Manisa'nın Gündemi Malatya Oldu! 4 İlçeye Büyük Destek
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu, meclis toplantısında deprem bölgesine gerçekleştirdikleri ziyaretlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Dutlulu, depremin yıl dönümünde genel başkanla birlikte Osmaniye, Gaziantep'in bazı ilçeleri, Malatya ve Adıyaman'da incelemeler yaptıklarını söyledi.
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu, meclis toplantısında 6 Şubat depremlerinin yıldönümünde yaptıkları ziyaretlere ilişkin konuştu.
“Şehir merkezlerinde yoğun çalışma var”
Bölgede belediyeler ve ilgili bakanlıkların çalışmalarını sürdürdüğünü ifade eden Dutlulu, şehir merkezlerinde ciddi bir mesai yürütüldüğünü belirtti. Özellikle Adıyaman’da yerel yönetim ile devlet kurumları arasındaki uyumun dikkat çektiğini dile getiren Dutlulu, yerinde dönüşüm uygulamalarında önemli ilerleme sağlandığını aktardı. Malatya’da da kayda değer bir aşamaya gelindiğini kaydetti.
“İlçe ve Beldelerde Tablo Daha Ağır”
Şehir merkezlerinin dışına çıkıldığında ise farklı bir manzarayla karşılaştıklarını belirten Dutlulu, ilçe ve beldelerde ihtiyaçların sürdüğünü söyledi. Konut üretiminin devam ettiğini ancak üst yapı çalışmalarının da büyük önem taşıdığını vurgulayan Dutlulu, bazı bölgelerde yolların ve yeşil alanların yetersiz kaldığını, birçok yerleşim yerinin şantiye görünümünde olduğunu ifade etti.
Malatya’nın İlçelerine Taş Desteği
Deprem bölgesine destek amacıyla çeşitli katkılar sunduklarını hatırlatan Dutlulu, Malatya özelinde ilçelerin yatırımlara ihtiyaç duyduğunu dile getirdi. Şehir merkezinin daha iyi bir noktada olduğunu ancak kırsal ve ilçe alanlarında eksiklerin bulunduğunu belirten Dutlulu, bu kapsamda 4 ilçeye yaklaşık 100 bin metrekare taş desteği sağlayacaklarını açıkladı. Dutlulu, söz konusu katkının Manisa halkı adına yapılacağını söyledi.
Bakmadan Geçme