banner13

İhsan Koca ERTV'de Açıkladı

Ak Parti Malatya Milletvekili adayı İhsan Koca ERTV'de seçim 2023 programının konuğu oldu. Esnafın yerinde dönüşüm taleplerine yanıt verdi

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
28 Nisan 2023 Cuma 20:30
İhsan Koca ERTV'de Açıkladı

Ak Parti Malatya Milletvekili adayı İhsan Koca Ertv de seçim 2023 programının konuğu oldu. Gündeme dair önemli açıklamalarda bulanan Koca, 6 Şubat depremlerinde ağır hasar alan Malatya'da esnafın yerinde dönüşüm taleplerine de yanıt verdi. Daha önce aday olmayı düşünmediğini açıklayan Koca, neden aday olduğu sorusunu da yanıtladı

‘’Adaylık düşüncem yoktu ilk süreç başladığında da müracaatım olmamıştı ama sonra genel merkezimiz öyle uygun görmüş listede olmam gerektiği kararı alınmış’’ dedi.

Adaylık gibi bir hedefi olmadığını aktaran Koca: ‘’ İl başkanı olarak görevlendirildiğimde yani ikinci dönem il Başkanı diyelim 2018’de görevlendirildiğimde de siyasette aktif bir hesap içerisinde olmadığıma büyük bir görev talebinde olmadığımı beklenti içerisinde olmadığımı, mümkünse yeni arkadaşlara yardımcı olmaya çalışacağımı gayret edeceğimi ifade ettim. Adaylık gibi bir düşüncem olmadığını hedefim olmadığını aktardım. Ama nihai aşamada genel merkezimiz benim listede olmam gerektiğine karar vermişti. Tabi ricaizse sadık bir partiliyim, sayın cumhurbaşkanımızı seven ona sadık bir partiliyim. Partimin bütün kararlarına sorgulamadan riayet edilmesi gerektiği kanaatindeyim doğru bildiğim bütün kararlarına. nasıl ki 2018’de il başkanı olarak görevlendirildiğim de baş üstüne dediysem 2023’te de baş üstüne demekten başka seçeneğim yoktu’’ dedi.

Zor bir dönem koşturulması gereken takip edilmesi gereken işlerin yoğunluğunun hat safada olduğu bir dönemden bahseden Koca:

‘’ Aslında bu dönem siyasete girmek her baba yiğidin harcı değil denebilecek bir dönem. Başta Sayın bakanımız var Bülent bakanımız. Onunda tecrübesi ile onun bağlantılarıyla ve diyaloglarıyla bizim de ufak çaplı bağlantılarımız, tanışıklıklarımız, diyaloglarımız var onların da katkısıyla yeni arkadaşlarımızın da gençliklerinin heyecanlarının yeni olmanın getirdiği heyecanlarının da harmanlanmasıyla inşallah bu süreci başarıyla atlatacağımıza inanıyorum. İşlerin takibi konusunda zamanında yerine getirilmesi, projelendirilmesi, başlanması ve  hızlandırılması konularında inşallah katkımızın olacağına inanıyorum. Biz son dönemde ciddi kamu yatırımları aldık. Malatya olarak özellikle havaalanımızın yeni terminal binasının yapımı, Organize Sanayi bölgemizin arıtma tesisinin yapımı gibi bir çok yatırım gibi bunların takibinde il başkanı olarak da üzerimize düşen işler oluyordu. Orda edindiğim tecrübelerle eski dönem vekilliğimizin getirdiği bir takım tecrübeyle ben şehrimiz için koşturacağımıza elimizden gelenin fazlasını yapmak üzere gayret göstereceğimize inanıyorum. Büyük bir yük aldığımızın farkındayım sorumluluğumuzun çok ağır olduğunu omuzlarımızdaki yükün çok ağır olduğunun farkındayım. Bu dönem bizden beklentilerin çok yüksek olacağının farkındayım bu beklentilerin hepsinin bir anda karşılanmayabileceğinin da farkındayım. Dolayısıyla bundan kaynaklanan sıkıntıları yaşanabileceği, eleştirilerin gelebileceği  ve bu eleştirileri olgunlukla karşılayıp eleştirileri olumluya çevirebilmenin zorluğunun da farkındayım. Bunun içinde gayret göstereceğiz sabırlı olacağız’’ dedi.

