banner13

İrfan Buz: Malatya olarak hep birlikte başaracağız

Yeni Malatyaspor’un teknik direktörü İrfan Buz, ligde kalan 11 maçın önemine dikkat çekerek, “Bu 11 müsabaka içerisinde rakiplerimizle oynayacağımız maçları tabii ki kazanmak isteyeceğiz. Dirençli, sonuna kadar savaşan ve inanan bir Yeni Malatyaspor istiyoruz” dedi. 

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
25 Mart 2021 Perşembe 16:34
İrfan Buz: Malatya olarak hep birlikte başaracağız

Yeni Malatyaspor’un teknik direktörü İrfan Buz, ligde kalan 11 maçın önemine dikkat çekerek, “Bu 11 müsabaka içerisinde rakiplerimizle oynayacağımız maçları tabii ki kazanmak isteyeceğiz. Dirençli, sonuna kadar savaşan ve inanan bir Yeni Malatyaspor istiyoruz” dedi. 

Antalya kampında kulüp televizyonuna açıklamada bulunan Buz, ligde 31.haftada sahalarında Gaziantep Futbol Kulübü ile oynadıkları karşılaşmayı kazanmak istediklerini ancak sahadan beraberlikle ayrıldıklarını ifade etti. 

Tecrübeli teknik adam, Gaziantep Futbol Kulübü maçıyla ilgili şu değerlendirmelerde bulundu:  “Bizim için çok önemliydi. Maçın ilk devresinde bizim iyi oynamadığımızı söyleyebiliriz. İlk 15 dakika iyi giremediğimiz müsabakada golü yedik. 1-0 geriye düştükten sonra takımımız mücadele olarak cevap vermeye çalıştı. Nitekim 1-1 oldu. Oyun anlamında tam istediklerimizi veremediler ancak ikinci yarıda momentumu bize çevirmek istedik. Bunu da sahada gösterdiğimizi düşünüyoruz. İlk pozisyon Tetteh’in 55.dakikada attığı ancak ofsayt gerekçesiyle iptal edilen golcü ama oyun bize doğru geliyordu. Oyun anlamında daha iyi oynuyorduk. Orta sahada merkezde ilk devre istediğimiz gibi karşılık veremedik. Hamlelerimizden sonra bunu çok daha iyi yaptık. Sonra bir kez daha geriye düştük. Daha atak oynamak isterken, 70.dakikada penaltıdan 2-1 geriye düştük. Akabinde de mücadelemiz devam etti ve 2-2’yi yakaladık. Wallace’un bir pozisyonu var orada da penaltı verilebilirdi. 2-2’yi yakaladık, Hadebe’nin kırmızı kartı sonrası 10 dakikada 10 kişi oynamak zorunda kaldık. Yine de son pozisyon Semih’in kafa vuruşunda çizgiden çıkarılan bir top. Yani o müsabakada üç sonuçta çıkabilirdi ki berabere kaldık. Gaziantep iyi bir takım, alınan 1 puanın da ileride çok önemli olacağını düşünüyoruz.”

Tecrübeli teknik adam, Gaziantep Futbol Kulübü maçında yaptıkları hamlelerde oyuna giren futbolcuların katkı sağladıklarını kaydederek, “Takımımız çok mücadele etti, istedi. Tabii eksiklerimizde ortaya çıktı. Özellikle istediğimiz o merkez orta sahadaki o dirençlik çok fazla görülmedi. İkinci devre maçı kazanabilirdik. Burada eksiklerimizi gidermek zorundayız. O merkezdeki sıkıntılarımızı gidermek mecburiyetindeyiz. Aynı zamanda takımın boyunu da kısaltmalıyız. Tabii buda set oyunu ve çalışmalarla ilgili bir durum” diye konuştu. 

İrfan Buz; İssam, Karim, Jospin, Acquah ve Hadebe’nin milli takımlarına gittiklerini belirterek, “Bu oyuncularımız milli takımlarında oldukları için bizimle beraber değiller. O oyuncularımızda milli maçlarda sonra takımımıza katılacaklar” dedi. 

Lig’de kalan 11 maçı da değerlendiren Buz, şunları söyledi: “Bu 11 müsabaka içerisinde rakiplerimizle oynayacağımız maçları tabii ki kazanmak isteyeceğiz. Dirençli, sonuna kadar savaşan ve inanan bir Yeni Malatyaspor istiyoruz. Tabii sadece ben değil, bütün Malatya halkı bunu bekliyor. Futbolcularımız bunu idrak etmiş vaziyetteler.”

Buz, Malatya taraftarını çok sevdiğini ve onların ne istediklerini de çok iyi bildiğini ifade ederek, taraftarların kendilerini çok desteklediğini, birlikte başarılı olacaklarını söyledi.

FERDİ DURDU- ERTV

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.