banner13

Fendoğlu, Gevrek'e ateş püskürdü! "Takım küme düşerse..."

MHP Malatya milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu, televizyonumuz ERTV’de yayınlanan Futbol Akşamı programına telefonla bağlanarak, Btcturk Yeni Malatyaspor’un kötü gidişatını değerlendirdi. Kulüp Başkanı Adil Gevrek’i sert bir dille eleştiren Milletvekili Fendoğlu, Gevrek’in kongre kararı almasını istedi, “takım küme düşerse iki elim Adil Gevrek’in yakasındadır” dedi.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
04 Mart 2020 Çarşamba 17:36
Fendoğlu, Gevrek'e ateş püskürdü! "Takım küme düşerse..."

MHP Malatya milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu, televizyonumuz ERTV’de yayınlanan Futbol Akşamı programına telefonla bağlanarak, Btcturk Yeni Malatyaspor’un kötü gidişatını değerlendirdi. Kulüp Başkanı Adil Gevrek’i sert bir dille eleştiren Milletvekili Fendoğlu, Gevrek’in kongre kararı almasını istedi, “takım küme düşerse iki elim Adil Gevrek’in yakasındadır” dedi.

MHP Malatya milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu, ERTV’de yayınlanan Fatih Avcı’nın sunduğu Futbol Akşamı programına telefonla bağlanarak Btcturk Yeni Malatyaspor’un kötü gidişatına ilişkin oldukça sert açıklama ve eleştirilerde bulundu.

Yeni Malatyaspor’un Süper Lig’de olmasının önemine dikkat çeken Fendoğlu, Yeni Malatyaspor’un radikal kararlar alınması gerektiğini ifade ederek, “Malatyaspor’un Süper Lig'de olması şehrimizin de Süper Lig'de olması anlamına gelir, biz vekillerin Süper Lig'de olması anlamına gelir. Büyükşehir Belediyesi'nin Süper Lig'de olması anlamına gelir. Yine Battalgazi, Yeşilyurt belediyelerinin Süper Lig'de olduğu anlamına gelir, yaşam içerisinde bulunan tüm Malatyalı hemşerilerimizin Süper Lig'de olduğu demektir gelir. Hem sosyal hem ekonomik açıdan şehrimize katkısı olur. Onun için bizim ne yapıp edip mutlaka ve mutlaka bu sene bu kötü durumdan acilen çıkıp önümüzdeki Konya maçı ile çıkışa geçmemiz lazım. Ondan sonraki süreçte de ligde kalabilecek puan ve puanları toplarsak eğer önümüzdeki sene için radikal kararlar almamız gerekir.” dedi.

Malatya’da kulüp Başkanı Adil Gevrek’e ciddi anlamda bir güven kaybı oluştuğunu belirten milletvekili Fendoğlu, Gevrek’ten kongreye gitme kararı almasını istedi.  Fendoğlu, “Naci Şavata nın yaptığı açıklamalarda divanın bundan sonraki süreç içerisinde yönetimin arkasında olmadığını ve sorgulanabilir olduğuna dair bir beyanatı olmuştu. Şehirde çok büyük bir güven kaybı var. Malatyaspor'u saf, kalbinden seven taraftarlara sorarsanız Adil Gevrek suresini doldurmuştur, başarıları da kendisi doyurmuştur. Kendisinden beklentim Hikmet karaman'la sözleşmeyi yapar, 3 ay sonra da kongre kararı alır, kongre kararında bir güven tazelemesi lazım. Bu süreç içerisinde Malatya Büyükşehir Belediyesi Selahattin Başkan başkanlığında bir Kayyum oluşur. Bizi bu şekilde kurtarma gibi bir düşüncem var.” şeklinde konuştu.

Adil Gevrek’in kimseye danışmadan kararlar vermesine tepki gösteren Milletvekili Fendoğlu, takım küme düşerse “iki elim Adil Gevrek’in yakasındadır” dedi. Fendoğlu, “Sergen Hoca'nın gitmesi, ondan sonraki hoca arayışları tam bir basiretsizlik, acemilik ne varsa içerisinde her şey var. Kimseye danışmadan, kimsenin bilgisine ihtiyaç duymadan gençliğinde top oynamış mı bilmiyorum şimdi sinirleniyorum Adil’e. Sadece üç beş kişi ile istişare ederek bir milyonun üstündeki nüfusa sahip Malatya'nın önünde karar alması yanlıştır. Böyle bir şey yaparsa hesap sorarız. Sezon açılışında olduğu gibi hesabını sorarım. Bu saatten sonra Adil, bu takım küme düşüp kaçarsa dünyanın neresine giderse gitsin iki elim yakasındadır. Bunu böyle bilsin. Yarın o imzayı atar, anahtarı götürür Selahattin Başkan'a teslim eder, kayyum kararı alır. 3 ay sonra da Malatyaspor kongreye gider, kimi Başkan yapacaklarsa bu şehrin sahipleri bilir. İşinde başarılı binlerce Malatyalı var, bu işe Gönül verecek. Bu şekilde olmaz. Güvenini yitirmiştir. Hem halkın içinde, taraftar içerisinde, hem tribünde, hem Divanda hem de Malatya milletvekili olarak bizim gözümüzde güvenini kaybetmiştir. Bana göre topal ördektir. Bu saatten sonra Adil Başkan’ın görevi bırakması kendi hayrına olacaktır. Mali kongrede de kendi yüzüne baka baka konuştum. 11,5 milyon kendi ağzıyla açıklamış olduğu borç, bugün nasıl 35 milyon oluyor? Bunu bir anlatsınlar. Bir milyonun üzerinde bizim sadece Digiturk yayınından gelen gelirimiz var. Diğerlerini zaten saymıyorum, binlerce gelir var. Bunun yanında biz o bütçenin yanında 150 milyon liralık bir bütçe ayarladık. Biz demedik ki Jahovic’i, Guilherme’yi, oyuncuları sat. O borcu da öyle bırakıp gidemezsin. Hesap verecekler.  Bizim dilimiz yandı, bu saatten sonra da kimsenin yancısı, yardakçısı, yalakası olamayız. Malatyaspor'un yanındayız, Malatyaspor'un başarısı için taşın altına elini koyacak olanlardan biri de Büyükşehir Belediye Başkanı, Battalgazi ve Yeşilyurt Belediyesi’dir. Hiçbirinin de görevden kaçma lüksü yoktur. En kısa zamanda Kulübü teslim alsınlar. Malatya sahipsiz değildir, gerektiği zaman biz gereğini yaparız.” İfadelerini kullandı.

ERTV HABER MERKEZİ


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.