banner13

B. Yeni Malatyaspor'u ligde tutacak mucize ne?

Süper Ligin 33.haftasında deplasmanda Çaykur Rizespor’a 3-0’lık skorla mağlup olan BtcTurk Yeni Malatyaspor’un, son hafta ligde kalması mucizelere bağlı.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
20 Temmuz 2020 Pazartesi 16:52
B. Yeni Malatyaspor'u ligde tutacak mucize ne?

Süper Ligin 33.haftasında deplasmanda Çaykur Rizespor’a 3-0’lık skorla mağlup olan BtcTurk Yeni Malatyaspor’un, son hafta ligde kalması mucizelere bağlı.

Süper Lig’de üçüncü sezonunu yaşayan BtcTurk Yeni Malatyaspor, ligin 33.haftasında Çaykur Didi Stadı’nda karşılaştığı Çaykur Rizespor’a mücadelenin ilk yarısında kalesinde gördüğü gollerle 3-0 mağlup oldu. Rakibine 3 puanı kaptıran sarı siyahlılar, küme düşme potasının içerisine girdi. Doğu Anadolu temsilcisi, 33.haftada Konyaspor’un Trabzonspor’u deplasmanda 4-3 mağlup etmesinin ardından umudunu son haftaya taşısa da işini şansa bırakmış oldu.

BtcTurk Yeni Malatyaspor’un 36 puanla 13.sıraya yükselen İttifak Holding Konyaspor’u yakalayabilme şansı kalmadı. Konyaspor, Trabzonspor karşısında aldığı kritik galibiyetle kümede kalmayı garantilemiş oldu.

MKE Ankaragücü küme düşen ilk takım olurken, 32’şer puanla 17.sırada bulunan Kayserispor ile 16.sırada yer alan BtcTurk Yeni Malatyaspor ise son hafta için puan hesabı yapmaya başladı.

SON HAFTADA HANGİ SONUÇLA NE OLACAK?

BtcTurk Yeni Malatyaspor, son hafta galip gelse bile bu tek başına yeterli olmayacak. Bu anlamda sarı siyahlıların Çaykur Rizespor’u yakalama şansı da bulunmuyor. Karadeniz ekibi son hafta Fenerbahçe’ye kaybeder, Yeni Malatyaspor sahasında Gaziantep Futbol Kulübü’nü yenerse puanlar eşitlenmiş olacak ancak ikili averajda üstün olan taraf oynanan maçları 2-0 ve 3-0’lık skorlarla kazanan Çaykur Rizespor. Doğu Anadolu ekibinin şuanda ligde yakalayabileceği takım ise Denizlispor. 35 puanla 14.sırada bulunan Denizlispor, son hafta sahasında MKE Ankaragücü’ne yenilir, Yeni Malatyaspor sahasında Gaziantep Futbol Kulübü’nü yenerse bu kez hesaplar değişecek.

Küme düşme hattında 4 takım (Yukatel Denizlispor, Çaykur Rizespor, BtcTurk Yeni Malatyaspor, Hes Kablo Kayserispor) sezonu 35’er puanda tamamlarsa kendi aralarında oynadıkları maçlardaki puanlar Çaykur Rizespor ve Hes Kablo Kayserispor 10’ar, Yukatel Denizlispor 8, BtcTurk Yeni Malatyaspor ise 6 olacak. 4 takımın ligi 35 puanla bitirmesi halinde Çaykur Rizespor ve Hes Kablo Kayserispor ligde kalırken, BtcTurk Yeni Malatyaspor ile Yukatel Denizlispor küme düşecek.

3 takım (Çaykur Rizespor, Hes Kablo Kayseispor, BtcTurk Yeni Malatyaspor) ligi 35 puanla bitirirse, Yukatel Denizlispor ise son hafta 1 ya da 3 puan alırsa, kendi aralarında oynadıkları maçlardaki puanlar Çaykur Rizespor 9, Hes Kablo Kayserispor 6, BtcTurk Yeni Malatyaspor ise 3 olacak. Bu durumda Yukatel Denizlispor ve Çaykur Rizespor ligde kalırken, Kayserispor ile Yeni Malatyaspor ligde düşecek.

3 takım (Yukatel Denizlispor, Çaykur Rizespor, BtcTurk Yeni Malatyaspor) ligi 35 puanla bitirir, Kayserispor ise yenilir veya berabere kalırsa küme düşecek. Denizlispor, Rizespor ve Yeni Malatyaspor’un kendi aralarında oynadıkları maçlara bakıldığında ise Denizli ve Rizespor 7, Yeni Malatyaspor ise 3 puan topladığı için küme düşecek.

Kayseri, Denizli ve Rize ligi 35 puanda tamamlar, Yeni Malatyaspor ise son hafta sahasında Gaziantep Futbol Kulübü’ne yenilir veya berabere kalırsa küme düşecek. Kayseri, Malatya ve Denizli sezonu 35 puanla bitirir, Rizespor ise son hafta kazanır veya berabere kalırsa Yeni Malatyaspor, Denizlispor ile birlikte küme düşecek.

Ligin son haftasında BtcTurk Yeni Malatyaspor, Gaziantep Futbol Kulübü’nü sahasında yenerek, diğer maçlarda alınacak skorları bekleyecek.

BtcTurk Yeni Malatyaspor’un teknik direktörü Hikmet Karaman, maç sonrası yaptığı açıklamada “Çaykur Rizespor karşısında bir şans yakalayabilirdik. Aslında kendi evimizde oynadığımız birkaç maç var, orada da şanslarımızı devam ettirip, son maça bırakmayabilirdik. Yine son maçta galip gelmemiz halinde matematiksel olarak diğer maçların skorunu bekleyeceğiz. Dolayısıyla bu bizim adımıza fevkalade üzücü. Beklemediğimiz bir sonuç. Bütün oyuncularda üzgün ama maçtan sonra bir şey diyemiyorsun. Dolayısıyla artık son haftayı bekleyeceğiz” sözleriyle, son haftaya dair umudunu ifade etmişti.

FERDİ DURDU, YENİ MALAYA GAZETESİ - ERTV

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.