• Haberler
  • Malatya
  • Malatya'da Mobil Konkasör Dönemi! Üç İlçede Yol Malzemesi Sahada Üretiliyor

Malatya'da Mobil Konkasör Dönemi! Üç İlçede Yol Malzemesi Sahada Üretiliyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi, kırsal mahallelerde yürütülen yol yapım ve bakım çalışmalarında kullanılacak malzemelerin üretimi için Arapgir, Kuluncak ve Pütürge ilçelerinde mobil konkasör tesislerini faaliyete aldı. Uygulamayla birlikte yol yapımında ihtiyaç duyulan mıcır ve dolgu malzemeleri çalışma sahalarına yakın noktalarda üretiliyor.

Haberin Özeti

  • Malatya Büyükşehir Belediyesi, Arapgir, Kuluncak ve Pütürge'de kurduğu mobil konkasörlerle yol yapımında kullanılacak malzemeleri sahada üretiyor.
  • Uygulama sayesinde sathi kaplama ve stabilize yol çalışmalarında ihtiyaç duyulan mıcır ve dolgu malzemeleri doğrudan üretim alanlarında hazırlanıyor.
  • Belediye, yıl sonuna kadar mobil tesislerde toplam 150 bin tonun üzerinde malzeme üretmeyi hedefliyor.

Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından işletilen mobil konkasör tesislerinde, kırsal yolların sathi kaplama ve stabilize çalışmalarında kullanılacak malzemeler hazırlanıyor. Malzemelerin doğrudan üretim sahasında temin edilmesiyle birlikte taşıma ihtiyacının azaltılması ve yol çalışmalarının planlanan program doğrultusunda sürdürülmesi amaçlanıyor.

Üç Farklı Noktada Üretim Yapılıyor

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Arapgir'in Suceyin Mahallesi'nde kurulan mobil konkasör tesisinde incelemelerde bulundu. Er, kent genelinde merkez ve kırsal bölgelerde yol yapım ve bakım çalışmalarının devam ettiğini belirterek, farklı bölgelerde kurulan şantiyelerde çalışmaların sürdüğünü ifade etti. Mobil konkasörlerin Arapgir Suceyin, Kuluncak ve Pütürge Tepehan bölgelerinde hizmet verdiğini aktaran Er, bu tesislerde üretilen malzemelerin yol çalışmalarında kullanıldığını söyledi.

Yıl Sonu Hedefi 150 Bin Ton Üretim

Başkan Sami Er'in verdiği bilgilere göre, mobil konkasör tesislerinde bugüne kadar 50 bin ton yol yapım malzemesi üretildi. Yıl sonuna kadar ise üretim miktarının 150 bin tonun üzerine çıkarılması hedefleniyor. Üretilen mıcır ve dolgu malzemeleri, kırsal mahallelerde devam eden yol yapım ve bakım çalışmalarında kullanılmaya devam edecek.
 

ERTV Malatya - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme

WhatsApp İhbar Hattı
05443281444
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!