banner13

Arguvan Belediyespor şampiyonluğu kutladı

Arguvan Belediyespor’un Bölgesel Amatör Futbol Ligi’nden (BAL) 3.Lig’e yükselmesi dolayısıyla bir kutlama programı düzenlendi.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
20 Mayıs 2022 Cuma 17:52
Arguvan Belediyespor şampiyonluğu kutladı

Arguvan Belediyespor’un Bölgesel Amatör Futbol Ligi’nden (BAL) 3.Lig’e yükselmesi dolayısıyla bir kutlama programı düzenlendi.

‘Türkü Diyarı’ Arguvan, Arguvan Belediyespor’un profesyonel lige çıkmasıyla adını bir kez daha Türkiye ve yurt dışına duyurdu. Bu sezon BAL’dan 3.Lig’e yükselen mavi beyazlı takım büyük bir mutluluk yaşadı.

Arguvan Belediyespor’un 3.Lig’e çıkması nedeniyle ilçede bir kutlama programı düzenlendi. Nazım Hikmet Meydanı’nda gerçekleştirilmesi planlanan kutlama programı, olumsuz hava koşulları nedeniyle kültür merkezinde gerçekleştirildi.

Arguvan Belediyespor Kulüp Başkanı Cemal Altun, kutlama programında yaptığı konuşmada, “Başkanım beni Arguvan’a davet etti ve “Arguvanspor’umuzu bir yere getirmemiz lazım” dedi. Başkanımız bana kulüp başkanlığı görevi teklifinde bulundu. Bende bir Arguvanlı olarak kabul ettim. Görevi kabul ederken başkanıma, “Arguvanspor’u 3.Lig’e çıkaracaksak ben bu yolda varım” dedim. Takımımızı 3.Lig’e çıkarttık. Bu Türkiye’de çok büyük bir ses getirdi” ifadelerini kullandı.

Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş ise Arguvan sevdasına birde mavi beyaz forma aşkını ekleyen Arguvan Belediyespor’un vesilesiyle bir araya geldiklerini söyledi. Kızıldaş, “Adını dünyaya türküleriyle duyuran ilçemiz, tarihinde ilk defa profesyonel ligde mücadele edecek bir futbol takımı çıkarttı. Arguvan Belediyespor olarak kültürel ve sanatsal gücümüzün yanı sıra sportif faaliyetleri de hayata geçirmek istedik. Bir ilçe tek bir değer üzerinden değil, renklilik ve çeşitlilik ile yükselebilirdi. Göreve geldiğimiz günden itibaren Arguvan’da belediyeciliğin varlık ve temel amacını oluşturan tüm hizmetlerde yüksek standartlı yerel yönetim amacını hedefledik. Her alanda hayata geçirdiğimiz planlı ve nitelikli çalışmalarla ilçemizi daha yaşanabilir bir yer haline getirdik. Belediyemiz bünyesinde kurduğumuz futbol kulübüyle de ilçemizin adını her mecrada tanınır hale getirmeyi hedefledik” diye konuştu.

Arguvan İlçesi Kaymakamı Kemal Ülkü de göreve başladıktan sonra Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş’ın Arguvan Belediyespor ile ilgili olan heyecanını gördüğünü ve bu heyecana kendisinin de ortak olduğunu ifade etti.

Arguvan Belediyespor’un 3.Lig’e yükselmesinin kendi dönemlerine nasip olduğunu, bundan dolayı da mutlu olduklarını dile getiren Ülkü, “Arguvan Belediyespor’un 3.Lig’e yükselmesine çok sevindim. Ben Arguvan’a gelirken “Kendisi küçük ama ismi büyük” olduğunu duydum. Herkesin Arguvan’ı bilmesinden dolayı çok mutlu oldum. Arguvan kendisini türküleriyle Türkiye ve dünyaya duyurmuştu. Arguvanspor’un 3.Lig’e çıkmasıyla futbolda, sporda da ismini duyurmuş oldu” dedi.

Daha sonra teknik heyet ve futbolcular sahneye çağrıldı. Program, müzik dinletisiyle sona erdi.

FERDİ DURDU/ERTV

Son Güncelleme: 20.05.2022 17:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.