banner13

90 yaşındaki yatalak, hasta babasıyla çadırda kalıyor!

Malatya’nın Topsöğüt Karşıyaka mahallesi’nde 90 yaşındaki yatalak babasıyla birlikte çadırda yaşayan 32 yaşındaki Doğan Kemer yaşam savaşı veriyor. Ağır hasar alan evleri 1 ay önce yıkıldı, hak sahibi oldular fakat depremin üzerinden 10 ay geçmesine rağmen hak ettikleri konteynırları hala kendilerine ulaşmadı. Yetkililerin defalarca kapısını aşındıran Kemer, mağduriyetlerinin giderilmesini istiyor.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
07 Aralık 2023 Perşembe 10:16
90 yaşındaki yatalak, hasta babasıyla çadırda kalıyor!

Malatya’nın Topsöğüt Karşıyaka mahallesi’nde 90 yaşındaki yatalak babasıyla birlikte çadırda yaşayan 32 yaşındaki Doğan Kemer’in yaşam savaşını getireceğiz ekranlarınıza. Ağır hasar alan evleri 1 ay önce yıkıldı, hak sahibi oldular fakat depremin üzerinden 10 ay geçmesine rağmen hak ettikleri konteynırları hala kendilerine ulaşmadı. Yetkililerin defalarca kapısını aşındıran Kemer, mağduriyetlerinin giderilmesini istiyor.

Babası 90 yaşında hem hasta hem de yatalak…  Çamaşırları komşuda yıkanıyor, Tuvalet ve banyo ihtiyacı için de yine komşunun kapısı çalınıyor.

Hayatını yatalak babasına adayan, babasına baktığı için çalışamayan 32 yaşındaki Doğan Kemer ile babasının yaşadığı Topsöğüt Karşıyaka mahallesi’ndeki ev, deprem felaketinde ağır hasar gördü ve 1 ay önce yıkıldı.

Hak sahibi oldular fakat hak ettikleri konteynır bir türlü kendilerine ulaşmadı. Evleri olmadığı için zaten mağdur olan aile, havalar soğuyup yağışlar başlayınca daha da mağdur oldular. Tek istekleri var oda başını sokabilecekleri, ihtiyaçlarını rahatlıkla karşılayabilecekleri bir konteynır.

Evlerinin 1 ay önce yıkıldığını belirten Kemer, “Kira yardımı almıyoruz. Konteynır da vermediler. Aylardır bekliyoruz. Girmediğim, çalmadığım kapı kalmadı. Her gün ayarladık gelecek diyorlar, fakat ne gelen var ne giden. Babam hasta, yatalak, gözü görmüyor, kulağı duymuyor, yürüyemiyor. Komşunun tuvalet, banyosunu kullanıyoruz. Çamaşırlarımızı elde yıkıyorum. Artık görsünler bizi.” diye serzenişte bulundu.

Son Güncelleme: 07.12.2023 10:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.