• Haberler
  • Malatya
  • Malatya'da Kurban Bayramı Öncesi O Yol Artık Yayaların!

Malatya'da Kurban Bayramı Öncesi O Yol Artık Yayaların!

6 Şubat depremlerinin ardından rezerv alan ilan edilen ve inşaat çalışmaları nedeniyle uzun süredir kapalı kalan Malatya çarşı merkezinde önemli bir adım atıldı. Battalgazi Belediyesi, Kurban Bayramı öncesinde artacak yaya yoğunluğunu öngörerek Akpınar yolunun bir bölümünü yeniden yayaların kullanımına sundu.

Malatya'da Kurban Bayramı Öncesi O Yol Artık Yayaların!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Haberin Özeti

  • Battalgazi Belediyesi, inşaat çalışmaları nedeniyle kapalı olan Akpınar yolunun bir kısmını zemin düzenleme ve temizlik sonrası yaya trafiğine açtı.
  • Kurban Bayramı öncesi çarşı merkezindeki yoğunluğu azaltmayı amaçlayan düzenleme, bölge esnafı ve alışveriş yapan vatandaşlar için büyük kolaylık sağlayacak.
  • Rezerv alan içerisindeki dükkân teslimleri öncesinde, belediye ekipleri tarafından moloz kaldırma ve genel temizlik çalışmaları titizlikle sürdürülüyor.

Çevre Yolu ile Kışla Caddesi arasında kalan bölgede yürütülen düzenleme çalışmalarıyla, bayram alışverişine çıkacak vatandaşların ulaşım konforu artırıldı. İnşaat süreci nedeniyle kapalı olan güzergâhta belediye ekiplerince gerçekleştirilen stabilize serim, zemin düzeltme ve kapsamlı temizlik faaliyetlerinin ardından yaya geçişleri kontrollü bir şekilde başlatıldı.

Malatya'da Kurban Bayramı Öncesi O Yol Artık Yayaların!

Akpınar Konteyner Çarşısı Esnafına Can Suyu

Yolun yaya trafiğine açılması, sadece vatandaşlar için değil, Akpınar Konteyner Çarşısı’nda faaliyet gösteren esnaf için de büyük önem taşıyor. Battalgazi Belediyesi, yürüttüğü bu çalışmayla bölgedeki ticari hareketliliği bayram öncesinde rahatlatmayı ve yaya trafiğini daha akıcı hale getirmeyi hedefliyor.

Malatya'da Kurban Bayramı Öncesi O Yol Artık Yayaların!

Çarşı Merkezinde Temizlik ve Düzenleme Seferberliği

Belediye ekipleri, dükkân teslimatları öncesinde bölgedeki moloz kaldırma ve genel temizlik çalışmalarına da hız verdi. Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın’ın koordinasyonunda ilerleyen süreçte, çarşı merkezindeki dönüşümün günlük yaşamı en az seviyede etkilemesi amaçlanıyor. Sahadaki ekipler, esnafın yeni iş yerlerine geçiş sürecini kolaylaştırmak adına temizlik ve düzenleme faaliyetlerini aralıksız sürdürüyor.
Malatya'da Kurban Bayramı Öncesi O Yol Artık Yayaların!

ERTV Malatya - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme

WhatsApp İhbar Hattı
05443281444
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!