banner13

Fendoğlu’ndan çok konuşulacak bomba açıklamalar!

İstanbul’da düzenlenen “Malatya” toplantısına katılan Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu, Yeni Malatyaspor Kulüp Başkanı Adil Gevrek’in iddialarına ERTV’de canlı yayında yanıt verdi. Kulübün borçlarını açıklayan Fendoğlu, o toplantıda kulübe yardımın söz konusu olmadığını belirterek, kimsenin buna engel olmadığını da ifade edip, Yeni Malatyaspor Kulüp Başkanı Adil Gevrek’i isitifaya davet etti. Fendoğlu, siyasetçiler olmasaydı, Gevrek işadamları ile görüşemezdi bile. İşine gelirse, siyasetçiler elini çeksin, işine gelemzse siyasetçiler gitsin diye bişey olamaz" dedi. Yayına telefonla bağlanan AK Parti Malatya İl Başkanı İhsan Koca da mevcut yöentimle bu işin yürütülemeyeceğini ve Gevrek’in istifa etmesi gerektiğini söyledi.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
19 Haziran 2021 Cumartesi 21:19
Fendoğlu’ndan çok konuşulacak bomba açıklamalar!

Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu, ERTV’de Gündem Özel Programında Hülya Kaya’nın sorularını yanıtladı. 

“2 SİYASETÇİYİ AÇIKLAMALI,SİYASETÇİLER OLMASAYDI İŞADAMI MEHMET ALİ AYDINLAR İLE GÖRÜŞEMEZDİ BİLE. İŞİNE GELİRSE SİYASETÇİ ELİNİ ÇEKSİN, İŞİNE GELMEZSE SİYASETÇİLER GELSİN”
Yeni Malatyaspor’da yaşanan sıkıntıların konuşulduğu yayında Milletvekili Fendoğlu, Yeni Malatyaspor Kulüp Başkanı Adil Gevrek’in, 12 Haziran 2021 tahinde gerçekleştirilen 2020-2021 Mali Genel Kurul’da 2 siyasetçinin kulübe yapılacak yardımın önüne geçtiği iddiaları ile ilgili; “Malatyaspor’a para vereceklerdi, 2 siyasetçi engelledi deniyor. O, 2 siyasetçi kim bilmiyorum. İsim zikretmediği için Hasan da diyebilir, Ahmet de diyebilir, Mehmet de diyebilir. Ama kamuoyuna yansıttığı Mehmet Fendoğlu ve İhsan Koca ismidir. Kendi ağzından değil de kendisine ait sosyal medyadan lanse edildiğini gördük. Bir daha soruyorum, o iki siyasetçi kim? İsmiyle söylesin. Bir polemik olsun, bir çatışma çıksın veya karşısında bir düşman yaratılmış olmak için gelmedim buraya. Ben Malatyasporluyum ve Malatyaspor’un haklarını, Malatyaspor taraftarının haklarını her ortamda çekinmeden söyleyebilecek yapıya da sahibim. Çok kıymetli işadamalarımızın dosyalarında Yeni Malatyaspor için düşündükleri ne bir rakam, ne bir bütçe nede bir yardım söz konusu değildi. Malatyaspor’a yardımın sözü bile geçmedi. Bir yardım gecesi de olmadı ve yardımları engelleyen 2 siyasetçi de olmadı. Bunu neden söyledi, ileriye dönük kendisine bir hedef mi koydu veya gündemi saptırıp kongreden başı dik mi çıkmak istedi? Biri para verdi de biz ellerine mi vurduk? Önlerini de kesmedik. Bir işadamımızdan randevu isiyor Ocay ayından beri. 6 ay randevu alamıyor bu arkadaş. Yine orada beğenmediği siyasetçiler sayesinde randevu aldı da, Sayın Mehmet Ali Aydınlar ile görüştü. Bunları da mı söyleyelim. İşine gelirse siyasetçi elini çeksin, işine gelmezse siyasetçiler gelsin. Malatyaspor 2019-2020 sezonu başarısızdır, küme düşmüştür. Küme düşen takımı, siyasetçiler, Sayın Cumhurbaşkanımız’ın sayesinde tekrar Süper Lig’e almıştır. Yine siyasetçiler sayesinde kendisine maddi yardımda bulunulmuştur. Büyükşehir, Battalgazi ve Yeşilyurt Belediyelerinin verdiği paralar var. Malatya Büyükşehir Belediyesi 3 milyon artı 8,5 milyon ve son olarak 3 milyon daha verdi. Yeşilyurt Belediyesi’nin 1 milyon artı 2 milyon, toplam 3 milyon verdi. Battalgazi Belediyesi de 1+2 toplam 3 milyon verdi. Toplam 21 milyona yakın siyasilerden para almış. Ben zaten hedefteydim, benim yanıma da AK Parti Malatya İl Başkanı İhsan Koca’yı da ekledi. 200 -300 kişi gitmemi istiyor diyor ya, kendisine destek olanlar belki 200-300 kişi. Referanduma davet edeceğim ayıp olur, çünkü kulüp başkanı. Siyasileri karşısına alan bir insanın başarılı olması mümkün müdür? ” ifadelerini kullandı. 

