banner13

Malatya, Büyükşehir statüsünden düştü!

Deprem nedeniyle yaşanan nüfus kaybı, Malatya'nın büyükşehir statüsünü yitirmesine sebep oldu. 750 bin nüfus kriterini karşılayamayan Malatya büyükşehir statüsünden düştü.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
12 Haziran 2024 Çarşamba 18:38
Malatya, Büyükşehir statüsünden düştü!

6 Şubat tarihinde yaşanan Asrın felaketinde en fazla hasarı alan şehirlerden biri olan Malatya'da 100 binin üzerinde bağımsız bölüm ya depremler sırasında yada ağır hasar aldığı için yıkıldı. Şehir geneli depremler sonrasında büyük sıkıntılar yaşadı. 1249 kişi enkaz altında yada kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Özellikle şehir merkezinde bulunan ticari alanlar ve evler de yok oldu.

Bu durum depremzedelerin şehri terk ederek başka illere yerleşmesine neden oldu. Depremlerden ve sonraki artçılardan dolayı şehir nüfusunda ciddi oranda düşüş yaşandı.

Ve Türkiye İstatistik Kurumu'nun verilerine göre, Malatya ve Erzurum 750 bin nüfus kriterini karşılayamadıkları için büyükşehir statüsünden düştü.

Malatya, toplam 30 büyükşehir arasında 31. sıraya geriledi ve nüfus sıralamasında büyükşehir olmayan Afyonkarahisar'a yerini verdi.

Güncel nüfus sıralamasına göre:

29. sırada 751 bin 344 nüfusla Afyonkarahisar

749 bin 993 nüfusla Erzurum 30. Sırada

Malatya ise 742 bin 725 nüfusla 31. Sırada yer alıyor.

Deprem nedeniyle yaşanan nüfus kaybı, Malatya'nın büyükşehir statüsünü yitirmesine neden oldu. Erzurum ise kritik bir farkla bu statüyü kaybetti.

Son Güncelleme: 12.06.2024 18:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.