspor'da 7. kez teknik direktör değişikliği yaşandı.

Süper Lige yükseldiği 2017 -2018 sezonuna Ertuğrul Sağlamla başlayan Doğu Anadolu ekibi 4 maç sonra Ertuğrul Sağlam yollarını ayırmıştı. Sağlamla ayrılığın perde arkasında istenilen transferlerin yapılmaması ve yönetimle yaşanan fikir ayrılıkları olduğu ileri sürülmüştü.  

Daha sonra takımın başına o dönem Medipol Başakşehir'de yardımcı teknik direktör olarak görev yapan Erol Bulut'u getiren sarı siyahlı kulüp Bulut yönetiminde 2017-2018 sezonunu ligi 43 puanla 10. sırada bitirmiş 2018-2019 sezonunda ise 29 haftada 38 puan toplamıştı. Yeni Malatyaspor, ayrıca söz konusu sezon Ziraat Türkiye Kupası'nda yarı final oynamıştı.

Sezon bitmeden görevden alınan Erol Bulut'un yerine Yeni Malatyaspor'da kalan maçlarda Sportif Direktör Ali Ravcı görev yapmış ve Yeni Malatyaspor o sezonu 5. sırada tamamlayarak tarihinde ilk kez Avrupa Kupalarına gitme başarısı göstermişti.

2019-2020 sezonuna Sergen Yalçın ile başlayan Malatya ekibinde Yalçın dönemi de 6 ay sürdü.

Sarı siyahlı takım Yalçın yönetiminde çıktığı 17 lig maçında 6 galibiyet, 6 beraberlik, 5 de mağlubiyet yaşadı ve sezonunun ilk yarısını 24 puanla 8. sırada kapattı. Devre arasında Yalçın dönemi de resmen sona erdi.

O sezonun ilk yarısında başarılı bir grafik çizen Yeni Malatyaspor'da kadro bütünlüğünün korunamaması ve Sergen Yalçın'ın istediği transferlerin bir türlü yapılmamasının bu ayrılıkta başrol oynadığı iddia edilmişti.  

2019-2020 sezonunda Sergen Yalçın'ın ardından takımın başına Kemal Özdeş getirildi.

Özdeş yönetiminde oynanan 5 maçı da kaybeden sarı siyahlı takım Özdeşle de yollarını ayırma kararı aldı.

Daha sonra Hikmet Karaman'la anlaşan Yeni Malatyaspor Karaman yönetiminde çıktığı maçlarda istediği sonuçları alamadı ve o sezon ligden düştü ancak TFF pandemi koşullarını göz önünde bulundurarak 2019-2020 sezonunda ligden düşmeyi kaldırdı ve Yeni Malatyaspor kaldığı yerden devam etti.

2020-2021 sezonuna Hamza Hamzaoğlu ile başlayan Yeni Malatyaspor Hamzaoğlu yönetiminde Süper Lig'de 25 maça çıktı.

Sarı-siyahlılar, söz konusu karşılaşmalarda 7 galibiyet, 9 mağlubiyet ve 9 beraberlikle 30 puan topladı.

Ligde 13. sırada bulunan Yeni Malatyaspor, 51 yaşındaki teknik adam yönetiminde 1,2 puan ortalamasıyla mücadele etti.

Bu sezonun ilk yarısında istediği sonuçları alan sarı siyahlı takımda 21. haftadaki Galatasaray maçı öncesi yaşanan maaş krizi ivmeyi bir anda tersine çevirdi.

Maç öncesi futbolcular 3 aylık maaşlarını alamadığını ileri sürerek yönetimi boykot etmiş, yapılan görüşmeler sonucunda futbolcularının alacaklarının sadece bir kısmı ödenebilmişti.

21. haftaya kadar 27 puan toplayan Malatya ekibi yaşanan maaş krizi sonrası oynadığı 6 maçta 3 mağlubiyet 3 de beraberlik yaşadı ve 13 sıraya geriledi.

Son olarak Hamza Hamzaoğlu ile yolların ayrıldığı sarı siyahlı takımda sezon başına neredeyse 2 teknik direktör değişikliği yapılması camiada büyük tepkilere neden oldu.

Faturanın sürekli teknik direktörlere kesilmesi, yönetimin bu konuda kendine pay çıkarmaması büyük eleştiri toplarken taraftarlar başarısızlığın asıl sorumlusunun yönetim olduğunu ve yönetimin artık istifa etmesi gerektiğini düşünüyor.

Sosyal medyada yönetime büyük tepki gösteren taraftarlar geçen sezona benzer bir senaryonun yeniden yaşanmasından endişe ediyor.

Özellikle maddi açıdan kulübün bir darboğaza sokulduğunun farkında olan sarı siyahlı taraftarlar özellikle son iki sezondur transfer ve kadro planlamasının da yanlış yapılmasının teknik direktörlerin başarısızlığından önce geldiğini belirtiyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.