banner13

Çifte bayram… Minik Aslı ve Nazlı annesine kavuştu

Malatya’da yaşayan Rabia-Abdullah Çakmak çiftinin ikiz kızları Nazlı ile Aslı prematüre olarak dünyaya geldi ve 40 gün sonra hem kendileri hem de bebekleri korona virüse yakalandı. Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yenidoğan Yoğun Bakım ünitesinde tedavi altına alınan minik Nazlı ile Aslı bu süre boyunca annelerinden ayrı kaldılar. İlk anneler günlerini de annelerinden uzak geçiren minikler, Bayramın ilk gününde annelerine kavuştu. 

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
13 Mayıs 2021 Perşembe 20:32
Çifte bayram… Minik Aslı ve Nazlı annesine kavuştu

50 gün önce 36 haftalık, prematüre olarak dünyaya gelen ikiz kardeşler Nazlı ve Aslı, 2021 yılının deyim yerindeyse en şanssız bebekleri. Prematüre olarak doğdukları yetmiyormuş gibi birde doğduklarından 40 gün sonra korona virüse yakalandılar.

Malatya’da yaşayan Rabia-Abdullah Çakmak çiftinin ikiz kızları Nazlı ile Aslı, prematüre dünyaya geldi. Doğumdan bir süre sonra babanın testi pozitif çıktı, ardından anne ve ikiz bebeklerin de korona virüs testlerinin pozitif olduğu belirlendi. 

Bunun üzerine henüz 40 günlük olan Nazlı ile Aslı, tedavilerinin daha iyi yapılabilmesi amacıyla Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi’ne kaldırıldı. Anne ve baba ise evde karantinaya alındı, bebeklerinden ayrı kalmak durumunda kaldı.

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yenidoğan Yoğun Bakım sorumlu hemşiresi İclal Berber, bebeklerin korona virüs testlerinin pozitif olduğu andan itibaren yaşananları anlattı,  bebeklerin annelerinden ayrı kaldıkları süreçte annelik görevini kendilerinin üstlendiğini ifade etti. 

Nazlı ve Aslı bebeğin sağlık durumlarına ilişkin bilgilerde veren Berber, annelerine kavuştuklarını ve bu saatten sonra daha iyi olacaklarına inandıklarını söyledi.  

Anne Çakmak da, doğumdan 40 gün sonra korona virüs testlerinin pozitif çıktığını dile getirerek, daha sonra bebeklerinin yeni doğan servisinde müşahede altına alındığını kaydetti.  

Bebeklerinden ayrı kaldığı süre boyunca çok kötü günler geçirdiğini dile getiren anne, doktor ve hemşirelerin sürekli görüntülü arayarak bebeklerini gösterdiğini, onların haklarını asla ödeyemeyeceklerini vurguladı. 

KAYNAK: ERTV HABER MERKEZİ

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.