banner13

Özer’in takımına güveni tam

Yeni Malatyaspor’un teknik direktörü Hasan Özer, Bandırmaspor maçının kendileri için bir başlangıç olduğunu ifade ederek, “Yeni Malatyaspor için çok önemli bir başlangıç oldu. Önümüzde çok uzun bir maraton var. Bu maratonu en güzel şekilde geçme adına kendimizi, oyunumuzu ve takımımızı geliştirmeliyiz” dedi.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
21 Ekim 2022 Cuma 18:35
Özer’in takımına güveni tam

Yeni Malatyaspor’un teknik direktörü Hasan Özer, Bandırmaspor maçının kendileri için bir başlangıç olduğunu ifade ederek, “Yeni Malatyaspor için çok önemli bir başlangıç oldu. Önümüzde çok uzun bir maraton var. Bu maratonu en güzel şekilde geçme adına kendimizi, oyunumuzu ve takımımızı geliştirmeliyiz” dedi.

Orduzu Pınarbaşı Nurettin Soykan Tesisleri’nde basın mensuplarıyla bir araya gelen Özer, futbolculuk hayatının bir döneminin Malatya’da geçtiğini anımsatarak, milli takım kadrolarına seçildiği zaman kentte futbol oynadığını belirtti.

Özer, Malatya’nın hem gönlünde hem de futbol hayatında önemli bir yerinin olduğunu ifade ederek, “Burada futbol oynadım, çok güzel başarılar elde ettik. Takımı UEFA’ya taşıdık. Hikmet hocanın yanında burada yardımcı antrenör olarak görev yaptım. Şimdide teknik direktörlük nasip oldu. Malatya’ya yabancı bir insan değilim. Malatya halkını ve taraftarını biliyorum” dedi.

“BAŞARMAYA AÇ BİR EKİPLE ÇALIŞIYORUZ”
12 senedir teknik direktörlük yaptığını dile getiren Özer, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Çeşitli yerlerde teknik direktörlük deneyimimiz oldu. Elazığ’da başladım, yardımcı antrenörlük görevim oldu, yurt dışında da görev yaptım. Şimdi Malatya’dayız. Zorluklara rağmen bazı şeyleri başarmak istiyoruz. Bizim için en önemlisi bu. Sezon başında kamp yapmamış, yeni toparlanmış, kiralık giden oyuncular ve transfer tahtası kapalı olan bir takım. Bunlar ciddi sıkıntılar olarak gözükse de şu an elimizde iyi bir takım olduğunu düşünüyorum. Genç, öğrenmeye açık, mücadele etmeye ve başarmaya aç bir ekiple çalışıyoruz.”

Özer, Erzurumspor maçında zaman zaman istediklerinin olduğunu ancak hücumda ciddi sıkıntılar yaşadıklarını ifade ederek, “Yediğimiz golden sonra da iyice kapanan Erzurumspor takımını açmakta zorlandık. Önde oynayan oyuncularımızın biraz bireysel davranışları, takım oyunundan uzak olması, Erzurumspor maçında sahadan mağlubiyetle ayrılmamıza sebep oldu” dedi.

“ÖNÜMÜZDE ÇOK UZUN BİR MARATON VAR”
Erzurumspor maçını ders olarak gördüklerini ve bunun üzerinde çalıştıklarını dile getiren Özer, “Bandırmaspor maçına da çıkarttığımız derslerle birlikte çalıştık. Bandırmaspor’u da çok iyi analiz ettik. Ona göre de bir taktik ve strateji belirledik. Allah’a şükür çalışmalarımızın karşılığını oyunlarımız sahada verdiler. Oyuncularımız gerçekten takdir edilecek bir oyun ortaya koydular. İlk galibiyeti alarak hepimizin yüzünü güldürdüler. Bu çok önemli bir başlangıç. Bandırmaspor maçı sonrasında da bunun bir başlangıç olduğunu söylemiştim. Bu, Yeni Malatyaspor için çok önemli bir başlangıç oldu. Önümüzde çok uzun bir maraton var. Bu maratonu en güzel şekilde geçme adına kendimizi, oyunumuzu ve takımımızı geliştirmemiz gerektiğini söyledik. Bu yönde de çalışmalarımız devam edecek. Oyun kültürümüzü ve stratejimizi futbolun prensiplerine göre yaptığımızda ve iyide mücadele ettiğimiz zaman iyi şeyler başarabiliriz diye düşünüyoruz. Bu yolda devam edip, başarılı olmak için elimizden geleni yapacağız” ifadelerini kullandı.

