• Haberler
  • Spor
  • PFDK'dan Malatya Yeşilyurtspor'a Ceza Yağdı!

PFDK'dan Malatya Yeşilyurtspor'a Ceza Yağdı!

TFF 3. Lig 2. Grup'ta heyecan devam ederken, geçtiğimiz günlerde oynanan Malatya Yeşilyurtspor - 12 Bingölspor müsabakasının yankıları disiplin kuruluna taşındı. Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), 29 Ocak 2026 tarihinde gerçekleştirdiği toplantının ardından olaylı maçın faturasını kesti. Kararlara göre Malatya temsilcisi, saha olayları ve kural ihlalleri nedeniyle yüklü bir para cezasıyla karşı karşıya kaldı.

PFDK tarafından yapılan resmi açıklamada, Malatya Yeşilyurtspor Kulübü’ne yönelik cezaların detayları paylaşıldı. Karşılaşma esnasında taraftarların karıştığı saha olayları, Futbol Disiplin Talimatı gereğince 27 bin 500 TL para cezasıyla sonuçlandı.

Kulüp üzerindeki yaptırımlar bununla da sınırlı kalmadı. Aynı maç içerisinde "talimatlara aykırı davranış" sergilendiğini tespit eden kurul, Yeşilyurtspor’a aynı tutarda bir ceza daha kesti. Böylece Malatya ekibinin ödeyeceği toplam tutar 55 bin TL olarak belirlendi.

12 Bingölspor’a Takım Halinde Ceza

Müsabakanın diğer tarafı olan 12 Bingölspor da disiplin kurulunun radarına girdi. Kurul, konuk ekibin saha içerisinde takım halinde sportmenliğe aykırı hareketlerde bulunduğu kanaatine vardı. Futbol Disiplin Talimatı’nın 40/2. maddesi uyarınca değerlendirilen bu ihlal sonrası, 12 Bingölspor’un 9 bin 600 TL para cezası almasına karar verildi.
 

ERTV Malatya - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme

WhatsApp İhbar Hattı
05443281444
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!