banner13

Memurlar korkuyor, dosyalar belediyelerde bekletiliyor

AK Parti Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı İlhan Geçit televizyonumuz ERTV’yi ziyaret etti.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
10 Şubat 2024 Cumartesi 20:49
Memurlar korkuyor, dosyalar belediyelerde bekletiliyor

AK Parti Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı İlhan Geçit televizyonumuz ERTV’yi ziyaret etti. Malatya’nın ana gündeminin deprem yaralarını sarmak olduğunu bu yönde proje yürüttüklerini belirten Geçit, imar konusunda daha titiz ve doğru adımlar atacaklarını söyledi. Belediyelerdeki memur ve bürokratların hukuki süreçten çekinceleri olduğu için yerinde dönüşüm ve güçlendirme projelerinin bekletildiğini ifade eden Geçit, “Vatandaşın işini hızlandırın” çağrısında bulundu.

“BELEDİYECİLİK FAALİYETİ SADECE BİR İMAR VE ŞANTİYE ALANI DEĞİLDİR”
Malatya’yı ve Yeşilyurt’u iyi tanıdığını belirten Geçit, belediyecilik faaliyetinin sadece bir imar ve şantiye alanı değil de geniş kapsamlı bir alan olduğunu kaydetti. Geçit, “31 Mart yerel seçimleri için yola çıktık. Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleri ile bu göreve layık görüldük. Tabi ki yerel seçimler dinamikleri anlamında genel seçimlerden farklı bir seçim. Bizde bu anlamda AK Parti adaylarının birikimli ve donanımlı olduğunu düşünüyoruz. Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Sami Er’in öz geçmişine göz attıklarında TOKİ’deki birikim süreci Malatya’mızın yeniden imarı ve dönüşümü açısından tarihi bir fırsat. İstanbul’daki Belediyecilik tecrübeleri de bizler için bir fırsat. İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği yaptığı dönemde de Malatya’yı ilçe ilçe, mahalle mahalle dolaştı. Dağlık köylerimizi su ve yol ile buluşturdu. Bizlerde İlhan Geçit olarak Malatya’yı iyi tanıyoruz. Yeşilyurt’un tüm bölgelerini biliyorum. Birçok köy ile akrabalık bağım var, çevrem var, dostlarım var. Hekim olmam, başhekimlik yapmış olmam, yine bu şehirde hocalık yapmış olmam hasebiyle Malatya’nın birçok bölgesinde dokunmadığımız insan, aile kalmadı. Biz bunları yaparken insanı ve toplumu merkeze aldık. Belediyecilik anlayışımızda da yine insanı ve toplumu merkeze alacağız. Şeffaf, adil ve hesap verebilir bir belediyecilik anlayışı geliştireceğiz. Bunun dışında çok önemli projeler gerçekleştireceğiz.

“BELEDİYECİLİK VE HEKİMLİK”
İmarda insan hayatını önceleyeceklerini, insanlara tabut yapılmasına müsaade etmeyeceklerini belirten Geçit, belediyecilik ve hekimlik alanlarının bir biri ile bağlantılı ve birbirini desteklediğini vurgulayan Geçit sözlerine şöyle devam etti; “Medya mensupları her şeyi irdelerler, saygı duyuyorum bu onların doğal hakkı. Çünkü görüş alma ve toplumu bilgilendirme gibi bir amaçları var. İlhan Hoca doktor, ürolog diyorlar ve siyasetin neresinde diye soruyorlar. Bende bu soruya cevap vermek istiyorum. Belediyecilik faaliyeti sadece bir imar, inşaat ve şantiye alanı değildir. Belediyeciliğin 10 tane kalemi varsa bunun bir kalemi imardır. Yönetime geldiğimiz zaman imarda da insan hayatını ve güvenliğini önceleyeceğiz. İnsanlarımıza tabut yapılmasına müsaade etmeyeceğiz. Temiz ve içilebilir bir su belediyecilik alanı olduğu kadar, hekimlik alanıdır. Temiz ve yaşanılabilir bir çevre de belediyecilik alanı olduğu kadar hekimlik alanıdır. Bu mimarlık ve mühendislik alanı değildir. Engellilere yönelik projeler de belediyecilik alanı olduğu kadar hekimlik alanıdır. Yaşlılarımız ile ilgili devletimiz ödemeler yapıyor, sosyal projeler geliştiriyor. Bizlerde bu anlamda vatandaşın yanında olacağız. Hem belediyecilik hemde hekimlik ile ilgili sayabileceğimiz birçok örnek mevcut. Dolayısıyla belediyeciliği dar bir alana sığdırmayalım, geniş alanda tutalım.”