Esnafın yerinde dönüşüm isteğine de değinen Koca: ‘’ Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği bakanlığımız şehirlerimizin yeniden ayağa kalkabilmesi için özellikle insanlarımızın acil barınma ihtiyaçlarının, konut ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için depremden öncelikle etkilenen dört büyükşehir diyebileceğimiz Hatay, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Malatya’nın yeniden ihyası için konut inşaatlarına başlandı. Bakanlığımız şu anda yoğun bir şekilde şehirlerimizin imar ve ihyası için çalışıyorlar,çaba gösteriyorlar. Bir yandan yapılan yer tespitlerinin her türlü etütleri: sismik, jeolojik, jeofizik etütleri gerçekleştirildi. Hem şehire yeni yerleşim yerleri kazandırmak hem de güvenli bölgeler kazandırmak yani depreme dirençli bölgeler olarak kazandırmak adına inşaatlara da başlandı. Altay Kışlası’nda Sanayimiz için ilk etapta 740 iş yeri için ihale yapıldı. Yani hızlı bir çalışma çabası ve gayreti var’’ dedi.

Koca: ‘’Çevre şehircilik ve iklim değişikliği bakanlığımız şu anda imar işlerini öncelikle mastır plan sonra o mastır planına uygun imar planlarıyla şehirlerimizin yeniden yapılanması için çalışıyor. Yoğun bir çalışma temposu içerisindeler. Adıyaman da çalışan firmalar 7/24 mesai yaparak Adıyaman’ın imarı için çalışıyorlar. Malatya’ya da verilen firma Malatya’yı yeniden planlamak  için çalışıyor. Hemşehrilerimizin de görüşleri alınarak halka açık bir şekilde tartışılarak nihai karar verilecek. Malatyamızın diğer şehirlerde de olduğu gibi tarihi yapısını, alışılagelen dokusunu, kimliği diyebileceğimiz havasını hem sosyo-ekonomik yönden hem de demografik yönden, hem ticari hayatı hem ekonomik hayatı etkilememek adına şehrimizin dokusunu koruyacak bir plan üzerinden çalışıyor. Hedeflenen Bakırcılar Çarşısının korunması, ayakkabıcılar çarşısının korunması, peynirciler çarşısının korunması adına bir plan yapılıyor. Ama tabi bu plan yapılırken 50 yıl önceki plana uygun kalınacak mı kalınmayacak. Niye kalınmayacak? Şehrimizin gerektirdiği ihtiyaçlarımız var özellikle geniş caddelere geniş yollara ihtiyacımız var. Açık alanlara ihtiyacımız var küçük küçük meydanlara ihtiyacımız var yeşil alanlara ihtiyacımız var bunların hepsi teknik imkanlar kullanılarak ve malzemeler kullanılarak eski dokuyu da yansıtacak şekilde bir yapılaşma düşünülüyor. Bu yapılırken elbette bir takım küçük hak kayıpları söz konusu olabilir. Belki sokaklar kayacak belki işyerlerinin metre kareleri küçülecek belki katsayısı azaltılacak. Bakanlığımızın hem kentsel dönüşüm genel müdürlüğü, hem yapı işleri genel müdürlüğü, TOKİ  ve onun yanında emlak konut gibi kurumlar şehrin yeniden yapılması için üzerlerine düşen çabayı gayreti gösteriyorlar. ’’

‘’ Malatyamızın eski neşeli günlerine eskisinden daha modern daha güzel daha yaşanabilir günlerine kavuşması lazım’’

ERTV HABER MERKEZİ

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.