• Haberler
  • Malatya
  • Malatya İş Dünyası Nefes Almak İstiyor: KOSGEB Deprem Borçları Silinsin!

Malatya İş Dünyası Nefes Almak İstiyor: KOSGEB Deprem Borçları Silinsin!

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın da katıldığı 'Malatya İş Dünyası Buluşması'nda kürsüye çıkarak kentin ticari ve sanayi sorunlarını doğrudan en üst makama iletti. Deprem sonrası toparlanma sürecindeki darboğazlara dikkat çeken Sadıkoğlu, iş dünyasının nefes alabilmesi için hayati önem taşıyan taleplerini sıraladı.

Başkan Sadıkoğlu, depremin yıkıcı etkilerinin ardından esnaf, tüccar ve sanayicinin en büyük engelinin finansmana erişim olduğunu vurguladı. Malatya ekonomisinin çarklarının yeniden hızla dönebilmesi için nakit akışının ve finansal kolaylıkların öncelikli olarak sağlanması gerektiğini ifade etti.

KOSGEB Borçları İçin Silinme Talebi

Özellikle küçük ve orta ölçekli işletmeleri ilgilendiren önemli bir konuyu gündeme getiren Sadıkoğlu, Mart ayı itibarıyla geri ödemeleri başlayacak olan KOSGEB deprem kredilerine değindi. İşletmelerin henüz bu yükü kaldıracak seviyeye gelmediğini belirten MTSO Başkanı, bu borçların tamamen silinmesi gerektiğini dile getirdi. Ayrıca enerji ve işçilik maliyetlerinin sanayici üzerinde ciddi bir baskı oluşturduğunu söyleyerek, enerji indirimleri ve personel giderleri için yeni teşvik paketleri istedi.

Malatya İş Dünyası Nefes Almak İstiyor: KOSGEB Deprem Borçları Silinsin!

Küçük Sanayi Siteleri ve Sanayi Koridoru

Malatya’nın sanayi altyapısının güçlendirilmesi gerektiğini savunan Sadıkoğlu, kentin stratejik bir hamle olan "sanayi koridoru" projesine mutlaka dahil edilmesi gerektiğini belirtti. Küçük sanayi sitelerindeki esnafın mağduriyetine de dikkat çeken Başkan, yeni yerleşim yerleri ve modern dükkanlar tamamen hazır hale getirilmeden esnafın mevcut yerlerinden tahliye edilmemesi gerektiğinin altını çizdi.

6. Bölge Teşvikleri İçin En Az 3 Yıl Daha Vurgusu

Yıl sonunda süresi dolacak olan 6. bölge teşviklerinin Malatya için hayati bir "can suyu" olduğunu hatırlatan Sadıkoğlu, deprem sonrası ayağa kalkmaya çalışan kentin bu desteğe eskisinden çok daha fazla ihtiyacı olduğunu kaydetti. Teşvik süresinin mevcut haliyle bitmemesini, en az 3 yıl daha uzatılmasını talep etti.

Malatya İş Dünyası Nefes Almak İstiyor: KOSGEB Deprem Borçları Silinsin!

Tüm Sorunlar Tek Dosyada Toplandı

Toplantı boyunca iş dünyasının sesini duyurmaya çalışan Başkan Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, konuşmasının ardından Malatya iş dünyasının tüm sorunlarını, taleplerini ve çözüm önerilerini içeren kapsamlı bir dosyayı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’a bizzat teslim etti.
 

ERTV Malatya - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme

WhatsApp İhbar Hattı
05443281444
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!