İSTANBUL’DAKİ TOPLANTI…
İstanbul’da yapılan toplatıya ilişkinde konuşan Fendoğlu şu cümleleri kurdu; “İstanbul’da yapılan toplantı 1 gün önceden kararlaştırılmış. Ama konu Malatyaspor değil. 1 gün önce haberim oldu. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan aradı, toplantı olacak, İşadamı Ahmet Çalık organize edecek, yeri bilmiyorum, sende katılır mısın? dedi. Bende Malatya programımı iptal edip İstanbul’a geçtim. Bana toplantının nerede yapılacağının konumunun gelmesini bekliyorum. Merter’de Malatyalı tekstilci arkadaşlarımızla oturdum, konum gelmesini bekledim. Saat 17.00’da toplantı başlayacaktı, konum gelmediği için gidemedim. Herhalde bizi o toplantıya uygun görmediler diye düşündüm. Bir toplantı oluyor, toplantının yapılacağından haberiniz var fakat, toplantının nerede yapılacağından bilginiz yok. Saat 17.10’da bir konum attılar. Daha sonra Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan aradı, konumu atamadığını ifade etti, toplantıya başladık, sende gel dedi. Neresi diye sordum. Etiler’de bir restoran ayarlanmış. Ben Merter’deyim. En az 45 dk’da gidebilirim. Toplantıya en son giden bendim. Toplantıda, Malatya Vlisi Aydın Baruş, Milletvekillerimiz Bülent Tüfenkci, Öznur Çalık, Ahmet Çakır, ben ve AK Parti İl Başkanı İhsan Koca, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, iş adamımız Sayın Ahmet Çalık, Vahap Küçük, Mehmet Ali Aydınlar, Rıdvan Mertöz, İş adamı Şenol Erdoğan, AKMERCAN Grubu, birde Adil Gevrek vardı. En son giden bendim. Masalarda Malatya Büyükşehir Belediyesi ile ilgili broşürler vardı. Sinevizyon gözterisi devam ediyordu. Son 3 yıl içerisinde Malatya’ya yapılmış olan belediye yatırımları, iş adamlarına anlatılıyordu. Konu Malatya’nın sorunları. Bunlarla beraber Malatyaspor’da var. Şehre katkı değer sağladığı için bununla ilgili neler yapılabilir? diye konuşuldu” 

“KİMSEYİ TOPLANTIDAN ATMA SÖZ KONUSU DEĞİL, HADDİMİZİ BİLEN İNSANLARIZ”
Yeni Malatyaspor Kulüp Başkanı Adil Gevrek ile birlikte toplantıya katılmak isteyen fakat ismi açıklanmayan, bir kişinin toplantıya katılmasına izin vermediği iddiaları ile ilgili Fendoğlu; “Toplantının sahibi ben değilimki, bırakın ki o toplantıda birilerini dışarı atıp da ortamı gereyim. Biz haddimizi bilen insanlarız biz. Davetliyiz sonuçta. Öyle bir şey çıkardılar, onda şaşırdım. İsmi geçen kişi de bir açıklama yapmadı, sanki olmuş gibi. Ben ismi söylenen kişiyi görmedim bile. En son toplantıya katılan bendim. En son kapıyı kapatan benim, bunun ötesi yok. Başka giren, çıkan olmadı.” 

