banner13

BYMS - Kasımpaşa maçının istatistikleri ne diyor?

Süper Lig ekibi BtcTurk Yeni Malatyaspor, ligde kalan 8 maça Kasımpaşa galibiyetiyle başlayarak, sezonu kümede tamamlamak istiyor.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
10 Haziran 2020 Çarşamba 18:32
BYMS - Kasımpaşa maçının istatistikleri ne diyor?

Süper Lig ekibi BtcTurk Yeni Malatyaspor, ligde kalan 8 maça Kasımpaşa galibiyetiyle başlayarak, sezonu kümede tamamlamak istiyor.

2019-2020 sezonuna iyi başlayan ancak ikinci yarıda aldığı kötü sonuçlar sonrası son sıralara doğru gerileyen sarı siyahlılar, koronavirüs süreci sonrası yeniden başlayacak olan Süper Lig’de ilk maçını 13 Haziran Cumartesi günü 21.00’da Yeni Malatya Stadyumu’nda İstanbul temsilcisi Kasımpaşa ile oynayacak.

Sezonun ikinci yarısında oynadığı 9 karşılaşmada sadece 1 puan kazanabilen ve 25 puanla küme düşme hattının hemen üzerinde yer alan sarı siyahlı takım, Kasımpaşa maçını kazanarak hem ikinci yarıdaki ilk galibiyetini almak hem de tehlike hattından uzaklaşmak istiyor.

ALTINCI RANDEVU

BtcTurk Yeni Malatyaspor ile Kasımpaşa daha önce 5 kez karşı karşıya gelirken, bu karşılaşmalarda İstanbul temsilcisinin üstünlüğü dikkat çekiyor.

İki ekip ilk olarak 2017-2018 sezonunda karşı karşıya geldi. Sezonun ilk yarısında İstanbul’da oynanan karşılaşma 3-2 Kasımpaşa’nın üstünlüğüyle sonuçlanırken, ikinci yarıda Malatya’da oynanan karşılaşma ise 1-12lik eşitlikle tamamlandı.

BtcTurk Yeni Malatyaspor ile Kasımpaşa 2018-2019 sezonunda bir kez daha Süper Lig’de karşı karşıya geldi. Sezonun ilk yarısında İstanbul’da oynanan karşılaşmayı Kasımpaşa 3-0 kazandı. Sezonun ikinci yarısında Malatya’da oynanan karşılaşma ise 2-1 Yeni Malatyaspor’un üstünlüğüyle tamamlandı. Bu sezon ise 10.haftada İstanbul’da oynanan karşılaşma 2-2’lik eşitlikle sonuçlandı.

İSTATİSTİKLER NE DİYOR?

Opta Facts’in verilerine göre, Süper Lig'de Kasımpaşa ile oynadığı beş maçın sadece birini kazanan Yeni Malatyaspor (2B 2M), tek galibiyetini geçen sezon iç sahada aldı (2-1).

Sezonun ilk yarısında Yeni Malatyaspor ile 2-2 berabere kalan Kasımpaşa, şu ana kadar Süper Lig'de rakibini mağlup edemediği bir sezon oynamadı.

Son 11 Süper Lig maçında galibiyet alamayan Yeni Malatyaspor (2B 9M), şu an ligde yer alan takımlar arasında devam eden en uzun serinin sahibi konumunda.

Süper Lig'de dört maçtır mağlup olmayan Kasımpaşa (3G 1B), daha uzun bir seriyi en son Şubat-Mart 2017'de yakalamıştı (6 maç).

Bu sezon Süper Lig maçlarının son 15 dakikalarında en fazla gol atan takım Yeni Malatyaspor (17). Kasımpaşa ise yediği gollerin en az bölümünü bu zaman aralığında kalesinde gören iki ekipten biri (yüzde 12; Fenerbahçe ile birlikte).

Yeni Malatyaspor'un evinde bulduğu son üç Süper Lig golünün ikisinde fileleri havalandıran isim olan Umut Bulut, Kasımpaşa'ya attığı son beş golün dördünü iç sahada kaydetti.

Görev aldığı son dört Süper Lig maçında iki asist yapan Yeni Malatyaspor oyuncusu Karim Hafez, daha önceki 28 karşılaşmada aynı sayıda gol pası verebilmişti.

Kasımpaşa'nın Süper Lig'de attığı son beş golün üçüne doğrudan katkı sağlayan Bangaly-Fode Koita, Yeni Malatyaspor ile karşılaştığı son iki maçta üç gol katkısı yaptı (2 gol & 1 asist).

Devre arasında Kasımpaşa'ya gelen Oussama Haddadi, bu sezon İstanbul ekibi adına Süper Lig'de en fazla asist yapan iki oyuncudan biri konumunda (5; Haris Hajradinovic ile birlikte).

Süper Lig'de görev yaptığı son 12 maçı kazanamayan Hikmet Karaman (5B 7M), son galibiyetini iç sahada Kasımpaşa'ya karşı aldı (Mayıs 2019'da 2-1).

FERDİ DURDU/ YENİ MALATYA GAZETESİ - ERTV

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.