• Haberler
  • Malatya
  • Manas Evleri'nden MOTAŞ'ın Hat Değişikliğine Tepki: Bu Karardan Dönün

Manas Evleri'nden MOTAŞ'ın Hat Değişikliğine Tepki: Bu Karardan Dönün

Malatya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri A.Ş. (MOTAŞ) tarafından uygulamaya konulan güzergâh düzenlemesi, kent genelinde geniş çaplı bir tartışmanın fitilini ateşledi. Şehrin en yoğun hatlarından biri olan 2E güzergâhında yapılan değişiklikle birlikte son durağın değiştirilmesi, bölgede yaşayan vatandaşların tepkisini topladı. Ağustos ayının ilk günü itibarıyla hayata geçirilen yeni planlama doğrultusunda, toplu taşıma araçlarının son noktası Manas Evleri bölgesinden çekilerek Bostanbaşı TOKİ Konutları alanına kaydırıldı. Kararın yürürlüğe girmesiyle birlikte mahalle sakinleri, gündelik yaşamlarını doğrudan etkileyen bu durum karşısında seslerini yetkililere duyurmaya çalışıyor.

Haberin Özeti

  • Malatya’da MOTAŞ’ın 2E otobüs hattında son durağı Manas Evleri’nden Bostanbaşı TOKİ Konutları’na kaydırması bölgede yaşayan binlerce vatandaşın tepkisine yol açtı.
  • Güzergâh değişikliği nedeniyle günlük ulaşımda ciddi aksamalar ve uzun yürüme mesafeleriyle karşılaşan mahalle sakinleri, muhtarlık üzerinden MOTAŞ’a başvururken çözüm bulunamaması halinde imza kampanyası başlatacaklarını duyurdu.
  • Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er’e çağrıda bulunan vatandaşlar, eğitim dönemi başlamadan hattın eski haline getirilmesini veya bölgeye ek seferler konulmasını talep ediyor.

Nüfusun her geçen gün katlanarak arttığı Manas Evleri ve çevresinde iklimlenen yaklaşık 30 bin civarındaki vatandaş, karardan olumsuz etkilendiklerini vurguluyor. Sabah saatlerinde işe yetişmeye çalışan çalışanlar, günlük eğitim kurumlarına ulaşmaya çabalayan öğrenciler ve sağlık hizmetlerine erişmek isteyen yaşlılar, ana durağın uzağa taşınması nedeniyle sıcak yaz günlerinde uzun mesafeler yürümek zorunda bırakıldıklarını belirtiyor. Geçmiş dönemlerde birden fazla alternatif hattın hizmet sağladığı lokasyonda imkanların kademeli olarak daraltıldığını savunan mahalleli, mevcut altyapının bölge ihtiyacını karşılamakta yetersiz kaldığı görüşünü paylaşıyor.

Bölge Sakinlerinden Muhtarlık ve İmza Kampanyası Hamlesi

Oluşan mağduriyetin giderilmesi adına harekete geçen mahalle sakinleri, çözüm arayışını resmi kanallardan sürdürüyor. İlk olarak mahalle muhtarı kanalıyla taleplerini ve yaşadıkları zorlukları MOTAŞ Genel Müdürlüğü bürokratlarına ileten vatandaşlar, buradan somut bir adım atılmaması durumunda sivil toplum refleksi göstermeye hazırlanıyor. Çözüm sürecinin uzaması halinde geniş katılımlı bir imza kampanyası başlatılması ve kurum binası önünde kamuoyunu bilgilendirme açıklaması yapılması fikri mahalle örgütlenmelerinde ağırlık kazanıyor.

Başkan Sami Er’e Mağduriyetin Giderilmesi İçin Doğrudan Çağrı

Gelişmeler karşısında Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er’e çağrıda bulunan mahalle sakinleri, amacın bir kurum ile polemik yaratmak değil, binlerce insanı ilgilendiren ortak bir soruna çözüm üretmek olduğunun altını çiziyor. Yaklaşan yeni akademik yıl öncesinde bölgedeki yolcu sirkülasyonunun ve ulaşım talebinin iki katına çıkacağına dikkat çekilerek, Manas Evleri’nin yeniden son durak olarak tanımlanması ya da bölgeye ilave otobüs seferlerinin dahil edilmesi isteniyor. Mahalleli, yerel yönetimin seslerine kulak vererek kararı kısa sürede revize edeceğini ümit ediyor.

ERTV Malatya - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!
MHA

Bakmadan Geçme

WhatsApp İhbar Hattı
05443281444
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!