banner13

Hamido'nun ölümünün üzerinden 43 yıl geçti

Evinde uğradığı bombalı suikast sonucu gelini ve 2 torunu ile birlikte feci şekilde hayatını kaybeden Malatya Belediye Başkanı Hamit Fendoğlu’nun ölümünün üzerinden de,  tam 43 yıl geçti. Hamido suikastı Türkiye'nin ilk siyasi cinayetlerinden birisiydi ve hala faili meçhul… 

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
17 Nisan 2021 Cumartesi 20:02
Hamido'nun ölümünün üzerinden 43 yıl geçti

Malatya Belediye Başkanı iken 17 Nisan 1978 tarihinde bombalı suikast sonucu, gelini ve 2 torunuyla birlikte öldürülen "Hamido" lakaplı Hamid Fendoğlu vefatının 43. yıldönümünde yad edildi.

Malatya'da 17 Nisan 1978 tarihinde meydana gelen olayda, eski milletvekili ve dönemin bağımsız belediye başkanı Hamid Fendoğlu, kendi adına gönderilen paketi evinde açarken bombanın patlaması üzerine; gelini ve 2 torunu ile birlikte hayatını kaybetmişti. 

27 Mayıs 1960 darbesinden sonra Demokrat Parti yöneticileri ile birlikte Yassıada'da idamla yargılanan Hamid Fendoğlu, 1965 milletvekili genel seçimlerinde Adalet Partisi'nin listesinden Malatya Milletvekili seçilerek, 1969'a kadar milletvekili olarak TBMM'de görev yaptı. Süleyman Demirel'e çok yakın bir isim olarak biliniyordu. Fendoğlu, 11 Aralık 1977'de yapılan belediye başkanlığı seçimlerinde bağımsız aday olarak Malatya Belediye Başkanı seçildi. Fendoğlu, 17 Nisan 1978 tarihinde bombalı suikast sonucunda gelini ve 2 torunu ile birlikte hayatını kaybetti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.