banner13

''Tespit edilen tıkanıklıkları tek tek çözmeye çalışıyoruz.''

MASKİ Genel Müdürlüğü, son günlerde artan su kesintisi ile ilgili şikâyetlere cevap verdi. Kentte devam eden yıkım esnasında 4 ayrı boru kırıldı, İçme suyu ana isale hattının içine taş, moloz, kum ve mucur dolarak tıkanıklığa neden oldu. MASKİ ekipleri tespit edilen tıkanıklıkların tamamını onardı.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
01 Eylül 2023 Cuma 19:37
''Tespit edilen tıkanıklıkları tek tek çözmeye çalışıyoruz.''

Geçtiğimiz günlerde ağır hasarlı binaların yıkımı esnasında Zafer Mahallesi’nde bulunan içme suyu ana isale hattı üzerinde 4 ayrı noktada borular kırılmıştı. Yapılan çalışmalar neticesinde yıkım esnasında moloz, mucur, taş ve kumların içme suyu borularının içine girdiği ve birkaç noktada tıkanmaya neden olduğu belirlendi. MASKİ Genel Müdürlüğü tüm arıza ekiplerini bölgeye sevk etti. Çalışmaların yoğun bir şekilde devam ettiği bildirildi.

Bölgede incelemeler yapan MASKİ Genel Müdürü Mehmet Mert, tespit edilen tıkanıklıkları tek tek çözmeye çalıştıklarını söyledi.

Mert, “Son günlerde ağır hasarlı binaların yıkımına hız verildi. Buna bağlı olarak birçok bölgede yıkımlar devam ediyor. Yıkım esnasında hatlarımız çok büyük zarar gördü. İçme suyu ana isale hattının içine taş, moloz, kum ve mucur dolarak tıkanıklığa neden oldu. Tıkanıklığı bulmak için basınç ölçümü ve dinleme yaparak tespit etmeye çalıştık. Tespit edilenlerin tamamını onardık. Kısmi tıkanıklık yaşayabiliriz. Bunun içinde ekiplerimiz çalışmalarına devam ediyor. Tandoğan, Göztepe, Selçuklu, Battalgazi Mahallelerimize yıkıntıdan kaynaklı bir süre içme suyu veremedik. Ekiplerimiz gece gündüz demeden tıkanıklığın bulunduğu noktaları tespit ederek arızaları gideriyor” dedi.

KAYNAK: BÜLTEN

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.