banner13

Rezerv alan toplantısı fiyaskoyla sona erdi! Tansiyon yükseldi

6 Şubat depremlerinin üzerinden 16 ay geçti. Malatya’da ilk defa rezerv alanlar ile ilgili bir bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Kentsel Dönüşüm Başkanı, bu toplantıda muhtar ve vatandaşların sorunlarını dinleyecekti. Fakat pek öyle olmadı. Toplantı öncesi AK Parti Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan toplantıya dair bir duyuru yaptı ve yeni rezerv bölge taleplerinin de alınacağını söyledi. Fakat toplantıda yeni talep alınmayınca vatandaşlar da milletvekili Babacan’a da Kentsel Dönüşüm Başkanına da tepki gösterdi. Yaklaşık 1,5 yıldır ilk kez sorunları dinlenecek olan vatandaşı sorunları da dinlenmedi. Yani kısacası toplantıdan herhangi bir sonuç çıkmadı, Kavgadan gürültüden ve tepkiden başka…

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
21 Mayıs 2024 Salı 19:11
Rezerv alan toplantısı fiyaskoyla sona erdi! Tansiyon yükseldi

Malatya’da Nikah Sarayı'nda rezerv bölgelerle ilgili kapsamlı bir bilgilendirme ve danışma toplantısı düzenlendi.

Toplantı öncesi AK Parti Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan sosyal medya hesabından toplantının yapılacağına dair şu mesajı paylaştı, “ Tüm Malatyalıların bilgisine...

Yarın (Salı) günü saat 11.00'de Fahri Kayahan'daki Büyükşehir Belediyesi Nikah Sarayı'nda rezerv bölgelerle ilgili kapsamlı bir bilgilendirme ve danışma toplantısı düzenliyoruz.

Rezerv bölgelerde hak sahibi olan vatandaşlarımız ve ilgili mahalle muhtarlarımızın, Çevre Şehircilik Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Başkanımız ve bürokratlarımızın katılacağı bu bilgilendirme ve danışma toplantısına katılmaları önem arzediyor.

Rezerv bölge ile ilgili tüm detayların ve ilerleme planının konuşulacağı bu toplantıda, ayrıca varsa yeni rezerv bölge taleplerini de özellikle muhtarlarımız aracılığıyla Kentsel Dönüşüm Başkanımız ve bürokratlarımızla paylaşabilirsiniz.”

Paylaşımı gören, haberdar olan mahalle muhtarları ve vatandaşlar toplantının yapıldığı salona akın etti.

Toplantıda konuşan Kentsel Dönüşüm Başkanı Hakkı Alp, rezerv alan taleplerinin alınmayacağını duyurunca salondaki vatandaşlar tepki gösterdi ve ortalık karıştı. Alp’in bu duyurusu ile “Buraya boşuna mı geldik, milletvekili Babacan taleplerin alınacağını söylemişti” tepkileri yükseldi. Vatandaşlar salonun küçük olmasından da şikayet etti.

Hazırlanan sunumlarda vatandaşlara bilgiler verilse de depremzede vatandaşlar araya girerek sorular sormak istedi fakat Kentsel Dönüşüm Başkanı Hakkı Alp, toplantının bu şekilde ilerleyemeyeceğini, sunumun sonuna kadar dinlenmesi yönünde ikazlarda bulundu.

Salonda vatandaşların tepkisiyle karşılaşılıp ortak bir yol bulunamayacağı anlaşılınca sunum yarıda kesildi ve depremzede vatandaşların soruları alındı.

Sorular esnasında da tansiyon yükselmeye devam etti, mağdur vatandaşlar sorularını sormak için adeta birbiriyle yarıştı.

Sorularına cevap alamayacağını anlayan çoğu depremzede vatandaş salonu terk etti ve böylece bilgilendirme toplantısı yükselen nabızla sona erdi.

ERTV HABER MERKEZİ


Son Güncelleme: 21.05.2024 19:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.