banner13

“Aklımdan hiç çıkarmadım”

Vali Ersin Yazıcı, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle Yeşilyurt Belediyesi Gedik Sosyal Tesislerinde düzenlenen öğle yemeğine katıldı.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
02 Aralık 2023 Cumartesi 17:59
“Aklımdan hiç çıkarmadım”

Vali Ersin Yazıcı, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle Yeşilyurt Belediyesi Gedik Sosyal Tesislerinde düzenlenen öğle yemeğine katıldı. Vali Yazıcı, “Meslek hayatım boyunca da dünyadaki herkesin eşit olduğunu ve herkese aynı imkanları sunma mecburiyetinde olduğumuzu aklımdan hiç çıkarmadım” dedi. 

Yemeğe Vali Ersin Yazıcı'nın yanı sıra İl Emniyet Müdürü Arif Çankal, İl Emniyet Müdürünün eşi Feray Çankal ve engelli bireye sahip emniyet personel ve aileleri katıldı.

Vali Ersin Yazıcı, yemeğe katılan engelli vatandaşlarımızla yakinen ilgilenerek bir süre sohbet etti. Ardından burada konuşmasında "Emniyet müdürümüzün daveti üzerine sizlerle bugünde birlikte olmak istedim. Bugünün anlam ve önemi bütün insanları kapsamaktadır. Hepimiz bu dünyada eşitiz ve eşit oranda haklara sahibiz. Bizler görevimiz gereği içinde bulunduğumuz dünyayı ve şehri herkes için yaşanılır hale getirmek için çeşitli faaliyetleri ve yatırımları yapmakla görevliyiz. Meslek hayatım boyunca da dünyadaki herkesin eşit olduğunu ve herkese aynı imkanları sunma mecburiyetinde olduğumuzu aklımdan hiç çıkarmadım. Burada özellikle annelerimizin sorumluluk ve bakım açısından işlerinin daha zor olduğunun farkındayım. Anneler bu süreçte kendi yaşamlarına dair aktiviteleri yapmakta kısıtlanmaktadır. Günün 24 saatini evladının bakımıyla geçirmektedir. Babaların büyük katkısı ile birlikte bu süreç daha kolay bir şekilde geçirilmektedir. Çocuklarımız bizlerin en kıymetlileridir. Bir canlının kendi canından vazgeçmesi ancak evlatları söz konusu olduğunda mümkündür. Bu yüzden evlatlarımız canımız, ciğerimizdir. Özel gereksinimli olanların ise kıymeti daha da artmaktadır. Dolayısıyla anne babalarımıza evlatlarının bakımında onlara karşı besledikleri sevgiyle dayanma güçlerinin artmasını temenni ediyorum. Bizler devlet olarak engelli kardeşlerimizin eşit koşullarda yaşaması için; şehir içinde herkesin, her imkana eşit bir şekilde erişebilmesini sağlamaya çalışıyoruz. Çünkü Dünyada şehirlerin gelişmişlik seviyesini belirleyen kriter, o şehrin her imkana erişebilirliğiyle orantılıdır. Bizde bu amaçla ülkemizdeki şehirleri, sizlerin istek ve taleplerini gözeterek her türlü imkana erişilebilirlik konumuna getirmeye çalışıyoruz. Annelerimize, babalarımıza bu zorlu hayat yolculuklarında Allah’tan güç kuvvet diliyorum. Programa katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum." dedi.

Düzenlenen programda engelli vatandaşlar ve aileleri ile birlikte güzel vakit geçiren Vali Yazıcı, günün anısına fotoğraf çektirdikten sonra program sona erdi.

KAYNAK: Bülten

Son Güncelleme: 02.12.2023 18:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.