“GÖZÜNÜN İÇİNE BAKA BAKA SÖYLEDİM”
Adil Gevrek’i kast ederek, toplantıda ben gözünün içine baka baka bunları söyledim diyen Fendoğlu, söylediği cümleleri şu şekilde ifade etti;  Senin kızını Fendoğlu ailesinden biri kaçırdı mı? Yok dedi. Senin sülalenden birini bizden birisi vurdu mu? Yok dedi. Sen bizden birini vurdun mu? Yok dedi. Benim sana ne düşmanlığım var. Seninle iyi geçinmek, oturup beraber yiyip içmek varken ben sana neden düşman olayım. Her platformda Malatyaspor’un hakkını savunmak ve senin yanlış yönettiğini, bütçelerinin çok açık olduğunu, Malatyaspor’a son 3 yıl içerisinde azap çektirdiğini ve yıprandığını söylüyorum dedim. En kısa zamanda çıkarsın birisi çıkar alır. Alamazsanda kayyuma kalır, belediye başkanı alır. Kongreye gider, elbet bir babayiğit çıkar gelir alır. Bu senin babanın malı değil. Sana tapulu da değil. Borçsuz geldin mi? Geldin. 2018’de yeni seçilmişsin Temmuz’da kongre yaptın. Borç 14 milyar açıkladın. 2. yıl yine kongrede bizden 115 milyar bütçe istedin onayladık. 2. yıl borç 31 milyon açıkladın. 150 milyon harcama istedin. İbra ettik. 3. yıl yani bu dönemin 2 ay öncesine kadar 61 milyon borç ilan ettin. 2 ay sonrada geldin diyosunki 65-75-80 milyon olabilir. Elinde bilanço yok, ezbere konuşuyorsun. Madem toplantıdan bilgin vardı hazırlıklarını yapıp, eline alıp gelseydin. Borcu konuşmak için en az 120 milyondan başlayın. Geçmişte bize 19 milyon denilen ve sonra bizim başımıza 31 milyon çıkan bir Efsane Malatyaspor olayı var, 31 milyon yüzünden battı gitti ve ben hala yargılanıyorum. Müdahele edilecek iken müdahele edemezsek eğer, boyutu çok büyüdü mü o kulübü alıp verecek kimseyi bulamayız. Kendisi de bırakıp, kaçıp gittiğinde bu kulüp Efsane Malatyaspor gibi silinir gider. Malatyalıların, Malatyasporluların duyguları ile oynamaya hakkı yok. Yapıyorsa yapacak, yapamıyorsa bırakıp gidecek. Ama rakamlarla oynayarak bu iş olmaz. 