MEMURLAR KORKUYOR, VATANDAŞIN DOSYALARI BELEDİYELERDE BEKLETİLİYOR
6 Şubat depremlerinden sonra belediyelerdeki memur ve bürokratların çekinceleri olduğu için yerinde dönüşüm ve güçlendirme projelerinin bekletildiğini ifade eden Geçit, “Halkın ana gündemi deprem. Vatandaş yerinde dönüşüm projelerinin hızlandırılmasını istiyor. Çünkü bu projeler belediyelerde bekliyor. Belediyelerdeki memurlarımız bir takım çekincelerden dolayı bu evrakları imzalamak istemiyorlar. Başkanlar bu işin dahili değil. Biz şu an için icra makamında değiliz. 6 Şubat depremlerinden sonra belediyelerdeki memur ve bürokratlar hakkında soruşturmalar açıldı, gözaltılar oldu. İçeri girenler oldu. Şimdi de bu yüzden korkuyorlar. Dosyalarda, evraklarda eksiklik olmadığı halde bekletiyorlar. Buradan onlara vereceğimiz mesaj; ‘Lütfen vatandaşın işini hızlandırın. Yerinde dönüşüm projelerini bekletmeyin. Güçlendirme projeleri de belediyelerde bekliyor. Biz yönetime geldiğimiz de o projeler için bekleme süresi koyacağız. Evrak ve dosyalar belediyeye geldikten sonra çıkışı için de ortalama bir süre olacak. O süre aşıldığında hesap sorulacak, denetlenecek. Vatandaşın işinin takipçisi olacağız. Yönetime geldiğimizde kadromuzu çalıştıracağız, onlarla beraber bu işleri çözeceğiz. Birinci gündemimiz depremin yaralarını sarmak, halkın bu anlamdaki taleplerini değerlendirmek, çözüm ortağı olmak. Konteyner kentlerimize psikososyal destekler vereceğiz, projeler geliştireceğiz.” İfadelerini kaydetti.

“İMAR KONUSUNDA DAHA TİTİZ VE DOĞRU ADIMLAR ATACAĞIZ”
Geçit; “Yeşilyurt’ta da Battalgazi’de de imar konusunda daha titiz ve daha doğru adımlar atacağız. Bu anlamda ekibimizi kuruyoruz. Halkımızın hiçbir endişesi olmasın. İnşallah halkımız bu çalışmalarımızı görecek ve bizlere güven duyacak. Yani bu işleri iyi yapacağımızı, halkımızın kamusal çıkarını her şeyin üstünde tutacağımızı görecekler. Biraz sabırlı olsunlar ve bize güvenip destek versinler. Yüksek oyla seçilelim. Bizde Yeşilyurt’umuzu ayırmaksızın tüm halkımıza hizmet edelim ve buna hazırız. Vatandaşlarımız adayları kendi gözünde teraziye, kantara koyup tartsınlar. Bunu hiçbir dış etkene açık olmaksızın yapsınlar. Ölçsünler, biçsinler, kim kendilerine yarar sağlayacaksa onlara destek versinler.”

KAYNAK: ERTV HABER MERKEZİ

Son Güncelleme: 10.02.2024 20:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.