Malatya'daki hak sahiplerinin dikkatine!

Malatya Valiliği tarafından hak sahiplerine önemli bir duyuru yapıldı. Yapılan duyuruya göre bugüne kadar AFAD tarafından çekilen kuralarda kendisine konut çıkan 5 bin 45 hak sahibinin borçlandırma işlemlerini yapmadığı, 60 günlük yasal süre içerisinde işlemlerini yapmayanların hak sahipliklerinin iptal edileceği açıklandı.

Malatya Valiliği tarafından borçalndırmaya dair uyarı paylaşımı yapıldı. Yapılan duyuruya göre bugüne kadar AFAD tarafından çekilen kuralarda kendisine konut çıkan 5 bin 45 hak sahibinin borçlandırma işlemlerini yapmadığı, 60 günlük yasal süre içerisinde işlemlerini yapmayanların hak sahipliklerinin iptal edileceği açıklandı.

6 Şubat depremlerinden yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 11 ilde hak sahibi ilan edilen afetzedeler için borçlandırma süreci 20 Mayısı tarihinde başlıyor.

Malatya’da Valiliği, Malatya’da kendisine kura sonucu konut çıkan ama borçlandırma işlemlerini yapmayan vatandaşlara uyarıda bulunarak, hak sahipliklerinin iptal edilmemesi için çağrıda bulundu.

Sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklamada bulunan Malatya Valisi Seddar Yavuz,  Malatya’da borçlandırma işlemi yaptırmayanların sayısının 5 bin 45 olduğunu belirtti. Açıklamada,” 06.02.2023 tarihli Kahramanmaraş merkezli deprem afetlerinden etkilenen Hatay, Kahramanmaraş, Malatya, Adıyaman, Gaziantep, Diyarbakır, Elâzığ, Osmaniye, Şanlıurfa, Adana ve Kilis il merkezleri ve ilçelerinde 7269 sayılı Kanun kapsamında hak sahibi kabul edilen ve 06.07.2024, 26.10.2024, 30.11.2024 ve 24.01.2025 tarihlerinde yapılan noter kuraları ile kendilerine konut çıkan vatandaşlarımızın açık borçlandırma işlemleri 20 Mayıs 2025-18 Temmuz 2025 tarihleri arasında yapılacaktır. Bu kapsamda; borçlandırma senedine imza atmayan hak sahibine konut teslim edilmeyecek. 7269 sayılı Kanunun 3177 sayılı Kanunla değişik 40. maddesine göre 60 günlük yasal sürede borçlandırma işlemlerini yapmayan hak sahiplerinin hak sahiplikleri iptal edilecektir. Daha önce borçlandırma yapan afetzedelerin gelip tekrar işlem yaptırmasına gerek yoktur”  ifadelerine yer verildi.

ERTV Malatya - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme

WhatsApp İhbar Hattı
05443281444
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!