Malatya'dan Hatay'a yardım eli
Hatay'da yaşanan yangında 24 saat geride kalırken, alevlere 16 ilden gelen ekipler havadan ve karadan müdahaleyi sürdürüyor.
Hatay’ın Antakya ilçesine bağlı Karaali Mahallesi’nde ormanlık alanda çıkan yangın kısa sürede büyüyerek geniş bir alana yayıldı. Kuvvetli rüzgarın etkisiyle hızla ilerleyen yangına ekipler karadan ve havadan ivedilikle müdahale ediyor. Yangının 24 saati geride kalırken, alevlerin Alahan Mahallesi ormanlık alanında etkisi devam ediyor.
Yangına destek amacıyla Gaziantep, Osmaniye, Kilis, Konya, Sivas, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Niğde, Batman, Malatya, Adıyaman, Bingöl, Erzincan, Diyarbakır, Erzurum ve Konya’dan toplam 48 araç ve 121 personel sevk edildi. Müdahale çalışmalarında toplam 674 araç ve 1927 personel görev alıyor.
Yangından etkilenen mahalle sakinlerinden Merve Güler, gözyaşları içinde yangının bir an önce sönmesini temenni etti. Ekiplerin yoğun çalışmaları sürerken, vatandaşlar da destek ve dua ile yangının kontrol altına alınmasını bekliyor.
-
malatya
-
malatya haberleri
-
malatya haber
-
malatya spor
-
haber
-
ertv
-
ertv canlı
-
malatya son dakika
-
son dakika
Bakmadan Geçme