Malatya'da Kayısıya Alternatif Ürün! 45 Dönümde Badem Hasadı
Malatya'da tarımsal üretimi çeşitlendirme çalışmaları kapsamında Battalgazi'de 45 dönümlük badem bahçesi kuran genç üretici Oğuz Doğan, Ferragnes ve Ferraduel cinsi bademlerin hasadına başladı. İl Tarım ve Orman Müdürü Osman Akar da bahçeyi ziyaret ederek çalışmaları yerinde inceledi.
Haberin Özeti
- • Battalgazi Çolakoğlu Mahallesi’nde genç üretici Oğuz Doğan’ın 45 dönümlük badem bahçesinde hasat başladı.
- • Bahçede Ferragnes ve Ferraduel cinsi bademler yetiştiriliyor; İl Tarım ve Orman Müdürü Osman Akar hasat çalışmalarını yerinde inceledi.
- • Malatya’da badem gibi alternatif ürünlerle tarımsal üretimin çeşitlendirilmesi ve çiftçilerin gelir kaynaklarının artırılması hedefleniyor.
Dünya kuru kayısı üretimi ve ihracatında öne çıkan Malatya’da, tarımsal gelir kaynaklarını artırmaya yönelik alternatif ürün çalışmaları devam ediyor. Battalgazi ilçesinde genç üretici Oğuz Doğan tarafından kurulan 45 dönümlük badem bahçesinde hasat sezonu başladı. Çolakoğlu Mahallesi’ndeki bahçede, verim ve ürün kalitesiyle bilinen Ferragnes ve Ferraduel çeşitleri yetiştiriliyor. Badem üretimine yönelen genç çiftçinin çalışması, Malatya’da kayısı dışındaki tarımsal faaliyetlerin geliştirilmesi açısından dikkat çekiyor.
Malatya’da Badem Hasadı Yerinde İncelendi
Malatya İl Tarım ve Orman Müdürü Osman Akar, Battalgazi İlçe Tarım ve Orman Müdürü Rıdvan Topsakal ve beraberindeki teknik ekip, Oğuz Doğan’ın badem bahçesini ziyaret etti. Heyet, devam eden hasat çalışmalarını inceleyerek üretim sürecine ilişkin bilgi aldı. Bahçedeki bademlerin gelişimi, hasat aşaması ve önümüzdeki döneme yönelik üretim planları hakkında değerlendirmeler yapıldı. Ziyaret sırasında genç üreticinin karşılaştığı sorunlar ile talep ve beklentileri de dinlenirken, mevcut tarımsal destekler ve teknik hizmetler konusunda bilgilendirme gerçekleştirildi.
Genç Çiftçilere Tarımsal Üretimde Destek Mesajı
İl Tarım ve Orman Müdürü Osman Akar, gençlerin tarımsal üretim içerisinde yer almasının kırsal kalkınmanın devamlılığı açısından önemli olduğunu belirtti. Üreticilerin karşılaştıkları sorunların çözümü ve üretim süreçlerinin geliştirilmesi için il ve ilçe müdürlüklerinde görev yapan teknik personelden destek alabileceklerini ifade etti. Tarım teşkilatının bilgi birikimi ve saha deneyiminden yararlanılmasının, üretimde yaşanabilecek sorunların azaltılmasına ve verimliliğin artırılmasına katkı sunabileceği kaydedildi.
Malatya Tarımında Kayısı Dışındaki Ürünler Öne Çıkıyor
Malatya’da tarımsal üretimin farklı ürünlerle desteklenmesi, üreticilerin gelir kaynaklarını çeşitlendirmeye yönelik çalışmaların başında geliyor. Badem gibi alternatif ürünlerin yaygınlaştırılmasıyla çiftçilerin tek bir ürüne bağlı kalmasının önüne geçilmesi ve kentin tarımsal potansiyelinin daha geniş alanlarda değerlendirilmesi amaçlanıyor. Battalgazi Çolakoğlu Mahallesi’nde 45 dönüm üzerine kurulan badem bahçesi de bu yöndeki girişimlerden biri olarak öne çıkıyor. Genç üretici Oğuz Doğan’ın Ferragnes ve Ferraduel çeşitleriyle yürüttüğü üretim, Malatya’da alternatif tarım ürünlerine yönelik çalışmaların sahadaki örnekleri arasında yer alıyor.
Bakmadan Geçme



