banner13

Rahma Austria Konteyner Mahallesinin açılışı gerçekleşti

Merkezi Avusturya’da bulunan Rahma Austria İnsani Yardım Kuruluşu tarafından 6 Şubat depremlerinde büyük hasar alan Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde kurulan 205 adetten oluşan Konteyner Mahallesinin açılışı gerçekleştirildi. 

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
12 Eylül 2023 Salı 20:14
Rahma Austria Konteyner Mahallesinin açılışı gerçekleşti

RahmaAustria insani yardım kuruluşu Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde bağışçıların desteğiyle 205 adet konteyner kurulumunu gerçekleştirdi ve AFAD koordinasyonu ile belirlenen depremzedelere konteyner evleri teslim edildi. Konteyner Mahallesi, bir ailenin tüm ev ihtiyaçlarının yer aldığı mobilya ve beyaz eşyalı konteynerlerden oluşmaktadır. Mahallede ayrıca kütüphane, mescit, çamaşırhane, çocuk oyun alanı, Psikososyal destek merkezi ve yönetim birimleri gibi sosyal alanlar bulunuyor.

Konteyner kentin açılış programında Rahma Türkiye adına konuşan Ruhsar Akbulut; “Bugüne kavuştuğumuz için Allah’a hamdediyoruz. Çünkü kardeşlerimizi çadırlardan konteynerlere taşıdılar bu durum bizim hedefimizdi ve hamdolsun bunu gerçekleştirdik” dedi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Çolak da 6 Şubat’ta küçük bir mahşeri yaşadıklarını bu nedenle Rahma Austria’nın böyle bir çalışma yapmasının çok önemli olduğunu belirterek teşekkür etti. “Ayrıca Avusturya halkına ve Avusturya’daki Müslüman toplumuna yardımları için şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Programda son olarak konuşan RahmaAustria Müdürü Tarkan Tek, Avusturya’dan ve Türkiye’nin birçok bölgesinden programa katılan tüm katılımcılara teşekkürlerini sundu. RahmaAustria’nın 7 Şubat’tan günümüze kadar burada olduğunu ve depremzedelerin barınma sorununa destek olmak için 205 Konteyner yapıldığını ve burada yaşayanların hizmetine sunulduğunu belirtti. Depremzedelere yardım çalışmasına destek veren Avusturya’daki bağışçılarına ve Avusturya’daki Müslüman topluma teşekkürlerini ileten Tarkan Tek, “İyilik yapan kişi iyiliği sadece yardımları alana yapmamakta aslında öncelikle kendisine yardım yapmaktadır” ifadelerini kaydetti.

Açılış programı sembolik kurdele kesimi ile sona erdi. Program sonrasında Konteyner mahallesinde depremzede çocuklar için boyama sanatı üzerine özel etkinlikler düzenlendi. Sanatsal faaliyetlerin yer aldığı etkinlik, resim sanatçısı Ebru Sertbaş gözetiminde 3 gün boyunca çocuklarla boyama faaliyetleri ile devam etti.

KAYNAK: Bülten

Son Güncelleme: 12.09.2023 20:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.