“BORÇLAR AÇIKLANDIĞI GİBİ DEĞİL”
Fendoğlu, Malatyaspor’un borçlarının açıklandığı gibi 75 milyon olmadığını belirterek, elinde belgeler ile rakamları açıklayarak sözlerine şöyle devam etti; “Muhasebeci değilim, ama benim bildiğim, kendim çıkardığım, bakanlıklardan resmi olarak istediğim rakamları söyleyeyim. 2018 – 2019’da kendisinin açıkladığı borç 14 milyon. 2019 – 2020’de 31 milyon. En son 2020 – 2021’de 61 milyon dedi, sonra 75 milyon dedi. Bu rakamların toplamı 120 milyon aypıyor. Gelirler hanesinde 2018 – 2019 net olarak rakam 93 milyon 300 bin TL yayıncı ve futbol federasyonundan. 2019 – 2020’de 70 milyon 900 bin TL, 2020 – 2021’de 91 milyon. Toplam 255 milyon brüt, net ise 240 milyon 700 bin TL. 240 milyon 700 bin TL futbol federasyonundan gelen gelir var. Bilançosunu inlediğimde maliye borçları gösterilmiş uzun vadeli. Maliye borcu 7256’ya göre yapılandırılmış. Ödenmemiş, 11 milyon TL borç var. Vadesi geçmiş 8 milyon ödenmesi gereken bir borç var. Yeni çıkan 7326’ya göre de yapılandırılacak. Bu kanun da yeni çıkarıldı. 18-19 milyon maliye borcu var. SGK borcu da toplam 2 milyon 989 bin 914 TL. Çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığından aldığımız yazı. Bu borç 7256’ya göre 2 dosya olarak yapılandırılmış. Dosyalardan bir tanesinin yapılandırılması bozulmuştur. Çünkü ödenmemiş. 9. Aya kadar denmişki 75 milyon borç var. 9. Aydan sonrası SGK borcu, maliye borcu, verdiği çek, ödenecek harçlar, pullar ve faizler, FİBA’dan alınan krediler bunların hiçbiri yok. Hiçbir envanterde görünmeyen en büyük şey Malatyaspor’un temlik alacağı. 2022 yılına temlik konmuş 57 milyon 600 bin TL. Futbolcu alacakları var. 3 tane transfer yapabilecekler mi? Malatyaspor’un tahtası kapalı. TFF Başkanı Nihat Özdemir ile bizzat görüştüm. Şu anda TFF’ye yatırmamız gereken para 3 milyon. Bu borcun Malatya’ya maliyeti ne olacak? ucu açık. 

AK PARTİ MALATYA İL BAŞKANI İHSAN KOCA: MEVCUT YÖNETİM İLE BU İŞ YÜRÜMEZ
Canlı yayına telefonla bağlanan AK Parti Malatya İl Başkanı İhsan Koca’da kendisi ile ilgili iddialara yanıt verdi. İstanbul’da yapılan toplantıda kulübe bir mali desteğin söz konusu olmadığı gibi, kimsenin de bu duruma engel olmadığını belirterek, Adil Gevrek’i istifaya devet etti. Koca, telefon bağlantısında şu ifadeleri kaydetti; “Orada bir mali destek söz konusu değildi, mali destek olacağını söyleyen kimse yoktu. Kimse de engel olmadı. Eğer engel olunduğu iddiası varsa, bunlar kimse söylensin, ismi açıklansın. Kimse zan altında kalmasın. Bizim kimseyle kişisel bir derdimiz yoktur. Bizim derdimiz, Malatya’mızı temsil ettiğini, etmesi gerektiğini düşündüğümüz kulübümüzün geleceğidir. Malatya'mız adına katkısıdır. Bizim toplantıda derdimiz, Malatyaspor’un daha şeffaf, daha hesap verebilir şekilde yönetilmesine yönelik eleştirilerimizi dile getirdik. Ben Malatyaspor’un son 2 Olağan Mali Genel Kurulu’na katılmıyorum. Çünkü hesapların şeffaf olmadığı, delegelerin yeterince bilgilendirilmediği kanaatindeyim. Bu nedenle katılmayı uygun bulmadım. Ben düşüncelerimi söylemem gereken yerde, açıkça söylediğim kanaatindeyim. Benim kişisel kanaatim sayın başkanımızın daha uygun bir isim üzerinde sağlanacak mutabakat ile başkanlığı bırakmasının faydalı olacağını düşünüyorum. Ben mevcut Malatyaspor yönetiminde Malatya’nın yeterince temsil edilmediğini düşünüyorum. Malatya’da ikamet eden hiç kimsenin yönetimde bulunmadığını düşünüyorum. Başkan yardımcısının kim olduğunu, basın sözcüsünün kim olduğunu, futbol şube sorumlusunun kim olduğunu bilmediğimiz için söylüyorum. Mevcut yönetim ve anlayışla bu işin yürütülemeyeceği kanaatindeyim.” 

KAYNAK: ERTV HABER MERKEZİ

Son Güncelleme: 19.06.2021 21:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.