• Haberler
  • Malatya
  • Malatya Tandoğan'da Üst Geçit Mağduriyeti Büyüyor!

Malatya Tandoğan'da Üst Geçit Mağduriyeti Büyüyor!

Malatya'nın Tandoğan Mahallesi'nde bulunan üst geçidin asansörünün uzun süredir kullanılamaması vatandaşların tepkisine neden oldu. Yaklaşık 15-20 gün önce eski kabinin söküldüğünü belirten mahalle sakinleri, yaşlıların ve bebek arabası kullanan ailelerin karşıya geçmekte zorlandığını söyleyerek asansörün bir an önce yeniden yapılmasını istedi.

Haberin Özeti

  • • Tandoğan Mahallesi’ndeki üst geçidin asansörü, yaklaşık 15-20 gün önce söküldü ve yeni sistemin ne zaman kurulacağı belirsizliğini koruyor.
  • • Mahalle sakinleri, yaşlıların, hastaların ve bebek arabası kullanan ailelerin merdivenleri kullanmakta zorlandığını belirtiyor.
  • • Vatandaşlar, yaklaşık 3 yıldır çözüm beklediklerini söyleyerek sorumlu kurumun asansörü bir an önce yeniden hizmete açmasını istiyor.

Malatya’nın Tandoğan Mahallesi’nde yayaların karşıdan karşıya geçişini kolaylaştırması amacıyla kullanılan üst geçitte yaşanan asansör sorunu, mahalle sakinlerinin gündeminde. Özellikle yaşlılar, hastalar, hareket etmekte zorlanan vatandaşlar ve bebek arabasıyla geçiş yapmak isteyen aileler, merdivenleri kullanmakta güçlük çektiklerini belirtiyor. Vatandaşların iddiasına göre üst geçitte bulunan asansör yaklaşık 15-20 gün önce ekipler tarafından söküldü. Eski kabinin kaldırılmasının ardından herhangi bir yeni sistem kurulmadığını belirten mahalle sakinleri, geçidin özellikle hareket kısıtlılığı bulunan kişiler için kullanışsız hale geldiğini ifade ediyor.

Yaşlılar Merdivenleri Çıkmakta Zorlanıyor

Mahalle sakinleri, asansörün bulunmaması nedeniyle bazı vatandaşların yoğun araç trafiğinin olduğu yoldan geçmek zorunda kaldığını belirtiyor. Bunun hem yayalar hem de sürücüler açısından risk oluşturduğunu söyleyen vatandaşlar, üst geçidin amacının güvenli geçiş sağlamak olduğunu ancak mevcut durumda bu imkanın herkes tarafından kullanılamadığını dile getiriyor. Özellikle yaşlı vatandaşların merdivenleri çıkarken sık sık dinlenmek zorunda kaldığını belirten mahalle sakinleri, bebek arabası kullanan annelerin de çocuklarıyla birlikte üst geçidi kullanmakta ciddi güçlük yaşadığını anlatıyor.

3 Yıldır Çözüm Beklediklerini Söylediler

Mahallede yaşayan Mavili isimli vatandaş, sağlık sorunları nedeniyle merdivenleri kullanmakta zorlandığını belirterek asansör talebinin yeni olmadığını söyledi. Yetkililerden uzun süredir çalışma yapılacağı yönünde söz aldıklarını ifade eden vatandaş, aradan geçen yaklaşık 3 yıla rağmen sorunun giderilmediğini dile getirdi. Vatandaş, özellikle yaşlı ve rahatsız kişilerin üst geçidi kullanabilmesi için asansörün yeniden hizmete alınması gerektiğini belirterek yetkililerden artık somut bir adım beklediklerini söyledi.

Yaşlı Vatandaş Merdivenlerden Çıkamıyorum

Üst geçidi kullanmakta zorlanan yaşlı bir vatandaş ise merdivenleri çıkamadığını, mecbur kaldığında ise tehlikeyi göze alarak karşıya geçmeye çalıştığını ifade etti. Yıllardır asansör yapılacağı yönünde kendilerine söz verildiğini belirten vatandaş, yaşlıların güvenli şekilde karşıya geçebilmesi için sorunun daha fazla bekletilmemesini istedi. Bir başka mahalle sakini de üst geçidin mevcut haliyle özellikle yaşlılar ve çocuklu aileler açısından büyük sıkıntı oluşturduğunu belirtti. Kendisi için dahi merdivenleri çıkmanın zor olduğunu anlatan vatandaş, “Üç kez dinlenerek yukarı çıkabiliyorum” diyerek yaşadığı güçlüğü dile getirdi.

Bebek Arabası Kullanan Aileler de Zorlanıyor

Mahalle sakinleri, sorunun yalnızca yaşlılarla sınırlı olmadığını vurguluyor. Bebek arabasıyla üst geçidi kullanmak isteyen annelerin çocuklarını da dikkate alarak hareket etmek zorunda kaldığını belirten vatandaşlar, bazı durumlarda aile bireylerinin birbirine yardımcı olarak merdivenleri aşmaya çalıştığını ifade ediyor. Vatandaşlar, öğrencilerin de yoğun olarak kullandığı güzergâhta güvenli ulaşım imkanının sağlanmasını istiyor. Özellikle hareket kabiliyeti sınırlı vatandaşların ve çocuklu ailelerin mağduriyet yaşamaması için asansörün yeniden çalışır hale getirilmesi gerektiği belirtiliyor.

Eski Kabin Söküldü, Yenisi Ne Zaman Takılacak Belli Değil

Mahalle sakinleri, son olarak asansörün eski kabininin sökülmesiyle beklentilerinin daha da arttığını ifade etti. Ancak yeni sistemin ne zaman kurulacağı konusunda kendilerine net bir bilgi verilmediğini söyleyen vatandaşlar, “Eski kabin söküldü, yenisi takılacak mı bilmiyoruz” diyerek belirsizliğe tepki gösterdi. Asansörün hangi kurumun sorumluluğunda olduğunun netleştirilmesini isteyen mahalle sakinleri, belediye ya da Karayolları tarafından gerekli çalışmanın bir an önce tamamlanmasını talep ediyor. Vatandaşlar, yıllardır gündeme getirdikleri sorunun artık çözüme kavuşmasını bekliyor.
 

ERTV Malatya - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!
Özel Haber

Bakmadan Geçme

WhatsApp İhbar Hattı
05443281444
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!