• Haberler
  • Güncel
  • Soma'da Maden Ocağında Göçük! 5 Madenci Hayatını Kaybetti

Soma'da Maden Ocağında Göçük! 5 Madenci Hayatını Kaybetti

Manisa'nın Soma ilçesinde bir maden işletmesinde meydana gelen göçükte 5 madenci hayatını kaybetti, göçük altında kalan 2 madenci ise sağ kurtarıldı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, kazanın tüm yönleriyle araştırılması için uzman heyet görevlendirildiğini açıkladı.

Haberin Özeti

  • • Manisa’nın Soma ilçesindeki maden işletmesinde meydana gelen göçükte 5 madenci hayatını kaybetti.
  • • Göçük altında kalan 7 madencinin tamamına ulaşılırken, 2 madenci sağ kurtarıldı.
  • • Kazanın nedeninin belirlenmesi için Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğünce uzman heyet görevlendirildi.

Manisa’nın Soma ilçesinde faaliyet gösteren bir maden işletmesinde meydana gelen göçük, 5 madencinin hayatını kaybetmesine neden oldu. Göçük altında kalan 7 madencinin tamamına ulaşıldığı, 2 işçinin sağ kurtarıldığı bildirildi. Kazanın ardından olayın nedeninin belirlenmesi için inceleme başlatıldı.

Soma’daki Maden Göçüğünde Acı Bilanço

Soma’da bir maden işletmesinde yaşanan göçüğün ardından ekiplerin bölgede yürüttüğü çalışmalar tamamlandı. Göçük altında bulunan 7 madenciye ulaşılırken, yapılan çalışmalarda 5 işçinin yaşamını yitirdiği belirlendi. Göçükten sağ çıkarılan 2 madenciden birinin tedavisinin sürdüğü, diğerinin ise hastaneden taburcu edildiği aktarıldı.

Bakan Bayraktar’dan Soma Açıklaması

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, kazanın ardından yaptığı açıklamada hayatını kaybeden madenciler için başsağlığı mesajı yayımladı. Bayraktar, göçük altında kalan tüm madencilere ulaşıldığını belirterek sağ kurtarılan işçilerin sağlık durumlarına ilişkin bilgi verdi. Bayraktar, hayatını kaybeden madencilerin aileleri, yakınları ve çalışma arkadaşlarına başsağlığı dileğinde bulunurken, sağ kurtarılan işçilerden tedavisi devam eden madenciye de acil şifa temennisini iletti.

Maden Kazası İçin Uzman Heyet Görevlendirildi

Kazanın nedenlerinin ortaya çıkarılması amacıyla Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü tarafından uzman bir heyet görevlendirildi. Bakan Bayraktar, heyetin kazanın bütün yönleriyle araştırılması için incelemelere başladığını bildirdi. Soma’daki maden kazasına ilişkin yürütülecek incelemelerle göçüğün oluşumuna yol açan şartların ve olayın tüm yönlerinin ortaya çıkarılması hedefleniyor.
 

ERTV Malatya - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme

WhatsApp İhbar Hattı
05443281444
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!