banner13

Malatya’da Kurban Bayramı tedbirleri!..

Kurban Bayramı arifesinde yurt genelinde olduğu gibi Malatya’da da güvenlik tedbirleri hat safhaya çıkartıldı. Bayram süresince kentte yapılacak düzenlemeler ve alınan tedbirlere ilişkin açıklama yapıldı.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
19 Temmuz 2021 Pazartesi 19:04
Malatya’da Kurban Bayramı tedbirleri!..

Valilik yaptığı yazılı açıklamada bayram tedbirleri kapsamında; Kurban Bayramında bayram süresince genel güvenlik ve asayişin temini açısından İlçe Kaymakamlıkları, Malatya Büyükşehir Belediyesi, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü ile diğer ilgili kamu kurum ve kuruluşlarınca gerekli tedbirler alınacağını duyurdu.

Valilik Ayrıca, Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi erişkin acil servisinde ve kadın doğum ile çocuk acil servisinde yeterli sayıda sağlık personeli bulundurulacağını kaydetti.

İl Emniyet Müdürlüğü de kentte oluşabilecek olumsuzlukların önüne geçmek için tedbirlerini almaya başladı. Tedbirler kapsamında, Kurban Bayramı ve öncesini huzur ve güven ortamı için kent merkezinde ve ilçelerde güvenlik önlemleri artırıldı.

Asayiş yönünden, alışveriş merkezleri, pazar yerleri ve halkın yoğun olarak bulunduğu ana caddelerde ekip sayısı arttırılarak denetim ve kontroller sıklaştırılacak. Şehrin hareketli noktaları da yaya devriyeler, motorize ekipler, resmi ve sivil ekipler tarafından kontrol altına alınacak.

Arife ve bayram günlerinde vatandaşların yoğun olarak ziyaretlerde bulunacakları şehitlik ve mezarlıklar civarında da gerekli güvenlik ve trafik tedbirleri alınacak.

20-23 Temmuz tarihleri arasında kutlanacak olan Kurban Bayramında vatandaşların sorun yaşamamaları için Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından da bazı tedbirler alındı. 

Kurban Bayramının 1’inci ve 2’inci günü Büyükşehir Belediyesi MOTAŞ’a ait toplu taşıma araçları ücretsiz olarak hizmet verecek.

Ayrıca, MOTAŞ tarafından Şehir Mezarlığı ile Alibaba ve Karababa mezarlıkları hatlarına ek seferler konularak, vatandaşların daha rahat bir şekilde mezarlığa ulaşmaları sağlanacak.

Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda bulunan hizmet birimleri bayram süresince mesai yapacak. Malatya Büyükşehir Belediyesi Çağrı Merkezi de Bayram süresince hizmet vermeye devam edecek.

Aynı zamanda, Malatya Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğüne bağlı çağrı merkezi de yine Kurban Bayramında hizmet vermeye devam edecek. Kanalizasyon ve içme suyu arıza ekipleri, olası sorun ve sıkıntılara anında müdahale edebilmek amacıyla hazır bekleyecek.

Zabıta ekipleri tarafından da belirlenen alanlar dışında hayvan satışına izin verilmeyecek. Yasak kesim alanlarında kesim yapanlar hakkında yasal işlem yapılacak. Canlı Hayvan Pazarında 7/24 esasına göre çalışacak olan Zabıta Ekipleri insan sağlığını tehlikeye atacak hiçbir uygulamaya izin vermeyecek. 

Bayram süresi boyunca kent genelinde temizlik ve yıkama çalışmaları gerçekleştirecek. Bayram süresince ilaçlama ekipleri de görevlerinin başında olacak. Hafriyat ve Çöp Döküm alanları da bayram süresince açık olacak.

Kurban Bayramı boyunca Kasap Pazarı ve Büyükşehir Belediyesi yanındaki hariç Malatya Büyükşehir Belediyesi MEGSAŞ Ekmek Fabrikasına ait 25 ekmek satış büfesi sabah 05.00 ile akşam 17.00’ye kadar vatandaşlara hizmet vermeye devam edecek.  

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.