Malatya'da Yurt Krizi: Darende Alarm Veriyor
Malatya'nın Darende ilçesinde bulunan Bekir Ilıcak Meslek Yüksekokulu'nun prefabrik yurtları, kullanım ömrünü tamamladığı gerekçesiyle kapatıldı. Yeni yurt yapılacağı açıklansa da kararın eğitim-öğretim yılı başında alınması, öğrenciler ve ailelerini zor durumda bıraktı.
Semt Konakları Geçici Yurt Olsun Talebi
İlçede öğrencilerin barınma sorununa çözüm arayan vatandaşlar, semt konaklarının geçici olarak yurtlara dönüştürülmesini öneriyor. Darendeliler, öğrencilerin mağduriyet yaşamaması için yerel imkanların devreye alınması gerektiğini savunuyor.
Esnaftan Uyarı: “İlahiyat Fakültesi’ni Kaybettik”
İlçe esnafı, geçmişte yaşanan benzer bir durumun tekrar etmemesi gerektiğini vurguladı. Esnaflar, Darende’nin daha önce İlahiyat Fakültesi’ni bina bulunamadığı için kaybettiğini hatırlatarak, aynı kaybın Bekir Ilıcak Meslek Yüksekokulu için yaşanmaması gerektiğini ifade etti.
“400 Öğrenci Darende İçin Çok Önemli”
Öğrenci velileri ve ilçe sakinleri, yüksekokulun Darende’ye katkısına dikkat çekerek, öğrenci sayısının ilçenin sosyal ve ekonomik yapısı açısından kritik öneme sahip olduğunu belirtti. Veliler, “400 öğrenci Darende için çok önemli. Yüksekokul için aynı kaybın yaşanmaması gerekiyor. Yurt idaresi tüm yaz bekledi, okul açılacakken tadilata başlandı. Öğrenciler için acil çözüm bulunmalı” diyerek yetkililere çağrıda bulundu.
Yüksekokulun Geleceği Endişe Konusu
Öğrenciler ve aileleri, barınma sorununun kalıcı şekilde çözülememesi halinde Bekir Ilıcak Meslek Yüksekokulu’nun geleceğinin tehlikeye girebileceği yönünde endişelerini dile getiriyor. İlçede eğitim yatırımlarının sürdürülebilirliği için acil adımlar atılması gerektiği görüşü öne çıkıyor.
Bakmadan Geçme