banner13

Sorumsuzluğun böylesi! Bu evleri 4 yıldır su basıyor

Malatya’nın Battalgazi İlçesi’ne bağlı Battalgazi Mahallesi’nde bulunan 2 apartmanı sürekli su basıyor. Nedeni ise evlerinin hemen karşısında bulunan alanın önceden pınar yani kaynak suyunun çıktığı nokta olması. 4 yıldır yetkililerin kapısını çalan vatandaşlar seslerinin duyulmamasına tepkili.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
03 Şubat 2024 Cumartesi 15:34
Sorumsuzluğun böylesi! Bu evleri 4 yıldır su basıyor

Malatya’nın Battalgazi İlçesi’ne bağlı Battalgazi Mahallesi’nde bulunan 2 apartman yer altından gelen suya teslim. Evleri sürekli su basıyor, duvarlar, yerler, tüm eşyalar sular içinde kalıyor ve çürüyor.

Yıllardır bu sorunla mücadele eden vatandaşlar canından bezdi. Evleri depremde hasar görmedi ama apartmanın altından çıkan su binaya zarar verir mi, yıkılır mı? Düşüncesi vatandaşı tedirgin ediyor. Vatandaşın söylemine göre, yapılması gereken tek şey; çıkan kaynak suyu rögara bağlanacak ve sorun tamamen çözülecek.

Yıllardır yetkililerin kapısını çaldıkları halde konuyla ilgili olumlu bir gelişme yaşayamayan vatandaşlar duruma tepkili.

“Evlerimizin altından su çıkıyor” diyen vatandaşlar “Yıllardır bu sorunu yaşıyoruz fakat çözüm bulamıyoruz. 17 yıl önce rögara bağlantı yapıldı, sonra bu su kesildi. Son 4 yıldır yine aynı sorunu yaşıyoruz, evlerimizi su basıyor. 4 yıldır gitmediğimiz yer kalmadı. Neden biz bu sorunları yaşıyoruz, neden bizimle kimse ilgilenmiyor. ‘Biz görüştüğümüz yetkililere siz yapamıyorsanız bize yol gösterin, nasıl yapılacaksa biz yapıp çözelim’ dedik. Bu konuda da yardımcı olmuyorlar, bu bizim işimiz diyorlar. Onların işi ise gelip yapsınlar. Bizi mağdur etmesinler” şeklinde tepkisini dile getirdiler.

KAYNAK: ERTV HABER MERKEZİ

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.