“AYAĞIMIZ YERE SAĞLAM BASMALI”
Özer, takımın bir önceki teknik direktörü Cihat Arslan’a emeklerinden dolayı teşekkür ederek, “Hocalarımıza teşekkür edeceğiz. Onların çalışmalarını kendi gözümüzle görmedik, onları eleştirecek en son kişiyiz. Onlarında mutlaka bu takıma çok değerli katkıları olmuştur. Belki de büyük problemlerin çoğunu üstlenmişlerdir ve bize daha rahat bir takım bırakmışlardır. O yüzden teşekkür etmemiz gerektiğini düşünüyorum. Bizimde farklı bir oyun anlayışımız ve antrenman çalışmamız, takım olma yolunda gayretlerimiz var. Bunları hem sahada hem saha dışında uygulamaya çalışıyoruz. Hem pratik hem de görsel olarak, rakiplerimizi de iyi analiz ederek, genç oyuncuları geliştirmek, Yeni Malatyaspor’u iyi yerlere taşımak, bu oyuncuların değerini artırmak istiyoruz. Bunun yanında maddi sorunları çözmek adına oyuncuları piyasaya sokmak aynı zamanda da başarılı olmayı hedefliyoruz. Bu noktada da herkesin desteğini bekliyoruz. Taraftarlarımızın da yanımızda olmasını istiyoruz, bizimle beraber üzülmelerini ve sevinmelerini bekliyoruz. Yeni Malatyaspor’un başarısıyla herkes gurur duymalı. İnşallah bizde gurur duyulacak bir futbol ortaya koymaya devam edeceğiz. Ama ayağımızın da yere sağlam basması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü sadece bir maç kazandık. Bandırmaspor maçında çok iyi bir oyun ve skor vardı ama ayağımızın yere basması ve haddimizi bilerek oynamamız gerekiyor. Oyuncularımızı da bu doğrultuda uyararak, çalışmalarımıza devam ediyoruz. Sıkıntı ve problemleri bir kenara atıp, bu takımı başarılı hale getirdiğimizde o sıkıntıların azaldığını göreceğiz” diye konuştu.

“BÜTÜN FUTBOLCULARIMIZI HAZIR TUTMALIYIZ”
Takımın uzun süredir maç kazanamadığını, bu anlamda Bandırmaspor maçının önemli bir başlangıç olduğunu dile getiren Özer, “Çok uzun süredir kazanma kültüründen uzak, özgüveni biraz zedelenmiş bir oyuncu gurubu var. Biz bu oyuncu gurubuna kazanma yetisini vermeliyiz. Onlara kazanmayı alışkanlık haline getirtmemiz gerekiyor. Bu anlamda da her maç bizim için önemli ve her oyuncumuzu değerlendirmek istiyoruz. Futbolcularımızın hepsinin maç kondisyonu ve performansını artırmayı hedefliyoruz. Ceza durumu ve sakatlıklar olabiliyor, bu nedenle bütün futbolcularımızı hazır tutmalıyız” dedi.

“ÖNEMLİ OLAN FUTBOLUN PRENSİPLERİNİ ÖĞRENMEKTİR”
Özer, bir gazetecinin “Ortaya koyduğunuz performans sonrası önlem alınan bir takım haline geleceksiniz, bununla ilgili çalışmalarınız olacak mı?” sorusuna ise “Tabii ki her maçın hikâyesi farklıdır. Her maçta aynı şekilde oynayamazsınız. Rakibin gücüne göre de sisteminiz ve taktiğiniz değişebilir. Önemli olan futbolun prensiplerini öğrenmektir. Takım halinde iyi savunma yapan, hücum yaparken de takım halinde iyi hücum edebilmeyi geliştirmemiz gerekiyor. Rakibe karşı tabii ki önlem almamız gereken noktalar vardır. Rakiplerimizin iyi ve eksik olduğu yönleri çalışarak, iyi bir takım olmaya çalışacağız” cevabını verdi.

FERDİ DURDU/ ERTV

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.