banner13

Malatya’da günde 4 bin kişiye Covid-19 testi yapılıyor

Covid-19 salgınında iki dönemde de kırmızı kategoride yer alan Malatya’da, yeni tip korona virüs pandemesi nedeniyle günde 4 bin kişiye Covid-19 testi yapılıyor.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
03 Nisan 2021 Cumartesi 16:12
Malatya’da günde 4 bin kişiye Covid-19 testi yapılıyor

Malatya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Recep Bentli, İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Mikrobiyoloji Laboratuvarı ile Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Mikrobiyoloji Laboratuvarını ziyaret ederek, denetleme gerçekleştirdi.

Ziyaret ve denetleme sonrasında açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Recep Bentli, “İlimizde filyasyon ekiplerimizin aldığı ve hastanelerimize başvuran vatandaşlarımızdan alınan günde 4 bine yakın PCR numunelerinin çalışıldığı Turgut Özal Tıp Merkezi Mikrobiyoloji Laboratuvarı ile Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Mikrobiyoloji Laboratuvarını ziyaret ettik” ifadelerini kullandı.

PCR numunelerinin doğru ve zamanında çalışılması için pandeminin başından itibaren yorulmak bilmeden, gece gündüz fedakarca çalışan sağlık görevlilerine teşekkür eden Bentli, “Özellikle Prof. Dr. Barış Otlu ve Prof. Dr. Yusuf Yakupoğulları hocalarımız olmak üzere Turgut Özal Tıp Merkezi Mikrobiyoloji Laboratuvarının tüm çalışanlarına ve Eğitim ve Araştırma Hastanemizin Mikrobiyoloji Laboratuvarının hekim, hemşire, teknisyen ve tüm personeline teşekkür ederim” dedi.

KAYNAK: İHA

Son Güncelleme: 03.04.2021 16:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.