banner13

Esnaf tepkili! “Seçim arifesinde kimseyi görmek istemiyoruz”

Malatya’nın Çavuşoğlu Mahallesi’nde 6 Şubat’taki depremlerde işyerleri yıkılan esnaflar, kendi imkanları ile yaptırdıkları konteyner işyerlerinde ticaretini sürdürmeye çalışıyor. Su, tuvalet, alt yapı, aydınlatma gibi birçok eksiği olan esnaf, 1 yıldır kendilerini sormayan yetkililere tepkili. Şimdiye kadar kendilerini sormayan siyasileri bu seçim dönemimde de görmek istemediklerini söylüyorlar. 

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
03 Şubat 2024 Cumartesi 13:56
Esnaf tepkili! “Seçim arifesinde kimseyi görmek istemiyoruz”

6 Şubat depremlerinde Malatya’da en büyük hasarı alan yerlerden biri Çavuşoğlu Mahallesiydi. Burada faaliyet yürüten esnaf, kendi imkanları ile konteyner yaptırıp ticaretini sürdürmeye çalıştı. Fakat çaldıkları her kapı yüzlerine kapandığı için işler istedikleri gibi gitmedi.

Çavuşoğlu Mahallesi’nin Boztepe Caddesi’nde yaklaşık 1 yıldır perişan bir halde ticaretini sürdürmeye çalışan esnaf eksiklerini dile getirerek, 1 yıldır kendilerini sormayan yetkililere tepki gösterdi.

“1 yıldır görmediklerimizi, seçim arifesinde görmek istemiyoruz”
Esnaflar “Çavuşoğlu, en büyük hasarı 7.6’lık ikinci depremde aldı. Boztepe Caddesi’nin yüzde 80’i yıkıldı. Bu bölgede genelde apartmanların altında işyerleri vardı. Esnaflar olarak mağdur. Depremden sonra kendi imkanlarımız ile konteyner yaptırdık. Hepimiz bütçemiz dahilinde ticaretimizi sürdürmeye çalışıyoruz. Depremin üzerinden 1 yıl geçti, ne bir belediye başkanı, ne ticaret odası, ne esnaf temsilcileri, ne muhtar nede STK’lar hiç kimse gelip halimizi sormadı. Burada petrol ofisi olmasaydı tuvalete gidecek yerimiz yoktu. Defalarca söylememize rağmen kimse seyyar tuvalet kurmadı. Yardımsever bir arkadaşımız sesimizi duydu da bize tuvalet getirdi. İçecek suyumuz, gidecek tuvaletimiz yoktu. Konteynerlarımıza su bağlatmak için 4 ay uğraştık. Aboneliğimizi yaptık, su saatimizi taktık. Sonra bize kendi imkanlarınız ile bağlayın dediler. Araya hatırı sayılır kişiler koyduk da ancak 1 Şubat’ta sularımız bağlandı. Bu seçim arifesinde siyasiler Çavuşoğlu Mahallesi’ne gelirse bizler söyleyeceğimizi biliyoruz. 1 yıldır görmediklerimizi, seçim arifesinde görmek istemiyoruz. Hangi parti olursa olsun. Bizlere ne bir destek var, nede bizlerle ilgilenen var. Kaldırılan enkazların yerine çakıl dökülseydi bari bu kadar toz toprak ve çamur içerisinde kalmazdık. En az 30 kez arayıp bu şikayetimizi dile getirdik ama bunu bile yapmadılar. Hırsızlık ayrı bir sorun olarak başını almış gidiyor. Defalarca dükkanlarımız soyuldu. Bu mahalle kaderine terk edildi

KAYNAK: ERTV HABER MERKEZİ

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.