banner13

Vahhh! Malatya’nın Haline!!!

AK Parti Malatya Milletvekillerinin Cumhurbaşkanına kayısı ikram edebilmek için birbiri ile yarıştığı ve ezilme tehlikesi geçirdiği fotoğraf karelerini sosyal medyada paylaşması, “Memleketin derdine, bunların derdine bakın” ifadelerini akla getirdi. Kahramanmaraş milletvekillerinin de Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir masa etrafında otururken paylaştığı fotoğraf kareleri her ikilin heyetini kıyaslama gereği doğurduğu gibi “Vah Malatya’nın haline” dedirtti.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
18 Kasım 2023 Cumartesi 16:46
Vahhh! Malatya’nın Haline!!!

6 Şubat depremlerinde ağır hasar illerden biri olan Malatya’da bir yandan yıkımlar, bir yandan enkaz kaldırma çalışmaları sürerken, darma dağın olmuş şehirde vatandaş derdini anlatacak, bir siyasi bir muhatap bulamazken AK Parti Malatya milletvekillerinin sosyal medyadan paylaştığı fotoğraf kareleri “Vah Malatya’nın haline” dedirtti.

BİRBİRİ İLE YARIŞTILAR, EZİLECEKLERDİ, “YORUMSUZ”
AK Parti Malatya Milletvekilleri İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, İhsan Koca ve Bülent Tüfekci, AK Parti Grup Toplantısının ardından koruma ordusunu aşmak için şimdiye kadar etmedikleri şekilde mücadele ederek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a kayısı ikramında bulundu ve ayak üstü bir süre sohbet ettiler. Cumhurbaşkanı’na ulaşmak için birbiriyle yarışan adeta ezilme tehlikesi geçiren vekiller o anlara ilişkin fotoğraf karelerini de sosyal medya hesaplarından paylaştı. O fotoğraf kareleri de ‘yorumsuz’ olarak yorumlandı.

Bu fotoğraf karelerinin ardından şu soru akıllara geliyor. Acaba Malatya Milletvekilleri Malatya’nın yıkıldığını, şehrin halinin içler acısı olduğunu, esnafın vatandaşın perişan olduğunu, vatandaşın sahada ne bir siyasi ne de bir muhatap bulamadığını, deprem sonrası yıkımların sürdüğü şehrin ne zaman ayağa kalkacağını, çarşı merkezinde hala yıkılmayı bekleyen binalar olduğunu Cumhurbaşkanına anlatıp konu ile ilgili destek istiyorlar mı?

Yorumsuz olarak yorumlanan bu fotoğraf kareleri, depremzedelerin büyük sıkıntı yaşadığı Malatya’da Vah Malatya’nın haline dedirtiyor.

KAHRAMANMARAŞLILAR KAHRAMAN GİBİ”
Şimdi bir Kahramanmaraş heyetinin paylaştığı fotoğraf karelerine bakalım. AK Parti’nin Kahramanmaraş milletvekilleri, il başkanı, büyükşehir belediye başkanı, il kadın ve gençlik kolları başkanları bir heyet olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ziyaret ederek, bir masa etrafında oturdukları fotoğraf karelerini paylaşarak, “Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı ziyaret ettik. Kahramanmaraş’ımızda devam eden çalışmaları ve yeni projelerimize ilişkin Sayın Cumhurbaşkanımıza bilgi verdik.  Durmadan, duraksamadan milletimize ve şehrimize hizmet için yolumuza devam edeceğiz” notunu düştüler.

Deprem yaşayan Kahramanmaraş ve Malatya her iki şehrin heyetinin paylaştığı bu fotoğraf kareleri her ikilin heyetini kıyaslama gereği doğurduğu gibi Malatyalı depremzedeleri üzdü ve “Malatya’nın düştüğü hallere bakın” ifadelerini kullanma gereği hissettirdi. Hatta sorunlarımız bu şekilde anlatılıyorsa, “Bu şehir biraz zor toparlanır” diye de düşündürttü.

BAKANDAN AĞBABAYA “BU ÇAMAŞIR MAKİNESİ Mİ?” YANITI
Şimdi gelelim muhalefet cephesine. Muhalefet iktidardan beter. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonuna katılan Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba arasında S-400 ile yaşanan diyalog da “Güler misin ağlar mısın” dedirtti.

Ağbaba ile Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler arasında yaşanan S-400 ile ilgili tartışma ise tutanağa şu şekilde geçti;

MİLLİ SAVUNMA BAKANI YAŞAR GÜLER –  S-400’ler... Değerli vekillerim, bir defa, şundan emin olunuz: Bizler 7/24, üç yüz altmış beş gün bu memleketin güvenliği için çalışıyoruz. S-400'ü alıp biz bir fabrikanın köşesine teslim edemeyiz, böyle bir şey yok. Asla yok. S-400’e ihtiyaç duyduğumuz anda düğmeye bastığımızda da merak edenlerin hepsi görür ne olduğunu.

VELİ AĞBABA (Malatya) – Niye kullanmıyorsunuz?

MİLLİ SAVUNMA BAKANI YAŞAR GÜLER – Nereye kullanacağız? Bu çamaşır makinesi mi? Arkadaşlar, bakın, lütfen, anlayıp anlamadığınız her konuda bir fikir yürütmek zorunda değilsiniz.

VELİ AĞBABA (Malatya) – Sizin kadar anlamıyorum ama siyaseti sizden iyi anlarım

İşte bu diyalog da Malatya’da iktidar milletvekilleri ile muhalefet milletvekilleri arasında pek bir fark olmadığı, aslında hiçbirinin derdinin de Malatya olmadığını gözler önüne seriyor. Şimdi vekillerimizin bu içler acısı halinin yorumunu da değerli Malatyalılara bırakıyoruz. 

ERTV HABER MERKEZİ

Son Güncelleme: 18.11.2023 16:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.