banner13

Darende Belediye Başkanı görevden uzaklaştırıldı! Yeni başkan seçilecek

Malatya'nın Darende Belediye Başkanı İsa Özkan, 2011 yılında bir binada yaşanan patlama ile birlikte çıkan yangın nedeniyle hakkında açılan davada 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Özkan, geçici süreyle Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırıldı.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
20 Şubat 2021 Cumartesi 00:08
Darende Belediye Başkanı görevden uzaklaştırıldı! Yeni başkan seçilecek

Malatya’nın Darende ilçesinde meydana gelen bir yangında Darende Belediye Başkanı İsa Özkan hakkında dava açıldı.

İddialara göre; 2009- 2014 yılları arasında da Darende Belediye Başkanlığı görevini yürüten mevcut başkan İsa Özkan’ın o dönemki görevinde 2011 yılında meydana gelen bir yangınına itfaiyenin geç gittiği gerekçesiyle dava açıldı. Darende Asliye Ceza Mahkemesi ‘görevi kötüye kullanma’ suçundan İsa Özkan'ın 7 ay 15 gün hapis ile cezalandırılmasına hükmetti.

Kararı Yargıtay 9. Ceza Dairesi’nin onaylamasının ardından, Darende Belediye Başkanı İsa Özkan belediye başkanlığı görevinden uzaklaştırıldı.

Karar üzerine Malatya Valiliği, Darende Kaymakamlığı'na 18 Şubat 2021 tarihinde bir yazı göndererek İlçe Belediye Meclisi'nin yeni başkanı seçme sürecini başlatmasını istedi. İlçe Belediye Meclisi’nin 23 Şubat günü toplanarak, yeni başkan (başkan vekili) seçeceği bildirildi.

Öte yandan Darende Belediye Başkanı İsa Özkan 7 ay 15 gün hapis cezasının ardından yeniden Darende Belediye Başkanlığı görevine dönecek.


KAYNAK: ERTV HABER MERKEZİ

Son Güncelleme: 20.02.2021 15:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.