banner13

Malatya'ya şok! Adliye binası ihalesi iptal oldu

6 Şubat depremlerinde önce yetersiz olan, depremlerde de ağır hasar görerek yıkılan Malatya Adliye Sarayı’nın yıkılarak yenisinin yapılması için düzenlenen ve 5 firmanın katıldığı ihale, yaklaşık maliyetin üzerinde teklif verilmesi nedeniyle iptal edildi.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
29 Ağustos 2023 Salı 19:23
Malatya'ya şok! Adliye binası ihalesi iptal oldu

6 Şubat depremlerinde önce yetersiz olan, depremlerde de ağır hasar görerek yıkılan Malatya Adliye Sarayı’nın yıkılarak yenisinin yapılması için düzenlenen ve 5 firmanın katıldığı ihale, yaklaşık maliyetin üzerinde teklif verilmesi nedeniyle iptal edildi.

Yeşiltepe’de yıkılan askeri hastanesinin bulunduğu alana yaptırılacak olan Malatya Adliye Sarayı’nın inşaatı için 24 Ağustos günü düzenlenen ve 5 ayrı firmanın teklif verdiği ihalede en düşük teklif 1 milyar 500 milyon TL olurken, en yüksek teklif ise 1 milyar 923 milyon TL olmuştu. İhale de yaklaşık maliyetin ise 1 milyar 387 milyon TL olduğu kaydedildi.

Malatya’da 1990’lı yılların başında yapılan Malatya Adliye Sarayı 6 Şubat depremlerinde ağır hasar görerek yıkılmış ve depremlerden sonra birbirinden kilometrelerce uzaklıkta 6 ayrı noktada faaliyet gösteren Malatya Adliyesinin yapımı için düzenlenen ihale de şu firmalar teklif vermişti; 
1- Epsilon İnşat+ Elekrotek Yapı: İlk teklif 1 milyar 640 milyon TL, ikinci teklif 1 milyar 500 milyon TL, 2- Diy-Mar İnşaat: İlk teklif 1 milyar 647 milyon TL, ikinci teklif 1 milyar 647 milyon TL,  
3- Biser İnşaat + Güngör Tarım: İlk teklif 1 milyar 649 milyon 500 TL, ikinci teklif 1 milyar 652 milyon 500 bin TL, 
4-Metro Mühendislik + Mustafa Özaydın: İlk teklif 1 milyar 652 milyon 000 TL, ikinci teklif 1 milyar 652 milyon TL, 
5-Aras İnşaat: İlk teklif 2 milyar 375 milyon TL, ikinci teklif1 milyar 923 milyon TL, 

Malatya Adliye Sarayı ihalesinin iptal edildiği öğrenildi. İhaledeki iptal sebebinin inşaatın yaklaşık maliyetinin 1 milyar 387 milyon TL olduğu, ihalede verilen tekliflerin belirlenen yaklaşık maliyetinin üzerinden olması olduğu öğrenildi. 

-Adalet hizmetleri Malatya’da 6 ayrı binada hizmet veriyor

Depremler sonrasında Malatya’da adalet hizmetleri 6 ayrı binada yürütülüyor. Bu kapsam da, Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı, Malatya-Kayseri Yolu 8. Kilometredeki Gümrük ve Ticaret Bakanlığı il binasında ayrılan bölümde, İcra Müdürlüğü ve Denetimli Serbestlik Müdürlüğü Eski Adliyenin karşısındaki 2 ayrı bina da,  Malatya İdare Mahkemeleri, Kubilay Lisesi binasında, Ceza Mahkemeleri Malatya-Kayseri Yolu 10. Kilometredeki eskiden otel olan, son olarak okul olarak kullanılan ve depremden önce Bölge Adliye (İstinaf) Mahkemesi için tutulan Cafana (Görgü) Mahallesindeki bina da, Hukuk Mahkemeleri ise Malatya-Kayseri Karayolu üzerinde TEDAŞ binasının karşısındaki TÜİK binasında hizmet veriyor.

Son Güncelleme: 29.08.2023 19:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.