banner13

Esnaf Camiasından Sağlık Müdürü'ne “Pandemi Teşekkürü”

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren ve Oda başkanları ile birlikte Sağlık İl Müdürü Prof. Dr. Recep Bentli’yi ziyaret ederek, pandemi sürecindeki çalışmalarından dolayı teşekkür ettiler.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
14 Temmuz 2021 Çarşamba 18:38
Esnaf Camiasından Sağlık Müdürü'ne  “Pandemi Teşekkürü”

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren ve Oda başkanları ile birlikte Sağlık İl Müdürü Prof. Dr. Recep Bentli’yi ziyaret ederek, pandemi sürecindeki çalışmalarından dolayı teşekkür ettiler.

Ziyarette konuşan MESOB Başkanı Şevket Keskin, “Sağlık çalışanları Covid-19 döneminde elinden geleni yaptı, yapıyor. Büyük bir emek verdiniz. Pandemi de herkes bir köşeye kaçarken, insanlar anasından, babasından sakınırken, insanlar çocuğundan kaçarken, siz o hastaların en yakınında durdunuz. Bütün hekimlerimize, hizmet veren tüm sağlık mensuplarına esnaf camiası olarak teşekkür ediyoruz. Türkiye’de ve Malatya’da çok başarılı bir pandemi ile mücadele kampanyası yürütüldü. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Sağlık Bakanımız sayın Dr. Fahrettin Koca dünyanın mücadele ettiği bu salgından ülkemizin en az zararla kurtulması için gece gündüz çalıştılar.” dedi.

Herkesin aşı olması gerektiğini ve Kurban Bayramı sonrasında bütün esnaf camiası için bu konuda bir çalışma yürüteceklerini belirten Keskin, “Herkes mutlaka aşısını yaptırmalı. Bende iki doz aşımı yaptırdım. Bu beladan ancak aşı ile kurtulabiliriz. Herkesi aşı olmaya davet ediyorum. Esnafımız da aşısını yaptıracak” diye konuştu.

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren ise, “Dünyayı etkisi altına alan Covid-19 ile ilgili ülkemizde ve ilimizde en zorlu görevin sağlık çalışanlarımız tarafından yürütüldüğü herkes tarafından bilinmektedir. İlimizde görev yapan doktor, hemşire ve sağlık personeli salgının önlenmesi ve yayılmasının önüne geçmek için gecesini gündüzüne kayıp büyük bir özveri ile çalışmıştır. Aileleri ve sevdiklerinden uzak kalarak vatandaşlarımızın sağlıklarını kendi canlarından üstün tutarak görevleri büyük bir fedakarlıkla yerine getiren başta Hükümetimize, Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca olmak üzere, ilimizde bu mücadeleyi büyük bir soğuk kanlılıkla yöneten İl Sağlık Müdürümüz Prof. Dr. Recep Bentli’ye sağlık sektöründe görev yapan doktorlarımıza, hemşirelerimize ve tüm sağlık çalışanlarına teşekkür ederiz.” dedi.

Ziyaret için teşekkür eden Sağlık İl Müdürü Prof. Dr. Recep Bentli, “Esnaflarımız aldığımız kurallara harfiyen uydu. Biz ilk 3 dalgayı çok büyük kayıplar vererek geçirdik. Ancak aşının etkisi ile dördüncü dalgının daha hafif geçmesini bekliyoruz. Halen ilimizde Batı illerine göre aşılanma oranları çok düşük. Bu konuda da esnaflarımızdan destek bekliyoruz. Gerçekten her iki aşının da ne kısa vadede, ne de uzun vadede ciddi bir yan etkisi yoktur. Şuanda İngiltere örneği var, İngiltere’de günlük vaka sayıları 40 bine dayanmasına rağmen halen vefat sayıları bizim ülkemizle aynı. Çünkü aşılanma oranları bizden yüzde 25-30 oranında daha fazla. Bizde bayram sonrasında o rakamlara ulaşacağız. Ziyaretiniz için teşekkür ediyorum” ifadelerini kaydetti.

Son Güncelleme: 14.07.2021 18:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.