banner13

“Milletvekillerinin haberinin olmaması mümkün değil”

Sultansuyu Harası’nda yürütülen yıkım ve özelleştirme sürecine dair önemli açıklamalarda bulunan Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, bu durumdan milletvekillerinin haberinin olmamasının mümkün olmadığını söyledi. “Gelin bütün Malatya’yı parsel parsel satalım kurtulalım” diyerek, tepki gösteren Keskin, TİGEM’in Milli Park olarak ilan edilmesi tavsiyesinde de bulundu. 

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
13 Mart 2021 Cumartesi 20:34
“Milletvekillerinin haberinin olmaması mümkün değil”

ERTV’de Tutku Eren’in hazırlayıp sunduğu Gündem Siyaset programının konuğu olan Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, Malatya’nın Akçadağ ilçesinde bulunan Sultansuyu Tarım İşletmesi'nde yürütülen yıkım ve özelleştirme sürecine dair önemli açıklamalarda bulundu.

“ŞİMDİ SIRA SULTANSUYU HARASI’NA GELDİ”
TİGEM’de kapalı kapılar ardında yaşananlardan duyduğu rahatsızlığı dile getiren Keskin, Sümer Bank, Tekel gibi Malatya’nın değerlerinin bir bir satıldığını belirterek, “Şimdi sıra Sultansuyu Harası’na geldi” dedi. 

Keskin, “TİGEM konusunda özellikle basın mensuplarına teşekkür ediyorum. O basın mensupları korkmasın üzerine gitsin. Malatya’da tüyü bitmemiş yetimin hakkı var. Yarış atlarının yetiştirildiği, binaları bize Osmanlı’dan kalan TİGEM kapalı kapılar ardında ihaleye mi verildi, satıldı mı, kiraya mı verildi, şirket kimdir, alan kimdir necidir? Hiçbiri yok.  Vatandaş tedirgin diye sakin. Sümer Bank satıldı gitti, Tekel Tütün Fabrikası yine öyle. Hekimhan madenleri özelleştirildi. Fidanlık var, nereye gideceği belirsiz. Şeker Fabrikası ne olacak? Kimse bilmiyor. Ben yıllarca bağırdım, Sümer Bank’ı yıkmayın diye. Çünkü Cumhuriyet’in bize bıraktığı yadigar. Gelin burayı müze yapalım dedim. Şimdi sıra geldi Sultansuyu Harası’nda. Sultansuyu Harası 55 dönüm deniyor. 1 at fiyatına 1 yıllığına bütün tesisleri kiralıyorlar. Bunu kime söylesen inanmazlar. Bunun altında herkes bir şey arar. Biz bu senaryoları çok gördük.” ifadelerini kaydetti.


“MİLLETVEKİLLERİNİN HABERİNİN OLMAMASI MÜMKÜN DEĞİL”
Milletvekillerinin Sultansuyu Tarım İşletmesi'nde yürütülen süreçten haberinin olmamasının mümkün olmadığını vurgulayan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan randevu alınmasını isteyen Keskin, “Milletvekillerinin bundan haberinin olmaması mümkün değil. Bir bayan getirdiler Malatya’ya. Getirdikleri o kadın bugün bakan yardımcısı olmuş. Kendilerine söyledim burayı özelleştirmeyin diye. Osmanlı’dan, Cumhuriyet’ten bize kalan miras. Dedi ki; “Ne kiraya veririz, nede özelleştiririz. Bugün TİGEM’in başında olan adam nereye gitmişse orayı zarar ettim diye satmış. Ben raporları çıkardım. Hiçbir zaman TİGEM zarar etmemiş. Madem ki burası depremde zarar gördü, halen lojmanlar neden kullanılıyor? AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık da beni aradı görüştüm. Kendisine de söyledim. Bundan haberinizin olmaması mümkün değil dedim. TİGEM’in Genel Müdürü de beni bilgilendirmek için aradı. Beni bilgilendiriyorsanız, milletvekillerinin nasıl haberi yok dedim. Mutlaka birileri kendisine haber verdi de aradı. Hadi diyelim milletvekillerinin hiçbirinin haberi yok. O zaman Cumhurbaşkanından bir randevu alsınlar. STK’lar olarak gidelim bu durumu anlatalım. Eğer biz gidersek Cumhurbaşkanının bunu iptal edeceğine adım gibi eminim. Hodri meydan. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’den de randevu alsınlar. Ona da gidelim. Eğer böyle parsel parsel satacaklarsa ben kendilerine bir öneride bulunayım. Parsel parsel, parça parça satmayalım. Gelin bütün Malatya’yı özelleştirelim. İlk imzayı da ben atacağım. Madem her tarafı parselleniyor. Gelin bütün Malatya’yı parselleyelim, kurtulalım.” diye konuştu.

“SULTANSUYU MİLLİ PARK OLARAK İLAN EDİLSİN”
Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü Sultansuyu Tarım İşletmesi Müdürlüğü'nde büyük bir oyun oynandığını savunan MESOB Başkanı Keskin, TİGEM’in özelleştirilmesi veya kiralanmasındansa Milli Park olarak ilan edilmesi tavsiyesinde de bulunarak, şu ifadeleri kullandı; “Bütün illerde Milli park var. Devletin bu paraya ihtiyacı yok. Gelin o zaman TİGEM’i Milli Park olarak ilan edelim. Gerçekten haberleri yoksa, bu milletvekillerinin çıkıp bugün bağırmaları lazım. Başka bir olsa o genel müdürün ağzını yırtardı. Benim haberim olmadan sena nasıl burayı satarsın diye. Eğer haberleri yoksa bugüne kadar neden hiç ses çıkarmadılar. 4 ay önce ben görüştüm, basında da çıktı. Burada bir oyun oynanıyor. Gelin burayı Milli Park yapalım. Burası 27 bin dönüm. Hollanda’nın tarım alanı kadar bir yer. Siz burayı nasıl kalkar da kapalı kapılar arkasında, bir at fiyatına 300 bin TL’ye nasıl verirsiniz.”

ERTV HABER MERKEZİ

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.