banner13

9. Malatya Uluslararası Film Festivali ödül töreni ile sona erdi!

9. Malatya Uluslararası Film Festivali, düzenlenen ödül töreniyle sona erdi. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan'ın da katıldığı Malatya 9. Film Festivali’nde en iyi film ödülü, ‘Küçük Şeyler’ filmine verildi.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
20 Kasım 2019 Çarşamba 13:02
9. Malatya Uluslararası Film Festivali ödül töreni ile sona erdi!

Malatya Valiliği, Malatya Büyükşehir Belediyesi, Battalgazi ve Yeşilyurt Belediyeleri’nin işbirliğiyle, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün katkılarıyla gerçekleştirilen 9.Malatya Film Festivali, ödül töreniyle sona erdi. 

Ödül törenine; Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, Malatya Valisi Aydın Baruş, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, yönetmen ve yapımcı Derviş Zaim, film yönetmeni Nihan Belgin, görüntü yönetmeni Feza Çaldıran, film yazarı Gürhan Özçiftçi, oyuncular Oktay Kaynarca, Mehmet Aslantuğ, Olgun Şimşek, Arzu Yanardağ, Ekin Koç, Ozan Akbaba, Eşref Ziya Terzi, Can Yaman, Haluk Piyes, Müfit Can Saçıntı, Gizem Arıkan, Ahmet Yenilmez, Selahattin Taşdöğen’in yanı sıra birçok yapımcı, yönetmen ve oyuncu ile çok sayıda davetli katıldı. 

Kapanış ve ödül töreninde geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden usta sanatçı Yıldız Kenter anıldı. 

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, ödül töreninde yaptığı konuşmada, “9.Malatya Uluslararası Film Festivali’nin sinemamıza, sinema sanatçılarımıza ve Malatya’mıza hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Biz, dünya sinemasındayız. Oynadığımız hayat filmindeyiz. Önemli olan rollerimizin güzel olmasıdır” ifadelerini kullandı. 

Malatya Valisi Aydın Baruş ise Malatya olarak kültür ve sanat dünyasına önemli bir hareketlilik getirmenin gururunu yaşadıklarını kaydederek, şunları söyledi:

“Bu festivale çok değerli destek sunan Cumhurbaşkanlığımıza, Külttür ve Turizm Bakanlığı ile tüm kurumlarımıza çok teşekkür ediyorum. Bu festival, bu yıl dokuzuncusu düzenleniyor nice dokuzlu yıllara. Biz bu festivalden gurur duyuyoruz. Beş gün içerisinde çok önemli etkinlikler düzenlendi. Gençlerimizin sinema dünyasına dokunmaları sağlandı. Umarım bundan sonra bu şehirden sinema ve film dünyamıza katkı sunacak genç yetenekler yetişir.”

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan da “Her bir film hatta sahne yeni bir dünyadır, yeni dünyalar kurulmasına ilham veriyor. Buradan bakınca sinemaya yaşam mimarisi, sinemacıya yaşam mimarı diyebiliriz. İyi ki sinema var. İyi ki festivaller var. İyi ki Malatya film festivali var” dedi.

Sinemanın kültürel, sanatsal, felsefik açıdan çok boyutlu derinlikleri olduğunu ifade eden Demircan, “Sinemanın önünü açmak için çok önemli düzenlemelere adım atıyoruz. Sektörle birlikte ilerliyoruz.

Sektörün yanında var gücümüzle durduk, duruyoruz ve duracağız. Yabancı yapımlara da destek vermeye başlayacağız. Ülkemizin beyazperdedeki varlığını artırmak istiyoruz. Yerli film gösterimi desteğine de başlıyoruz” şeklinde konuştu. 

Ulusal Kısa Metrajda 135,  film yarışmaya başvurdu, 10 film yarışmaya katıldı. Filmlerin gösterilmesinin ardından Jüri Özel Ödülü takdim edildi. Jüri Özel Ödülü ‘İyi Yemek Öldürür’ filmine verildi.

Ulusal metraj kısa film yarışmasında birincilik ödülünü ‘Taş’ alırken, ‘Yağmur Olup Şehre Düşüyorum’ filmi ikinciliği aldı. Ulusal metraj kısa film yarışmasında üçüncülük ödülüne ise ‘Fraktal’ layık görüldü. 

9.Malatya Film Festivali’nde ‘Vefa Ödülü’ geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz ünlü oyuncu Tarık Ünlüoğlu anısına eşi Gülenay Kalkan Ünlüoğlu’na verildi. 

Ulusal uzun metraj film yarışmasına 44 film katıldı ve 10 film finale kaldı.

Festivalde, ‘Küçük Şeyler’ filmi SİYAD ödülüne layık görüldü.

9.Malatya Film Festivali’nde, ‘YÖNBİR Ödülü’ ise ‘Kovan’ filminin yönetmeni Eylem Kaftan ile ‘Küçük Şeyler’ filminin yönetmeni Kıvanç Sezer’e takdim edildi.

Jüri tarafından ‘Türk Sinemasına Katkı Ödülü’ne ise ‘Aidiyet’ filmi layık görüldü. 

Festivalde, ‘Fahri Kayahan En İyi Müzik Ödülü’ne Kapan filminin müziğini yapan Ali Saran layık görülürken, ‘En İyi Görüntü Yönetmeni’ ödülü ise ‘Dilsiz’ filminden Andreas Sinanos’un oldu.

9.Malatya Film Festivali’nde ‘En İyi Erkek Oyuncu Ödülünü’, ‘Küçük Şeyler’ filmindeki performansıyla Alican Yücesoy, ‘En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü ise yine ‘Küçük Şeyler’ filmindeki performansıyla Başak Özcan aldı. 

Festivalde, ‘En İyi Senaryo Ödülü’, ‘Omar ve Biz’ filminin senaristi Mehmet Bahadır Er, ‘ Ulusal Uzun Metraj Jüri Özel  Ödülü’nü ise ‘Dilsiz’ filmi aldı.

‘Kemal Sunal Halk Ödülü’ne, ‘Omar ve Biz’ layık görülürken, ‘Ulvi Saran Özel Ödülü’ ise ‘Kimsesizler Oteli’ filmine verildi. Ödülü, Malatya Valisi Aydın Baruş verdi. 

‘En İyi Yönetmen Ödülü’, ‘Kapan’ filminin yönetmeni Seyid Çolak’a takdim edildi. Çolak’a ödülü Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ile oyuncu Mehmet Aslantuğ tarafından verildi.

9.Malatya Film Festivali’nde ‘En İyi Film Ödülü’, ‘Küçük Şeyler’ filmine gitti. Ödülü, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan verdi.

HABER: FERDİ DURDU/ YENİ MALATYA GAZETESİ- ERTV


Son Güncelleme: 20.11.2019 13:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.