• Haberler
  • Malatya
  • Malatya'da Konut Tesliminde Gerginlik İddiası! Olay Yargıya Taşındı

Malatya'da Konut Tesliminde Gerginlik İddiası! Olay Yargıya Taşındı

Malatya'da deprem konutlarının teslim sürecinde yaşandığı öne sürülen bir olay, hak sahipleri arasında endişeye neden oldu. İddiaya göre, teslim almaya gittiği dairedeki eksiklikleri yüklenici firmaya bildiren bir vatandaş, yaşanan tartışmanın ardından firma çalışanlarından biri tarafından darbedildi. Olayla ilgili adli ve idari sürecin başlatıldığı öğrenildi.

Haberin Özeti

  • Malatya'da bir hak sahibi, deprem konutunun teslim sürecinde kendisinden para talep edildiğini ve ardından darbedildiğini iddia etti.
  • Yaralandığı öne sürülen vatandaşın hastanede tedavi gördükten sonra polis merkezine giderek şikâyetçi olduğu belirtildi.
  • Olayla ilgili adli sürecin başlatıldığı, ayrıca Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından da iddialara ilişkin inceleme yürütüldüğü öğrenildi.

İddialara göre olay, Battalgazi ilçesi Yıldıztepe Mahallesi'nde bulunan 27. Bölge Rezerv Alanı'nda meydana geldi. Hak sahibi olduğu konutun anahtarını teslim almak için yüklenici firmanın yetkilileriyle görüşen vatandaşın, anahtar teslimi sırasında kendisinden ücret talep edildiğini ileri sürdüğü belirtildi. İddiaya göre vatandaşın bu talebe itiraz etmesi üzerine taraflar arasında kısa süreli sözlü gerginlik yaşandı. Söz konusu iddialarla ilgili yüklenici firma tarafından kamuoyuna yapılmış resmi bir açıklama bulunmuyor.

Konuttaki Eksiklikler Yeni Bir Tartışmaya Neden Olduğu Öne Sürüldü

İddiaya göre hak sahibi, daha sonra teslim alacağı dairede inceleme yaparak tespit ettiği eksik ve kusurları firma çalışanlarına iletti. Vatandaş, bu eksikliklerin giderilmesi karşılığında da kendisinden ödeme talep edildiğini öne sürdü. Bu iddiaların ardından taraflar arasında yeniden tartışma yaşandığı, tartışmanın kısa sürede büyüdüğü ileri sürüldü.

Darp İddiası Sonrası Hastaneye Kaldırıldığı Belirtildi

İddiaya göre tartışma sırasında firma çalışanlarından biri vatandaşı konuşmak amacıyla bir kenara çağırdı. Burada yaşanan görüşme sırasında hak sahibinin yüzüne darbe aldığı öne sürüldü. Aldığı darbe nedeniyle yaralanan vatandaşın hastaneye kaldırıldığı, dudağına dikiş atıldıktan sonra tedavisinin tamamlandığı iddia edildi.

Olayla İlgili İnceleme Süreci Başlatıldı

İddialara göre tedavisinin ardından Battalgazi Polis Merkezi'ne giden hak sahibi vatandaş, kendisini darbettiğini öne sürdüğü kişiler hakkında şikâyetçi oldu. Olayla ilgili adli sürecin başlatıldığı öğrenilirken, iddiaların araştırılması amacıyla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından da inceleme başlatıldığı belirtildi. Olayın tüm yönleriyle yürütülen soruşturma sonucunda netlik kazanması bekleniyor.
 

ERTV Malatya - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!
MHA

Bakmadan Geçme

WhatsApp İhbar Hattı
05443281444
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!