• Haberler
  • Asayiş
  • Malatya ve 34 İlde Eş Zamanlı Baskın! Çok Sayıda Silah Ele Geçirildi

Malatya ve 34 İlde Eş Zamanlı Baskın! Çok Sayıda Silah Ele Geçirildi

Türkiye genelinde terör örgütlerine yönelik yürütülen kararlı mücadele kapsamında, DEAŞ'a yönelik dev bir operasyon gerçekleştirildi. Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nün titiz çalışmalarıyla hazırlanan operasyonun düğmesine, aralarında stratejik öneme sahip illerin de bulunduğu 35 merkezde eş zamanlı olarak basıldı

Cumhuriyet Başsavcılıklarının talimatıyla; Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı, TEM Daire Başkanlığı ve MİT Başkanlığı’nın tam koordinasyonuyla büyük bir operasyon icra edildi. Malatya'nın da içerisinde bulunduğu geniş bir coğrafyada; Adana’dan İstanbul’a, Şanlıurfa’dan İzmir’e kadar uzanan 35 ilde belirlenen adreslere şafak vakti girildi. İl emniyet müdürlüklerine bağlı TEM şube ekiplerinin yürüttüğü bu kapsamlı çalışma, terör örgütünün yerel yapılanmalarına büyük bir darbe vurdu.

184 Gözaltı: Örgütsel Doküman ve Silahlar Ele Geçirildi

Operasyonlar neticesinde terör örgütü DEAŞ ile bağlantılı olduğu tespit edilen toplam 184 şüpheli kıskıvrak yakalandı. Adreslerde yapılan aramalarda; 8 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet ruhsatsız tüfek ile örgütsel faaliyetleri deşifre edecek çok sayıda dijital materyal ve dokümana el konuldu. Yakalanan şahısların geçmişte örgüt saflarında faaliyette bulundukları, haklarında kesinleşmiş aranma kayıtlarının olduğu ve örgüte finansal kaynak aktardıkları belirlendi.

Adli Süreç Başladı: 22 Tutuklama

Emniyetteki sorgularının ardından adli makamlara sevk edilen şüphelilerden 22’si tutuklanarak cezaevine gönderildi. 33 şahıs hakkında adli kontrol hükümleri uygulanırken, diğer zanlıların ifade işlemleri ve adli süreçleri titizlikle devam ediyor.

Operasyonun Kapsadığı Diğer İller

Güvenlik güçlerinin Malatya ile birlikte eş zamanlı operasyon yürüttüğü iller şunlar:

Adana, Ağrı, Ankara, Antalya, Aydın, Batman, Bingöl, Burdur, Çanakkale, Çorum, Diyarbakır, Düzce, Eskişehir, Gaziantep, Hakkari, Hatay, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kırıkkale, Kilis, Kocaeli, Mardin, Mersin, Muğla, Muş, Nevşehir, Osmaniye, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Van, Yalova ve Yozgat.

Yetkililer, operasyonun başarısında büyük pay sahibi olan Cumhuriyet Başsavcılıklarına, MİT Başkanlığına ve sahada görev yapan emniyet personeline teşekkürlerini iletti. Terörle mücadelenin tüm illerde kararlılıkla süreceği vurgulandı.
 

ERTV Malatya - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme

WhatsApp İhbar Hattı
05443281444
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!